04/10/13 16:10
(http://www.hsnovini.com/)

Община подпомага финансово 8 творци за книгоиздаване

Снимка: архив

8 писатели и поети от Димитровград ще бъдат финансово подпомогнати от общината за издаването на най-новите им книги. Бюджетът на конкурсната сесия за книгоиздаване е 3 000 лева.

За трета поредна година община Димитровград проведе традиционния си конкурс за финансово подпомагане на книгоиздаване на местни творци. 15 автори подадоха документи за участие. Средствата се разпределят от 5-членна комисия от творци, експерти и общински съветници начело с председателя на комисията по култура и вероизповедания към местния парламент Христо Цветков.

Финансова помощ от 500 лева ще получат  Василка Господинова за историческата й хроника „История на бригадирското движение и димитровградската бригада Млада гвардия”,  помощник директор на училище „Любен Каравелов” Митко Дерменджиев с криминалния си роман „Ваксина против наркотици”. Сред отличените е и поетесата Ваня Данева за стихосбирката й „Опитомяване на залеза”. По 300 лева ще получат още 5 автора.

Творческа среща с писателя Галина Златарева организира утре от 17:30 часа библиотека „Пеньо Пенев”. Поканата към столичният автор е отправена заради големия читателски интерес към историческия й роман „Медальонът”.

Репортаж гледайте в новините на телевизия “Рекординг”.

Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване