05/13/13 07:12
(http://www.klassa.bg/)

Вашингтон и Лондон принуждават Киев към демокрация

Днес украинският външен министър Леонид Кожара ще пристигне на официална визита във Великобритания, а преди броени дни той се завърна от САЩ. Главната тема на неговите срещи е въпросът за прилагането в Украйна на решението на Европейския съд по правата на човека (ЕСПЧ) по отношение на бившия премиер Юлия Тимошенко. Киев, след като получи решението, предпочита да действа в чисто юридическа плоскост, но Западът очаква от украинските власти политически стъпки, пише „Независимая газета”.
При посещението на Кожара във Вашингтон държавният секретар на САЩ Джон Кери посочи пред своя гост, че Западът разчита да бъде прекратено наказателното преследване срещу Тимошенко. Той отбеляза, че въпросът трябва да се разглежда в контекста на евроинтеграцията на Украйна и даде да се разбере, че Вашингтон ще следи отблизо този процес: „Ние имаме твърдото намерение да помогнем на Украйна да работи върху това, да се превърне в процъфтяваща европейска демокрация”.
Днес се очаква Кожара да получи още едно разяснение за очакваният на Запада. По време на визитата в Лондон той ще се срещне с британския си колега Уилям Хейг и с депутати в парламента, а също така ще изнесе лекция в Кралския институт за международни отношения.

















„Независимая газета”

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване