05/20/13 14:23
(http://www.klassa.bg/)

Дете загина от токов удар на спортна площадка

Ученикът Ангел Капсъзов, на 10-години, е загинал нелепо по време на игра в двора на училището в хаджидимовското село Копривлен. По първоначална информация причината за смъртта на детето е токов удар.

Сигналът за инцидента е подаден от 64-годишен жител на селото, който бил повикан от други деца на мястото на инцидента.При пристигането си на място той видял детето да виси на метален кол, който е част от оградата на спортната площадка в двора на учебното заведение, а след това да пада от нея.

Полицията е установила, че в двора на училището в близост до спортната площадка има дървен стълб, на който са закачени четири проводника за ел. захранване на сградата, като единият от тях е прекъснат по средата.

ЧЕЗ оказва пълно съдействие на разследващите органи за изясняване на причините за инцидента, при който загина 10-годишният Ангел Капсъзов в двора на училището в село Копривлен. Това се посочва в изявление на регионалния мениджър на ЧЕЗ за България Петър Докладал.

В изявлението на Петър Докладал се казва още: "Потресени сме от голямата трагедия в село Копривлен, която отне живота на невръстния Ангел Капсъзов. Изказваме най-искрени съболезнования на неговото семейство и близките му. Разговарях лично с кмета на селото Иван Динчев и го помолих да предаде на семейството на загиналото дете нашата съпричастност с тяхната дълбока скръб. Уверих го, че оказваме и ще окажем пълно съдействие на разследващите органи за изясняване на причините за фаталния инцидент. Ще окажем и нужната финансова подкрепа на общината и семейството.

В момента се извършва оглед на мястото на инцидента и компетентните органи вземат веществени доказателства. Надявам се да узнаем истината в най-кратки срокове.

Обръщаме се към нашите клиенти да бъдат бдителни и при забелязани нередности по съоръженията от мрежата да подават незабавно сигнали на денонощната информационна линия 0700 10 010, имейл адрес zaklienta@cez.bg, в центровете за обслужване на клиенти, на тел. 112 или при кметствата на общините".

По случая е образувано досъдебно производство.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване