03/29/13 06:15
(http://www.klassa.bg/)

Сбогуваме се с идеята за великденски пенсии

Раздаването на великденски пенсии няма да бъде възможно, заяви в ефира на bTV служебният премиер Марин Райков.

По думите му ще бъдат подпомогнати единствено най-уязвимите групи. Ето защо вече е прието решение, с което ще бъдат отделени 40 млн. лева за тази цел.

20 млн. от тази сума бяха разписани днес, а останалите пари ще бъдат отделени, така че да не могат да бъдат изхарчени за магистралите "Хемус” и "Тракия”, обясни той.

По думите му автомагистрала "Тракия” трябва да бъде завършена и ще бъдат положени всички усилия това да се случи преди настъпването на летния туристически сезон.

Служебният премиер не желае да дава оценки за предишното правителство, защото някои политически сили ще се възползват от изказванията му и това няма да е коректно предвид факта, че през май предстоят парламентарни избори.

Цените на електроенергията могат да паднат, единствено, ако доставчиците се конкурират, заяви Райков. По думите му монополите са взривоопасна тема, но основен интерес за самия него са най-уязвимите хора у нас, които са пострадали от икономическата криза.


















bTV


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване