03/28/13 17:32
(http://www.hsnovini.com/)

Ученичка от Добрич грабна златния медал за най- добър млад счетоводител

Ивелина получаваше поздравления от началника на РИО- Хасково Иван Панайотов

Ивелина Веселинова от Финансово- стопанска гимназия „Васил Левски” в град Добрич спечели златния медал на провелото се в Хасково Национално състезание за млади счетоводители. Домакин на олимпиадата днес бе хасковската Финансово- стопанска гимназия.

Преди самото раздаване на отличията благодарност за доверието оказано им като домакини изказа директорът на ФСГ “Атанас Буров” Цанко Цанков.

В националната олимпиада се включиха ученици от 20 гимназии в страната, в които се изучава специалност оперативен счетоводство. До това си право те са стигнали след преминаване на първи ученически кръг. Всички те днес показаха теоретични знания  и умения по време на проведения изпит.

Организатори на олимпиадата са от образователното министерство, заедно с регионалния инспекторат и училището домакин.

Според регламента обаче домакините нямаха право на участие, като превантивна мярка против изтичане на информация. От региона все пак имаше млади счетоводители, които записаха участие. Това бяха възпитаници на ПГ по туризъм “Александър Паскалев” Хасково и ПГ по селско стопанство и икономика в Свиленград.

В крайна сметка трета в надпреварата се класира Биляна Господинова от Търговската гимназия в Стара Загора, преди нея се нареди Габриела Зарзалиева от Горна Оряховица. Златото отиде при Ивелина Веселинова от Финансово стопанската гимназия “Васил Левски” в Добрич, която се бе справила най- бързо и точно с поставените задачи.

“За успеха се изискват огромни усилия, знания и бързина. Както винаги конкуренцията беше голяма, но успях да се справя. Решила съм и за напред в тази област да се развивам, но все още не знам конкретно с какво ще се занимавам”, сподели след награждаването Ивелина.

Останалите участници също получиха награди за постигнатите резултати.

Хасково Новини

Цанко Цанков благодари за оказаното доверие, ръководената от него гимназия да бъде домакин на олимпиадата

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване