03/17/13 15:27
(http://www.klassa.bg/)

Очакват скок с 25% на руските туристи у нас


Очаква се броят на руските туристи у нас през тази година да нарасне най-малко с 25%. Това стана ясно по време на започналото на 16 март в Москва международно туристическо изложение "Интурмаркет" 2013, съобщи БНР. От тази година се увеличават чартърните полети, които ще бъдат изпълняване не само от официалните превозвачи на двете страни.

Към досега известните визови облекчения вероятно ще се прибави и възможността да се издават по желание шест-месечни многократни визи за всички туристи, съобщи консулът ни в Москва Ангел Георгиев. До края на месеца ще бъдат открити два нови визови центъра - в Омск и Мурманск, и така общият им брой ще стане 18.

Туризмът е един от най-важните отрасли в икономиката на страната, който е експортно ориентиран, създава работни места и допринася с близо 3 млрд. евро към брутния вътрешен продукт на страната, коментира служебният икономически министър Асен Василев в телевизионно интервю. По думите му опасност за летния сезон няма и той ще бъде успешен, но е важно да се открият уникалните предимства на България и върху тях да се акцентира в средносрочен и дългосрочен план.

"Има няколко важни панаира, които се случват в момента. Единият е в Русия, а другият е в Украйна. Държавата е изцяло зад туристическия отрасъл и аз бих искал да работя с туристическите организации, за да може туризмът да създава по-добър продукт и услуга", каза Василев. Той допълни, че "ние трябва да решим дали сме място, на което 24 часа животът не спира, или искаме да сме една предимно семейна туристическа дестинация".


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване