05/07/13 05:12
(http://www.klassa.bg/)

Китай използва масово хакери, за да шпионира САЩ

Китай провежда мащабна кампания за събиране на разузнавателна информация за отбранителните програми на Пентагона.

Това се твърди в доклад на американското военно ведомство. "Китай използва капацитета на своята компютърна мрежа, за да събира разузнавателни данни в сектори, работещи за националната отбранителна програма на САЩ, в дипломатическите сфери, в икономиката и в индустрията", се казва в доклада, представен пред Конгреса.

Китайски хакери се опитаха през 2012 г. да проникнат в правителствени компютри, което би им дало по-добра възможност да се запознаят с военния капацитет на САЩ, се отбелязва в текста. "През 2012 г. много компютърни мрежи по света, включително и мрежи на американското правителство, продължаваха да бъдат обект на опити за проникване.

Някои от тези опити може да бъдат приписани директно на китайското правителство и армия", се подчертава още в доклада. Това е най-директното заявяване досега от страна на САЩ, че китайски хакери се целят в американското правителство и американски компании. Макар и администрацията на Барак Обама да е искала от Китай да спре с подобни опити, досега американските ръководители по-скоро наблягаха, че китайските опити за компютърен шпионаж засягат по-скоро частни компании.

























АФП

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване