03/11/13 04:02
(http://www.klassa.bg/)

Безредиците в Египет заплашват да върнат армията в политиката

Египет бе обхванат от нова вълна на безредици. Те бяха предизвикани от решението на съда да остави в сила присъдите на група футболни фенове, признати за виновни за безредиците в град Порт Саид през февруари миналата година. Протестирайки срещу съдебните присъди, жителите на Порт Саид се опитаха да блокират Суецкия канал, докато в същото време кайровските ултраси извършваха погроми в столицата. В ситуация, когато позицията на избрания по демократичен път президент-ислямист Мохамед Мурси се оказва все по-нестабилна, експертите смятат за напълно възможно възстановяването на реда посредством възвръщането на армията в политиката, пише „Коммерсант”.
Залелите Египет през уикенда масови безредици, чиято движеща сила бяха футболните фенове, станаха вторите подобни от началото на годината. Първата вълна на протести беше през януари, когато съдът изнесе смъртни присъди за 21 футболни фенове на футболния клуб „Ал Масри”, признавайки ги за виновни за побоя, станал през миналия февруари на стадиона в Порт Саид по време на мач със столичния клуб „Ал Ахли”.
















Коммерсант”

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване