03/15/13 13:41
(http://www.hsnovini.com/)

Насрочени са консултациите за избор на РИК в Хасково

Областна администрация- Хасково

Консултациите на парламентарно представените политически сили за избор на РИК ще се състоят на 21 март 2013 год. от 13.00 часа в Областна администрация- Хасково. Представителите на политически партии ще трябва да излъчат 13 членна комисия, в която ГЕРБ ще бъде представлявана от 6-ма члена, „Коалиция за България“ и ДПС от по 2-ма, Синята коалиция и ПП „Атака“ от по 1. Правото да определи един представител ползва и НДСВ като партия, излъчила евродепутати.

Назначеният технически екип по организация на насрочените от Президента на Република България парламентарни избори на 12 май 2013 год. заседава днес. Той пряко ще отговаря за дейностите, свързани с провеждането на избори за народни представители и взаимодействието с администрацията на Министерски съвет и общините на територията на Хасковска област.

Съгласно хронограмата на дейностите, които предстоят в подготовка на парламентарните избори, публикувана в сайта на ЦИК, са изпратени писма до кметовете на 11-те общини в Хасковска област. В срок до 17-ти април те следва да образуват със заповед избирателните секции на територията на своята община и да утвърдят тяхната номерация и адрес. Кметовете следва да определят и местата за обявяване на избирателните списъци, както и да оповестят така взетите решения публично.

Хасково Новини

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване