03/22/13 08:00
(http://www.klassa.bg/)

Йоко Оно иска строги закони за оръжията в САЩ

Йоко Оно, вдовицата на Джон Ленън, се включи в битката за налагане на по-строги закони за притежаването на оръжия в Съединените щати.

В Туитър тя огласи своя апел и го адресира към своите 3,7 последователи. Като илюстрация Йоко използва снимка на очилата на Ленън, опръскани с кръв. "Смъртта на любим човек е ужасяващо изживяване. След 33 г. нашият син Шон и аз все така тъжим за него" написа вдовицата на Ленън в деня на 44-та годишнина от сватбата им. "Над 1 057 000 души в Америка са убити с огнестрелно оръжие, откакто Джон Ленън беше прострелян и убит на 8 декември 1980 г.", допълва тя. Според нея прекрасната страна Америка била превърната във военна зона.
Вицепрезидентът Джо Байдън заяви в четвъртък във Вашингтон, че администрацията на Обама ще продължи с действията си за приемане на нови, по-строги закони за притежаване на огнестрелно оръжие въпреки липсата на подкрепа в Конгреса на САЩ за забрана на щурмовите пушки.












АФП


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване