03/08/13 06:46
(http://www.klassa.bg/)

Обама се срещна с еврейския елит преди визита в Израел

Президентът Барак Обама е разговарял с лидерите на еврейската общност в САЩ преди предстоящото му в края на месеца посещение в Израел. От американската администрация уточниха, че по време на визитата не трябва да се очаква нова голяма мирна инициатива за Близкия изток.

От известно време от Белия дом се опитват да притъпят слуховете, че Обама ще използва посещението си в Обетованата земя, за да даде нов старт на усилията за постигане на мир между Израел и палестинците. Представители на американската администрация определят визитата като възможност за подновяване на контактите с израелския премиер Бенямин Нетаняху, с когото стопанинът на Белия дом имаше деликатни отношения през първия си мандат.
"Президентът подчерта (по време на срещата с американската еврейска общност – бел. ред.), че визитата не е насочена към решаването на конкретен политически въпрос, а е възможност за обсъждане с правителството на Израел на широк кръг от въпроси, вкл. Иран, Сирия, обстановката в региона и мирния процес", гласи съобщение за медиите на пресслужбата на Белия дом.
При първото си пътуване в чужбина след започването на втория си президентски мандат освен Израел и палестинските територии Обама ще посети и Йордания.


















АФП

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване