03/15/13 16:50
(http://www.hsnovini.com/)

Общинските структури по земеделие приемат заявления за субсидиране по схеми за директни плащания и национални доплащания

Стартирала е национална кампания за приемане на заявления по всички схеми за директни плащания за единица площ и национални доплащания , заявиха от областна дирекция “Земеделия”. Тъй като Хасковска област е една от първите по приети заявления на година от местната структура съобщават, че са изготвени графици по места, за да има ритмичност и улеснение при приемането на документите.

Сроковете за подаване на заявления до общинските структури са започнали в началото на месец март. Крайната дата, до която всеки желаещ да получи субсидии за въпросните схеми може да подава молби е 15- ти май. След това в рамките на 15 дни могат да се правят корекции по подадените заявления. До 10- ти юни могат да се подават и от други желаещи, но има санкция за всеки просрочен ден, след определения, заявиха от областната дирекция.

“По отношение на приетите заявления за директни плащания за единица площ Хасково е на едно от първите места”, заяви директорът на областната структура Дора Ангелова.

Сред първите е и по усвояване на плащанията. За 2012- та година подадените молби за този тип субсидии са били около 11 000.

От дирекцията съобщиха, че за миналата година средствата усвоени по схемите за единица площ са били близо 923 600 000 лв. За 2013 са били договорени около 1млрд. и 82 млн. лв. , които са от европейския фонд за земеделие. Освен тях от държавния бюджет се осигуряват и за националните доплащания.

От старта на кампанията в началото на месеца досега са били подадени близо 180 заявления и са обхванати около 14 % от площите, заявиха още от дирекцията.

Подробности в новините на телевизия Рекординг.

Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване