03/08/13 16:49
(http://www.hsnovini.com/)

Десетки люлки, пейки и кошове за десетки хиляди потрошени в Хасково

Потрошени са люлки в новопостроения парк в кв. “Бадема”

Десетки детски съоръжения, пейки и кошчета за отпадъци в зоните за отдих в Хасково са изпочупени от вандалски набези, алармират граждани. Сред пострадалите от вандалски набези е новият кът за отдих и игра в квартал „Бадема”, зад блок №28. Две от детски люлки там са били счупени в рамките на седмица, разказват жители от квартала. “Една година не издържаха. Големите деца ги чупят. Възпитанието на гражданите според мен не е достатъчно”, коментира  Хафизе Али.

Според направените изчисления щетите там възлизат на над 1 200 лева. И детската площадка на улица “Днепър” не е подмината от вандали. Модерните съоръжения за игра в парка са изпотрошени и изрисувани. Разбити са пластмасови ограждения на пързалката, които крият опасност за малчуганите. Оронени са и плочки в парка. Подобна е картината и в кв. „Орфей”, до блок №6. Там са изпочупени пейки и беседка до ново изградената детска площадка. Живущите там споделиха, че вандалските прояви са от януари. “По 50 човека се събират в паркчето лятно време. Това е най-голямата площадка в квартала. Сега няма къде да сядат хората”, коментира Петър Гочев.

Възмутената Хафизе Али: “Децата ни няма къде играят”

Изпотрошени са и пейките пред Младежкия център. Всяка година общината разходва за подмяна на счупените съоръжения  хиляди левове. По данни на Общинското предприятие “Екопрогрес” за миналата година са похарчени близо 20 000 лева, за тази очакват сметката да е двойна.  От фирмата информират, че често се унищожават и цветните алеи и зелените части. “В градската градина  октомври миналата година  засяхме 200 рози, в момента са останали на половина”, сподели  Иван Кривошиев, от “Екопрогрес”.  Откраднати са и дървесни видове в парковете Кенана и Ямача, споделят озеленители.

Репортаж гледайте в новините на телевизия “Рекординг”.

Хасково Новини

 

 

Всички пейки в парка до блок №6 в кв. “Орфей” са потрошени

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Същото положение е и в парка пред Младежки център – Хасково

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вандали посегнаха на кошовете в градската градина

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване