04/25/13 15:50
(http://www.hsnovini.com/)

ОбС реши: Д-р Здравко Наков остана временно управител на МВАЛ

Досегашният управител на димитровградската многопрофилна болница д-р Здравко Наков запазва поста си в лечебното заведение. Това решение взеха след дълги дебати общинските съветници на провелото се днес заседание.

Мнозинството общински съветници гласува против внесеното като извънредна докладна класиране от провелия се на 15 април конкурс за избор на управител на болницата. Тогава 5-членна комисия постави на първо място пловдивчанина д-р Христиан Стойков,  а второто бе отредено за д-р Здравко Наков.

Въпреки дългите дебати до консенсус не се стигна. Три от съветническите групи обявиха, че не са запознати в подробности с резултатите и протокола от проведения конкурс и затова им е необходимо техническо време. Насрочване на извънредна сесия по темата поиска общинският съветник Тодор Ташев. Той предложи заседанието да бъде насрочено в първия работен ден, след великденските празници. 16 общински съветника не подкрепиха докладната. В залата бе д-р Христиан Стойков, който минути след гласуване напусна заседанието.

Две са възможностите пред кмета на общината. Да бъде проведен нов конкурс, съгласно наредбата, по която се провежда процедурата или да се вземе под внимание Закона за местното самоуправление и докладната да бъде върната за преразглеждане в Общински съвет, коментираха юристи.

50 бяха точките от дневния ред.  Такса от 20 лева на час – 100 лева на ден и 200 лева за 3 дни за провеждане на мероприятия на територията на „Международен киноложки и развлекателен център”, гласуваха общинските съветници.

Те решиха единодушно да отпуснат 5 000 лева от бюджета на общината за построяването на паметна плоча на Гоце Делчев. Тя ще бъде разположена в близост до улицата, носеща името на българския революционер. Мемориалният барелеф се изгражда по повод 110 години от гибелта на Гоце Делчев и 110 години от избухването на Илинденско-преображенското възстатие. Инициативата е на местното тракийско дружество и Македонското землячество.

Приети бяха годишните отчети на Медицински център и Общинска охрана, като техните управители бяха освободени от отговорност.

 

Репортаж гледайте в новините на телевизия “Рекординг”.

Хасково Новини

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване