03/22/13 18:04
(http://www.hsnovini.com/)

РЗИ бори самоубийствата с кампания

Снимка архив

До 25 март регионалните здравни инспекции трябва да са готови с конкретни програми и мерки за оказване на психологическа помощ за превенция на самоубийствата. Това разпореди вчера Министерството на здравеопазването. Мярката се предприема в отговор на зачестилите случаи в страната на самозапалване. Регионалната здравна инспекция в Хасково вече е изготвила програма за превенция.  На местно ниво първата мярка е насочена към превенция в училищата.

Основно ще се заложи на работа с медицинските специалисти и педагогическите съветници. От РЗИ-Хасково вече са провели срещи с тях. Лектор ще бъде психологът Красимира Богданова.”Ще посочим правилата и начините за справяне със психически стрес”, сподели специалистът.Лекциите ще се провеждат в конферентната зала на РЗИ – Хасково. Те ще се проведат на 1 – 2 – 3 април.

“Ще имаме изнесен кабинет по психично здраве в МБАЛ-Хасково. Психодиспансерът също ще се включи в инициативата. Ще бъдат обхванати и останалите населени места от областта, за да можем да включим една кризисна интервенция в случай, че някой от хората потърсят помощ”, допълни Красимира Богданова.

Хасково Новини

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване