03/08/13 16:25
(http://www.hsnovini.com/)

Димчо Марков: Мачът в Ямбол може да е труден, може да е лек, зависи как си го направим ние

Димчо Марков смята, че ако разгърнат потенциала си хасковлии няма да имат сериозен проблем в Ямбол

В неделя “Хасково 2009″ ще гостува на поднеслия изненада в първия мач от пролетния полусезон тим на “Тунджа” Ямбол, който победи като гост футболистите от борещия се за влизане в Б група “Ботев” Гълъбово. Хасковлии пък победиха на свой терен с 2:1 “Гигант” Съединение. За предстоящия мач Димчо Марков ще може да разчита на почти всичките си играчи.

“Преди срещата само Юлий Шекеров има леки проблеми, но вчера се включи в тренировките. Какалов днес ще се включи в упражненията. За Ямбол няма да мога да разчитам на Кирчо Крумов, който както знаете е наказан заради червен картон получен срещу “Гигант”, но все пак имаме играчи, които да ги заменят”, заяви за Хасково Новини старши треньора Димчо Марков.

За Джими победата в предния кръг освен, че дава самочувствие  също задължава играчите да продължават в този дух, и да побеждават в следващите срещи.

“Трябва да се отнасяме сериозно към всеки мач, за нас всяка среща е финал и трябва да се стараем. През първия мач имаше повече напрежение, което се отрази на момчетата и не успяха да покажат максималните си възможности. Радостен съм обаче, че показаха желание за победа и я постигнаха”, допълни още Джими.

Относно шансовете за победа в неделя Марков коментира, че са реални, въпреки че тима от Ямбол не е слаб противник.

“Мачът може да е труден, може да е лек, зависи как си го направим ние. Винаги играем за победа, оттам нататък никой не е застрахован от загуба, най- важното е отбора да играе футбол и да преследва целите, които сме поставили”, коментира старши треньора.

Първата среща между тимовете на “Хасково 2009″ и “Тунджа” Ямбол, играна във втория кръг, завърши при резултат 4:1 за хасковлии, с 4 гола на Йордан Василев. Треньорът е на мнение , че предстоящия мач ще бъде коренно различен от първия.

“Едната среща няма нищо общо с другата, предполагам че отбора на Ямбол е с приповдигнато самочувствие след победата срещу “Ботев” на чужд терен. Това обаче нас само може да ни амбицира и отбора да има по- голяма мотивация за предстоящия мач”.

Ръководството на тима е доволно и от новите попълнения, които се включиха в предния мач. Двата гола за Хасково бяха реализирани от Станимир Баев, който пристигна през зимната пауза от “Хеброс”. Добриков също игра срещу “Гигант” на 3- ти март. Все още се очаква включването на Георги Христов, който дойде последен в отбора от “Димитровград” , но все още е изостанал с подготовката. Георги Какалов пък се възстановява след операция. Въпреки това Димчо Марков сподели, че те са привлечени за да вдигнат класата на отбора и ще се разчита на тях за напред в борбата за Б група.

„Хасково 2009” са временни лидери с 39 точки, с 2 повече от “Ботев” Гълъбово и с 4 от “Мастер” Бургас. “Тунджа” са 8- ми с 28 точки.

Срещата между “Хасково 2009″ и “Тунджа” ще се играе в неделя от 15:00 часа на стадиона в Ямбол.

Младен Желязков

Местните футболисти излизат срещу “Тунджа” Ямбол в неделя от 15:00 часа

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Джими демонстрира пред футболистите си, че още не е загубил форма

 

 

 

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване