04/01/13 08:38
(http://www.klassa.bg/)

Мадуро за Чавес и враговете пред АФП

Уго Чавес се бори до "последната минута" на живота си и вярваше, че ще успее, каза временният президент на Венецуела Николас Мадуро, кандидат за президент в интервю за АФП. Той добави, че продължава да иска разследване на обстоятелствата на смъртта на боливарианския лидер.

"До последната секунда от живота си той си мислеше, че ще живее и той искаше да остане жив", заяви Мадуро.
Очевидно, все още под влияние на емоциите, Мадуро си спомня как е пристигнал на 5 март във военната болница в Каракас, където е Уго Чавес. Мадуро има намерение да обсъди някои от текущите дела. Няколко часа по-късно той трябваше да каже на страната, че президентът е починал.
Донесох червена риза и всички нерешени въпроси. Мислех, че бихме могли да говорим по различни теми. Но там се озовах сам с ризата си и той, без съмнение, си помисли същото. Той искаше да живее, имаше огромен оптимизъм и вяра в живота ", спомня си Мадуро.
Големи въпроси имаше сред роднини на лидера за болестта му и венецуелците все още не знаят срещу какъв вид рак се е борил техният президент през последните почти две години.
Мадуро пресече рязко много слухове за истинското състояние на здравето на президента, особено през декември, когато Уго Чавес вече не се появяваше пред публика.
Николас Мадуро потвърди желанието си да започне пълно разследване на смъртта на Чавес. Няколко часа преди обявяването на смъртта му, още когато бе вицепрезидент Мадуро заяви, че "историческите врагове" на страната биха могли да причинят рак на Чавес.
"Това е много чувствителен въпрос. Лично аз мисля, че се нуждае от проучване. Знаеш, че има сили в света, които тестват оръжия за разпространение на вируси или рак и аз вярвам, че са заразили команданте Чавес. Това е моето убеждение, има много причини и много информация, за да повярвам, че е така", каза той.

Избирателите във Венецуела трябва да изберат наследник на поста на Уго Чавес на 14 април, като гласуват за Николас Мадуро или за опозиционния кандидат Енрике Каприлес.
















АФП


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване