03/27/13 15:42
(http://www.klassa.bg/)

Ще се финансира с евросредства подобряване на административното обслужване

Министерството на финансите, което е управляващ орган на оперативна програма „Административен капацитет" обявява нова процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ, предназначена за централните администрации, съобщиха от ведомството. Процедурата е по приоритетна ос ІІІ „Качествено административно обслужване и развитие на електронното управление", подприоритет „Стандартна информационно-комуникационна среда и оперативна съвместимост".

Общият размер на отпуснатата безвъзмездна финансова помощ е 3 млн. лв. Предвидената минимална стойност на проектите е 20 000 лв., а максималният праг е 400 000 лв.

По новата процедура се допуска финансирането на проекти за разширяване функционалността на единния портал за предоставяне на електронни административни услуги като точка за достъп до Единното звено за контакт, както и за осигуряване на оперативна съвместимост на информационните системи на администрациите на хоризонтално ниво.

Допустими дейности за финансиране по процедурата са: изграждане на информационно-комуникационни системи или надграждане на съществуващи такива; разработване и внедряване на нови модули към съществуващи информационни системи; усъвършенстване на съществуващи и внедряване на нови електронни административни услуги; създаване на условия за достъп на хората с увреждания до административни услуги и други.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване