03/05/13 16:00
(http://www.klassa.bg/)

Плевнелиев: В служебния кабинет ще има трима вицепремиери

Може да се очаква, че в служебния кабинет ще има трима вицепремиери. Аз съм бил член на правителство, виждам къде може да има промени. Това заяви веднага след очакваното връщане на мандата от страна на ДПС президентът Росен Плевнелиев.  Той не изключи някои от имената на министрите и вицепремиерите в служебния кабинет да станат известни още преди 13 март.  По конституция след като три парламентарни сили са отказали да съставят правителство, държавният глава назначава служебен кабинет, който да  подготви изборите, които ще са на 12 май.
 „Вярвам, че министърът на финансите не трябва да е вицепремиер, той по презумпция казва "не", над него трябва да има вицепремиер, който да работи за "да". Трябва да има заместник-министър председател, който да е икономически компетентен“, обясни вижданията си държавният глава. Той каза, че вторият вицепремиер няма да от силовите ведомства, а ще е министърът на труда и социалната политика.  Трябва и трети вицепремиер, който да отговаря за еврофондовете, каза още Плевнелиев.
Той допълни, че ще продължи да задава посоката на изпълнителната власт. „Ще продължаваме да организираме срещи, дебати и да анализираме исканията на хората“, каза президентът.  Плевнелиев уточни, че някои  от поканените участници в обществения съвет са си тръгнали,  но други са имали много конструктивни предложения. „Има два начина техните искания да бъдат чути - единият е чрез политически партии. Вторият вариант е чрез отварянето на институциите към гражданите“, каза Плевнелиев.
„Елате с работещи решения, с прагматичен подход, а не с декларации и след това да напуснем. Нека да разделим решенията на краткосрочни и дългосрочни, на изпълними и неизпълними”, призова Плевнелиев.  И заяви, че не изключва възможността да посочи конкретните задачи и приоритети, които служебното правителство има да решава.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване