03/30/13 09:47
(http://www.klassa.bg/)

Лидерът на преврата в Централноафриканската република ще преразгледа всички сделки за ресурсите на страната

Новият президент на Централноафриканската република Мишел Джотодия, взел властта миналата седмица, заяви, че ще преразгледа всички сделки, подписани от предишното правителство, и обещава да се оттегли след изборите през 2016 г., предаде Ройтерс. Джотодия, бивш държавен служител станал лидер на бунтовниците, заяви, че ще търси помощ от Франция и САЩ за преквалифицирането на зле дисциплинираната армия, която беше лесно преодоляна от бойците от неговата бунтовническа коалиция „Селека”.
Париж и Вашингтон призоваха бунтовниците да се придържат към подписаното през януари в Либревил споразумение за поделяне на властта, представляващо пътна карта за преход до изборите през 2016 г., на които на тогавашния президент Франсоа Бозизе беше забранено да участва.
„Ние ще действаме според духа на споразумението от Либревил. Всеки на власт в момента, подкрепя нашия преврат, няма да се кандидатира на следващите президентски избори, включително и аз”, каза Джотодия на първата си пресконференция, след като взе властта.





















Ройтерс.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване