04/04/13 14:01
(http://www.klassa.bg/)

Disney затварят студиото LucasArts

Disney са съкратили персонала, работещ в студиото LucasArts, съобщи технилогичният сайт kaldata. По този начин официално се преустановява неговата дейност, както и всичките му бъдещи проекти. По неофициална информация са били уволнени около 150 души, а сред въпросните бъдещи проекти, които няма да бъдат осъществени, се нареждат Star Wars: First Assault и Star Wars 1313. Компанията ще продължи да използва името LucasArts, за да лицензира игрите си, но студиото няма да функционира повече.

LucasFilm - компанията, дала живот на LucasArts - даде за причина за поетите мерки "минимизирането на риска за компанията и в същото време разширяването на портфолиото от качествени Star Wars игри. Като резултат от тази промяна, трябваше да съкратим хора из цялата организация. Ние се гордеем невероятно много с талантливите екипи, които разработват новите ни заглавия.

Следящите бизнеса на Disney по-отблизо едва ли са особено изненадани. Още миналия септември се разбра, че LucasArts са замразили всички продукти и са спрели да наемат хора. Този февруари започнаха да се появяват и първите слухове, вещаещи края за студиото. Изглежда, в крайна сметка, те се оказват достоверни.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване