04/10/13 21:16
(http://e-vestnik.bg/)

Когато извикат сина ти в прокуратурата…

Писмо от бащата до Борис Митов

Антон и Борис Митови. Снимка: личен архив

Скъпи сине,

Пиша ти няколко думи, защото покрай цялата шумотевица в пресата и наличието на СРС-та не можахме да се видим тези дни, за да ти съобщя, че изключително много се гордея с теб и спокойно мога да те нарека с царственото Борис III, тъй като носиш името на дядо си, професора по математика, който пък от своя страна носи името на чичо си – художника и професор Борис Митов. Така е – фамилията ни е много стара, но ти това го знаеш.

Пиша ти, защото така мога по-лесно да изразя емоциите, които ме завладяха, след като разбрах, че са те привикали в прокуратурата, за да даваш обяснения за статията си в Медиапул – „Българският „Уотъргейт“: А кой ще проверява проверяващия?”

Сине, ти си „цар”! Ти си първият и вероятно дълго време ще останеш единственият, който е накарал Прокуратурата да се сезира толкова бързо – около час след публикуването на статията.

Ти си невероятен, “принудил” си Прокуратурата да работи! Е, разбира се в грешна посока, но нямаш вина за това. Тя, Прокуратура, както се казва, ако цитираме класиците, е подвластна на „лозунга” – „Делото на давещите се е в ръцете на самите давещи се!”.

И въпреки, че имаме различни възгледи – ти си от „Левски”, а аз от „Славия”, мога да допълня с още една фраза от футболната терминология, която ти така много обичаш – Прокуратурата „нямаше никаква възможност за малшанс”. Те го доказаха това с повторното ти привикване, за да им дадеш документа, публикуван на сайта на Медиапул.

Сякаш не можеха да си го свалят с простата операция „Save Image As” – лекичко да кликнат с десния бутон на мишката върху документа и след това да го запазят на работния плот на компютъра. Това ми прилича на една тяхна друга „операция”, в която те търсят едни IP-адреси, чрез полицията, която ходи от адрес на адрес.

Сине, учи се от тези хора (от Прокуратурата – бел. на бащата), те не са лениви! Няма такива. Просто има цели, които не вдъхновяват.

И най-беглото ми преравяне на пресата, за да намеря подобен на твоя случай, не удовлетвори любопитството ми. Няма такава мълниеносна реакция от тяхна страна!

Но има подобен случай – с Мишо Бирата. И там, както и при теб, те търсеха кой е подал информацията за СРС-та, а не защо Бойко Борисов е говорел тези неща. За какво са тези СРС-та тогава? Само си подслушваме.

Няма как – истината винаги излиза на бял свят! Както каза баба ти – „може Цветан Цветанов да не е знаел за тези подслушвания, но винаги има някой, който ще ги съобщи!”

То и прокурор Кокинов потвърди думите на баба ти като каза по БТВ, че „подозират кой е дал тези документи за СРС-та на Станишев, но все още го търсят”.

Интересно – а дали знае разликата в прогнозата между „дъжд със сняг” и „сняг с дъжд”?

Сине, пиша ти, за да те „светна”, че Прокуратурата се държи като в онзи стар социалистически виц, в който създали компютър „Правец”, можещ да отговаря на всякакви въпроси. И започнали да му ги задават.

След известно мълчание „Правец” избълвал следното – „Кой пита?”.

Твой любящ баща,
Антон Митов

От сайта Котка с цигулка

Публикувана на 04/10/13 21:16 http://e-vestnik.bg/17340/kogato-izvikat-sina-ti-v-prokuraturata/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване