04/04/13 15:50
(http://www.hsnovini.com/)

Гюлсен с бронз от държавното по бокс в Пловдив

Снимка: архив

74 състезателки от 24 боксови клуба се бориха за титлите. Боксов клуб “Хасково” участва с 3 свои представителки. Гюлсен Кадир до 46 кг. , Набибе Николаева до 57- килограмовите и дебютантката Антония Йорданова до 48 кг.  Още в първия ден от надпреварата Гюлсен показа надмощието си над Мирослава Велева и я накара да се откаже в първия рунд. През втория ден от състезанието Гюлсен се изправи на полуфинал срещу представителката на домакините от “Ботев” Пловдив Венелина Поптолева. В изключително оспорван мач хасковлийката загуби по точки с 11:7 от бъдещата шампионка Поптолева. От ръководството на боксов клуб “Хасково” изразиха несъгласие с отсъждания на съдиите и съмнения за подкрепа на представителката на домакините. В крайна сметка Гюлсен се класира трета и спечели бронзовия медал при 46 кг.

Много добра игра показа и Набибе Николаева, но малшанс не и позволи да продължи за медалите, като загуби по точки от Илияна Гълъбова от София. В Дебюта си на състезание Антония Йорданова до 48 кг. също отпадна в първия ден от състезанието.

Първоначално шампионатът трябваше да се проведе в хасковската зала “Дружба”, но бе изместен за Пловдив.

Следващото състезание при жените е Купа България и първи кръг на отборния шампионат за 2014 година, който ще се проведе през месец октомври в Кърджали.

Хасково Новини

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване