04/18/13 12:35
(http://www.klassa.bg/)

Индустриалните консуматори на енергия искат да се въведе ред

От Българската федерация на индустриалните енергийни консуматори (БФИЕК) съобщиха, че са се обърнали към Президента на Р България Росен Плевнелиев, енергийния министър Асен Василев и председателят на регулатора Евгения Харитонова с официално искане за прекратяване на хаоса в енергетиката.
В своето писмо до институциите БФИЕК изразява безпокойството на своите членове – ключови предприятия в българската икономика, трудова заетост, индустрия и експорт от дълго продължаващия институционален, законов, регулаторен, корпоративен и управленски хаос в българската енергетика.
„С ясното разбиране, че политическият живот по време на парламентарни избори носи добри възможности за съпоставяне и дори за остър сблъсък на икономически и социални гледни точки и експертни тези, в икономиката има ключови области, които трябва да продължават да функционират стабилно и предвидимо. В пълна сила това се отнася за енергетиката и за индустрията“, се казва в изявлението на БФИЕК.
От федерацията призовават българският президент и правителство, министърът на икономиката, енергетиката и туризма и председателят на ДКЕВР да положат максимални усилия за намаляване на хаоса и популизма и успокояване на страстите в българската енергетика.
Големите потребители на електроенергия и природен газ изразиха своята готовност да подкрепят такива действия, като мобилизират своите експертни и други ресурси и да участват активно във формирането на нови, прозрачни и устойчиви във времето политики на енергийна и индустриална стабилност, инвестиционен и бизнес климат, трудова заетост и икономически растеж.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване