04/27/13 07:15
(http://www.klassa.bg/)

Баскетболно шоу очарова "Арена Армеец"

Българският отбор на Тойота, воден от Тити Папазов и Иван Чолаков, завоюва престижна победа над чуждестранните баскетболисти от отбора на Търкиш Еърлайнс с 90:72 в зрелището "Мач на звездите", играно пред близо 3000 души в "Арена Армеец".

Цялото шоу предложи много емоции на българските любители на играта с оранжевата топка, като в конкурса за забивки Майкъл Харт направи и немислимото, прескачайки Уил Уокър (200 см), а конкурсите за умения и тройки също бяха отлични.

Самият мач предложи много забавни и атрактивни моменти за зрителите, но българите успяха с по-точна стрелба да спечелят, въпреки че американската част на Търкиш Еърлайнс правеше забивка след забивка.

Най-полезен в мача беше Мартин Дурчев с 23 точки, а Аврамов добави 20 за българския тим. Хийт и Тайлър бяха водещи за своя тим съответно с 16 и 14 точки.

Първата атака в мача беше дело на чужденците, а Брендън Хийт откри срещата с тройка в първите секунди, а Върбанов отговори със забивка.

Чужденците обаче бързо-бързо напипаха ритъма и въпреки че не играеха в защита водеха в началото с 11:7. Тройки на Аврамов обаче обърнаха развоя на срещата - 13:11 за Тойота.

Най-добрият момент обаче беше между Хийт и Дос Сантош, като гардът асистира чрез таблото, а центърът заби мощно в коша. По-атрактивно беше под коша на българите, но в крайна сметка именно те водеха след първата част - 26:21.

Баскетболно шоу очарова "Арена Армеец"Sporta.bgХийт и Уокър се разиграха, като бяха автори на най-красивите неща в отбора на Георги Младенов, но така и не успяваха да се справят с Божидар Аврамов и заучените комбинации на Папазов и Чолаков, а 4 минути преди края на частта Тойота водеше с 42:34.

Веско Веселинов и Данчо Бозов пък разбиваха защитата на съперника си с перфектни пасове, а в крайна сметка авансът на родните баскетболисти стигна 12 точки в края на втората четвърт - 54:42.

Хриси Димитров и Божидар Аврамов отново натиснаха педала в началото на третата част, като разликата достигна близо 20 точки, въпреки че забивките валяха в коша на българите. Това обаче не носеше нужния ефект, а стрелбата на Тойота беше страхотна и разликата беше 9 точки.

Разликата в последните 10 минути скочи до 19 точки, което отказа играта на Търкиш Еърлайнс, а в същото време те заиграха с 6 човека. Дори това не помогна на символичните гости и в крайна сметка те загубиха от българите с 90:72.












Иво Вецев


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване