06/18/13 22:59
(http://www.klassa.bg/)

Nokia носи лятно настроение с новите Nokia Lumia 520 и Nokia Lumia 720

Днес Nokia официално представи дългоочакваните цветни устройства с Windows Phone 8 - Nokia Lumia 520 и Nokia Lumia 720. На специално събитие, което събра водещи медии, Росен Петков и Калоян Канов от Nokia демонстрираха възможностите на двете устройства, оборудвани с висококачествени HD сензори, ултра бърз хардуер, Carl Zeiss оптика и много други екстри.
Елегантният Nokia Lumia 720 и най-достъпният смартфон Nokia Lumia 520 предлагат много от характеристиките на флагмана Nokia Lumia 920, като камера с различни филтри, подробни карти и навигация от платформата HERE и супер чувствителен сензорен екран за едно по-истинско мобилно изживяване.
The Lumia 720 се отличава с 6,7-мегапикселова основна камера с изключителния Carl Zeiss обектив с апертура f1.9, за ярки и ясни снимки, всеки път и по всяко време. Устройството разполага и с 1.3-мегапикселова предна камера с широкоъгълен обектив и висока резолюция, която го прави идеален за групови снимки с приятелите или видео разговори през Skype.
Благодарение на мощния хардуер и дигиталния обектив на камерата, както и функциите Cinemagraph, Smart Shoot и Glam Me, улавянето и споделянето на зашеметяващи снимки с Nokia Lumia 720 e още по-лесно. Възможността за безжично зареждане отразява последните иновации от Nokia.


Nokia Lumia 520 с Windows Phone 8 се отличава с вградени цифрови филтри за камерата, 1GHz двуядрен процесор, както и сензорен екран, който може да се управлява с ръкавици и дори с дълги нокти. Nokia Lumia 520 комбинира 5-мегапикселова камера с елегантния дизайн на корпуса, докато специалните филтри, характерни за Nokia и технологията Smart Shoot, осигуряват ясни и ярки снимки с всяко кликване.
Nokia Lumia 520 и Lumia 720 поддържат платформата HERE, като и услугите HERE Maps и HERE Drive за безплатна и цялостна навигация. Освен това, Nokia Lumia 720 се отличава и с LiveSight, технология базирана на детайлна 3D карта на света. LiveSight осигурява най-прецизното и интуитивно изживяване в подобрената виртуална среда и използва визьора на камерата на телефона, за да направи преоткриването на света толкова лесно, колкото повдигането на един телефон.
„Nokia Lumia 520 и 720 ясно подчертават нашата продуктова стратегия“, каза Росен Петков, генерален мениджър за Nokia Балкани и Румъния. “Ние подбираме иновациите при нашите продукти в по-високите класове и ги съчетаваме с приоритетите на определени потребителски групи. По този начин доставяме напредналите технологии до нови ценови категории,” допълни още той.
Nokia и Microsoft продължават да обогатяват екосистемата на Windows Phone с все повече и повече приложения, които са достъпни екслузивно за тези две устройства. Foursquare наскоро представи определени екслузивни функции за потребителите на Windows Phone 8 - интеграция на глас, NFC за споделяне и отбелязване на местоположение и по-широка интеграция на услугата HERE Maps.
Вградената памет от 8GB на двете устройства, която може да бъде разширена с добавянето на micro SD до 64GB, позволява на потребителите да съхраняват още повече генерирано и свалено съдържание. Nokia Lumia 520 и Lumia 720 се предлагат в бял, черен, син, червен и жълт цвят.
За Nokia
Nokia е глобален лидер в мобилните комуникации, чиито продукти са неразделна част от живота на хората по света. Всеки ден, повече от 1.3 милиарда хора използват своите Nokia устройства, за да улавят или споделят преживявания, да намират правилната посока или просто да разговарят един с друг. Технологичните и дизайнерски иновации на Nokia правят марката една от най-познатите по света. За повече информация, моля посетете http://www.nokia.com/about-no

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване