03/29/13 06:25
(http://www.klassa.bg/)

Технологиите ни струват скъпо

Пред настоящата година светът ще похарчи 3,8 трилиона долара за информационни технологии. Това прогнозират анализаторите от Gartner в своя мащабен доклад за развитието на световната технологична индустрия през следващите две години.
В него се покриват теми като хардуер, софтуер, услугите за бизнеса и телекомуникационните услуги, пише Econ.bg.  

Анализът показва, че и в близко бъдеще тенденциите за ръст на разходите за ИТ ще се запазят. През тази година разходите във всички разглеждани сектори ще скочат с 4,1% спрямо 2012 г., когато ръстът бе едва 2,1% спрямо предходната 2011 г.

Този тренд може да се тълкува като знак за възстановяване на индустрията, която също пострада в най-тежките години на икономическата криза. 

Според Gartner основните двигатели на сектора ще останат мобилният сектор и ИТ услугите за бизнеса, като тяхната роля ще се запази и през 2014 г. 

Продажбите на хардуер ще бъдат най-бързо развиващата категория през тази година. Тук ръстът ще се дължи най-вече на мобилните устройства (основно смартфони) и ще достигне до близо 8% или 718 млрд. долара. Ролята на традиционните персонални компютри ще остане слаба, тъй като продажбите им почти няма да се повишат, отчитат анализаторите.
















iNews.bg


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване