04/13/13 18:32
(http://www.klassa.bg/)

Местан определи ДПС като "единствената неетническа партия"

ДПС избра Кърджали за старт на националната си предизборна кампания. Пред членове на движението и симпатизанти лидерът и водач на листата в града Лютви Местан обяви, че е горд да бъде председател на "единствената неетническа партия в България".

„Трябва да възстановим демокрацията. Няма да позволим да ни мачкат, да ни дискриминират, да ни карат да се чувстваме хора от второ качество. Ще си поискаме обратно и свободата, и сигурността”, зарече се той пред множеството на площад „България”, цитиран от БГНЕС.

Местан разкритикува очаквано политиката на доскорошните управляващи по отношение на малцинствата.

„ГЕРБ назначи един етнически турчин за министър на културата и тръгна да обяснява, че води адекватна политика спрямо различните малцинства в България. Министърът обаче се превърна в параван за реалната политика на дискриминация, провеждана всеки ден от ГЕРБ”, подчерта политикът.

За по подплати думите си с факти, той обяви от трибуната на митинга, че близо 6 000 души, членове на младежките структури на ДПС, са били уволнени от работа по време на управлението на кабинета „Борисов”.

Организацията на партийното събитие в Кърджали бе поверена именно на младежките структури на ДПС. Млади активисти изиграха сцена като уж разговаряха помежду си на турски език, а после изведнъж се "сетиха", че Изборният кодекс забранява публичното говорене на езици, различни от българския.

















btvnews.bg


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване