04/03/12 17:18
(http://radiomilena.com/)

Слънчев бряг очаква 7% ръст на руските туристи, цените остават на нивата от 2011 г.

До 7% ръст в броя на руските туристи за лято 2012 очакват в курорта Слънчев бряг, заяви председателят на Съюза на собствениците в курорта Елена Иванова. Огромен е ръстът в ранните записвания на български туристи, а някои хотели дори били заети напълно за определени дани.

През летен сезон 2012 се очаква резултатът от проблемите с руските туристи, които в края на миналото лято бяха принудени да останат в България след края на ваканциите си, защото туроператорът „Алма тур“ не беше платил чартърните полети на авиокомпания „България ер“.

Първите хотели в Слънчев бряг ще отворят за великденските празници. Най-много чуждестранни туристи тогава се очакват от Сърбия, Македония и Румъния. Друг част от хотелите са в подготовка за летния сезон. Очаква се в първите дни на май в курорта да пристигнат много чуждестранни гости, организирани в чартърни полети. Цените на туристическия продукт в курорта ще останат на миналогодишните си нива.

От гледна точка на заетостта се очаква добър летен сезон. Курортът разполага с 80 000 хотелски легла и 35 000 апартамента. Собствениците на бази в комплекса казват, че българските и чужди летовници предпочитат да купуват пакети „all inclusive“.

Елена Иванова заяви, че собствениците на хотели отново се обявяват против поставянето на бариери на входовете на комплекс Слънчев бряг. Според нея това ограничава свободния достъп до обектите им, което е незаконно. Хотелиерите остават и против синята зона, автомобилите за репатриране и часовете за зареждане на стока и продукти, които са от 10 до 16 ч. и от 1 до 6 ч. през нощта. Те са недоволни и от разполагането на сергии по алеите. Според тях в момента в курорта има близо 1600 временни обекти, а до началото на лятото броят им щял да нарасне с още поне 200.

Изпълнителният директор на акционерно дружество „Слънчев бряг“ Златко Димитров казва, че ще бъдат поставени само толкова сергии, колкото са съгласувани по официалната схема за временни обекти. Той съобщи още, че тази година ще бъде изготвен нов проект за транспортната схема на курорта и тя ще бъде представена от 10 до 12 април. От ръководството на дружеството ще настояват от община Несебър по улиците и алеите в курорта да се извършва и нощно почистване и миене с машини.

И през тази година хотелиерите ще поемат разноските за нощувките на командированите от вътрешността на страната полицаи в Слънчев бряг, съобщи още Елена Иванова. Първите 45 полицаи ще пристигнат на 1 юни, втората смяна е от 1 юли, а през август и септември ще пристигнат общо 110 униформени.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване