04/18/13 10:33
(http://www.klassa.bg/)

Ниската безработица от 3,6% в София показва, че сме на прав път

Отчетената безработица от 3,6% в София показва, че ние сме на прав път, като този нисък процент се дължи на самия бизнес. Това заяви кметът на Столична община Йорданка Фандъкова на Българо-румънски бизнес форум в Българската търговско-промишлена палата (БТПП),предаде репортер на Агенция „Фокус”. Фандъкова приветства с „добре дошъл” кмета на Букурещ Сорин Опреску и отбеляза, че основната цел на посещението на румънската делегация у нас е именно създаването на условия за съвместни работни срещи между представителите на бизнеса на двете държави.
„Бизнес връзките между Букурещ и София са били винаги здраво свързани, а градската управа и на двата града трябва да се стреми да подпомага бизнеса и да създава добри условия за правене на бизнес в условията на финансова криза”, отбеляза кметът на Столична община и подчерта, че „най-важното за нея е да има работа за хората”.
По думите на Фандъкова – общините София и Букурещ трябва да се възползват от европейската солидарност и да привлекат инвестиции, които да бъдат насочени към и подобряване на живота на хората.
Йорданка Фандъкова открои основните успехи на Столична община чрез усвояването на европейски пари, сред които е изграждането на втория лъч на метрото в София и продължаващото разширение.
„През последните години София се превърна в строителна площадка, но аз си мисля, че това е за добро”, коментира столичният кмет.






















Ванина НЕДКОВА


















Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване