05/20/13 13:23
(http://www.klassa.bg/)

Кипър може да се нуждае от ново финансиране, според МВФ

Международният валутен фонд (МВФ) смята, че Кипър може да изпадне в нужда от допълнително финансиране, освен вече обещаното от „тройката“ (ЕС, МВФ, ЕЦБ), съобщават местни медии, цитирайки доклад на институцията. Това може да стане, ако икономиката на страната се “свие” повече от очакваното.

МВФ отбелязва, че са налице отклонения от прилагането на условията по кредитното споразумение. Освен това може още да се намалят заплатите на държавните служители, които взимат по-големи възнаграждения, в сравнение със средните за Европейския съюз.
Експертите от Европейската комисия, Европейската централна банка (ЕЦБ) и МВФ ще поставят тази седмица въпросите на обсъждане. „Тройката” пристига в Кипър във вторник и ще остане на острова три дни, припомня bTV.

Кредиторите смятат остро да предупредят Кипър. Причината е, че има опасност Никозия да "изпусне европейския влак", ако не ускори процедурите, по рекапитализацията на банковия сектор. Това е едно от условията в кредитното споразумение на Кипър за отпускането на финансова помощ

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване