05/05/13 20:02
(http://www.klassa.bg/)

Организацията за освобождение на Палестина разкритикува властите в Израел за тяхното отношение към палестинските християни

Организацията за освобождение на Палестина (ООП) разкритикува властите в Израел за това, че създават „безброй трудности” пред достъпа на палестинските християни и мюсюлмани до своите свещени места, докато православните християни провеждаха церемонията на Светия огън в Ерусалим в събота в навечерието на православния Великден, предаде АФП.
„Израел не само че изолира нашата окупирана столица от останалата част на нашата страна, принуждавайки нашияте сънародници да подават молби за специални военни разрешения, за да получат достъп до своите семейства и свещените места по религиозни поводи, а дори палестинците от Ерусалим биват подлагани на побой, когато се опитват да достигнат Църквата „Възкресение Христово”, заяви Хана Амирех, член на изпълнителната комисия на ООП и ръководител на президентската комисия по църковните въпроси.
Тълпи от православни християни напълниха древната ерусалимска църква „Възнесение Христово” и обкръжаващите я улици за церемония, за охраната на която бяха разположени хиляди израелски полицаи.
От своя страна, полицията съобщава, че десетки хиляди вярващи са се събрали на улиците около мястото, за което християните вярват, че Исус е бил разпънат на кръст, погребан и след това възкръснал, създавайки значителни забавяния на десетките пунктове за проверка.
„Израелските сили превърнаха религиозния повод в полеви лагер”, заяви Амирех.





















АФП

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване