05/07/13 05:06
(http://www.klassa.bg/)

Бразилия иска да приеме на работа 6000 лекари от Куба

Бразилското правителство преговяря с Куба за 6 000 кубински лекари, които да работят в райони, където има недостиг на здравни грижи, съобщиха министрите на външните работи на двете страни на среща в Бразилия.
Бразилия разглежда възможността да приеме кубински лекари като става дума за около 6 000, обясни бразилският министър Антонио Патриота. Той подчерта, че те ще бъдат насочени към райони къдито нуждата от лекар е особено силна. Бразилия от доста време планира да внася технически обучени кадри, тъй като изпитва остра нужда от квалифицирана работна ръка – особено лекари и инженери.

Визитата на кубинският министър на външните работи Бруно Родригес в Бразилия съвпада с пътуването в Куба на бразилския министър на търговията и индустрията Фернандо Пиментел. Отношенията на Бразилия и Куба са много важни във всички област, подчерта Родригес. Бразилия е шести по величина търговски партньор на Куба и най-голям доставчик на храни и втори по внос на медикаменти и ваксини, според Куба. Стокооборотът между двете страни достигна рекордните 662 млн. долара през 2012 г.

















АФП

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване