04/30/13 06:00
(http://www.klassa.bg/)

Копе: Способен ли е въобще Оланд да управлява Франция?

Председателят на основната опозиционна партия във Франция Жан-Франсоа Копе заяви, че днес въпросът е дали Франсоа Оланд е действително способен да ръководи Франция.

В интервю за "Вальор Актюел" председателят на дясната UMP /Съюз за народно движение/ той заявява, че Оланд няма нито метод, нито цел. "Неговото правителство се дави в противоречия. В съзнанието на французите се е настанило съмнение за наличието у него на двете качества, които според мен определят поведението на ръководителя - компетентност и авторитет.

Според Копе правителственият екип "прилича повече на пиян кораб, отколкото на правителство, способно да управлява съдбите на петата сила в света". По въпроса за френско-германските отношения и критиките на френски социалисти срещу политиката на канцлера Меркел, Копе коментира, че е "невероятно как Франсоа Оланд оставя своите приятели социалистите да водят такава безсмислена офанзива срещу Германия".

Да направи Германия изкупителна жертва, за да си маскира собствения провал, това е голяма безотговорност", каза той. Той предупреди, че не желае заради такова поведение да се върви към Европа с две скорости - от една страна Германия и северните страни, които са се качили на влака от 21 век, и от друга - Франция и южните страни, които потъват надолу защото не са съумели да се реформират



















АФП


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване