03/15/13 08:08
(http://www.klassa.bg/)

Първи Европейски съвет за президента Плевнелиев

Лидерите на 27-те държави-членки на ЕС предприемат мерки за стимулиране на заетостта и растежа и облекчения при затяганетo на коланите. Пролетното издание Европейският съвет е посветено на социалните политики. Президентът Плевнелиев представлява България.

Пролетният Съвет се провежда при зимно белгийско време със сняг и цели да отпусне дупка на колана на рестрикциите.

Германия губи поддръжници за политиката си на строга финансова дисциплина. Към групата на Франция, Италия и Испания, настояващи за гъвкавост на бюджетните правила се присъединиха и по-строгите Холандия и Белгия. Те успяха да постигнат отстъпки от страна на партньорите си.

ЕС се ангажира да задейства инструменти за стимулиране на заетоста и растежа и подпомагане на малките и средни предприятия

Всички са наясно, че търпимостта на хората се изчерпва въпреки признаците за излизане от кризата. И това показаха и протестите около сградата на Съвета. България, където те доведоха до оставка на правителството се представлява от президента Росен Плевнелиев който има възможност да актуализира колегите си сза състоянието в страната

Това е първият Съвет с президента Росен Плевнелиев, който даде заявка за участие и на следващите съвети.

















btvnews.bg

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване