03/22/13 14:13
(http://www.klassa.bg/)

Една оставка не стига - все едно Борисов да си тръгне, а Цветанов да остане

Оставката на Михаил Константинов не е достатъчна за „спокойствието” на БСП – че изборите няма да бъдат фалшифицирани. Това става ясно от коментар от страна на лидера на социалистите Сергей Станишев по повод обявеното оттегляне на математика от председателския пост в „Информационно обслужване”, след като доверието в честната му работа бе компрометирано от негово лично изказване.

„Разбрах, че проф. Михаил Константинов е подал оставка като председател на Съвета на директорите на „Информационно обслужване”. Не разбирам обаче защо и изпълнителният директор на фирмата не е подал оставка. Това е все едно Бойко Борисов да си тръгне, а да остане Цветан Цветанов”, е написал Станишев на стената си в своята Фейсбук страница.

„Позицията си по темата съм казал преди повече от две седмици пред президента Росен Плевнелиев. Разбирам, че служебното правителство има да решава много задачи в кратък срок, но въпросът е от изключителна важност и не бива да бъде решаван частично. За да не остане съмнение, че изборните резултати ще бъдат манипулирани, оставката само на Михаил Константинов не е достатъчна!”, пише още социалистът.

Той призова Константинов да не се занимава БСП, а да обърне внимание на срива на десницата и дали няма личен принос за това. „Първо обаче да се самоопредели дали не е предпочел вече ГЕРБ пред десницата”, прикани още лидерът на опозицията.

Коренно различна позиция изразиха от СДС, определяйки атаката към проф. Константинов като „връщане към Сталинизма”.

„Срамно е, когато човек е обвиняван за евентуални бъдещи престъпления, без досега да е извършил такова(...) Още по-срамно е, когато кампанията на БСП и ДПС, бе подкрепена от ДСБ, партия от десницата. Срамно е, но не е нито за първи път, нито за последен.

„Ние, СДС, изразяваме своята категорична подкрепа за личността на проф. Константинов и против опитите той да бъде компрометиран като човек и демократ”, се казва в съобщение до медиите.

















btvnews.bg


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване