03/24/13 10:23
(http://www.klassa.bg/)

640 кандидат-студенти се явяват на изпита по математика в СУ

В 9 ч тази сутрин започна кандидатстудентският изпит по Математика I. Тема № 3 изтегли от три възможни варианта Теодора Николаева от Видин в зала 255 на Ректората, съобщиха от СУ "Св. Климент Охридски".

640 кандидат-студенти се явяват на изпита днес. "Прекрасни задачи, направени от колеги с много вкус". С тези думи деканът на Факултета по математика и информатика проф. дмн Иван Сосков постави началото на кандидатстудентския изпит по Математика I. Доц. д-р Милена Стефанова, зам.-ректор на Софийския университет, пожела на кандидатите успех и изрази надежда, че ще ги види наесен в най-старото и авторитетно висше училище у нас. При изтеглянето на темата с чувство за хумор доц. Стефанова допълни, че Тема № 3 изисква най-малко 3.

Нивото на проведения изпит днес е с коефициент, равен на коефициента на матурата, тъй като нивото на задачите се базира на задължителната подготовка по математика за средните училища.
 
















СУ "Св. Климент Охридски"





Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване