03/11/13 15:41
(http://www.klassa.bg/)

Дянков: Олигарси имат изгода да падне валутният борд

Вече идват нови времена и може да се мисли за нова политика, но 2009 и 2010 г. бяха много тежки и нямаше друг начин да спасим страната от фалит, освен стриктна финансова дисциплина, посочи Дянков, за когото премиерът в оставка Бойко Борисов заяви, че няма да бъде част от евентуален бъдещ кабинет на ГЕРБ.

Олигарсите, със стотици милиони лева задължения, имат изгода да падне валутният борд, каза Дянков.

"Подобна беше ситуацията и през 1996 - 1997 г. Сега е малка възможността това да се случи, макар че олигарсите не са се променили и вече са натрупали нови заеми", допълни финансовият министър в оставка.

Вече имаме опита от последните години и как всеки ден се борехме да запазим държавата, заяви той.

По-рано днес вицепремиерите и министри в оставка - на вътрешните работи Цветан Цветанов и на финансите Симеон Дянков, председателят на ДАНС Константин Казаков, председателят на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество Пламен Георгиев и главният прокурор Сотир Цацаров подписаха в Министерския съвет Инструкция за взаимодействие между ръководените от тях ведомства във връзка с прилагането на Законаза отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество.


















БТА


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване