Вартоломей бесен на българската църква

Безпрецедентно остри критики за пасивността на Българската православна църква е изразил Вселенският патриарх Вартоломей по време на визитата на Негово Светейшество Неофит в Истанбул миналия месец. Това става ясно от докладна записка на делегацията, внесена в Светия синод на БПЦ.

Вартоломей негодувал, че Българската патриаршия е единствената... Безпрецедентно остри критики за пасивността на Българската православна църква е изразил Вселенският патриарх Вартоломей по време на визитата на Негово Светейшество Неофит в Истанбул миналия месец. Това става ясно от докладна записка на делегацията, внесена в Светия синод на БПЦ. Вартоломей негодувал, че Българската патриаршия е единствената...

Москва недоволна от обясненията на Хага за бития руски дипломат

Москва определи като "неприемливи" обясненията на холанската страна във връзка с нападението срещу руски дипломат, който е бил пребит и задържан.

Проверяват кмета на Септември за изплатени адвокатски хонорари

Кметът на община Септември Петър Бошев е проверяван от полицията за изплатени адвокатски хонорари в размер на над 35 хиляди лв. на софийска кантора. Това стана ясно на импровизирана пресконференция пред сградата на областната полицейска дирекция в Пазарджик, на която Бошев покани журналисти след разпита му в сектор Кметът на община Септември Петър Бошев е проверяван от полицията за изплатени адвокатски хонорари в размер на над 35 хиляди лв. на софийска кантора. Това стана ясно на импровизирана пресконференция пред сградата на областната полицейска дирекция в Пазарджик, на която Бошев покани журналисти след разпита му в сектор "Икономическа полиция".

Цитат на деня: Задкулисието е друго, а Пеевски е неговият враг


"И ако съм задкулисие, с кого сме били в компания? Няма задкулисие Пеевски. Задкулисието е друго, а Пеевски е неговият признат във и с институционалната и персоналната истерия от ужас враг."

Делян Пеевски в официалното изявление, което разпространи малко след публикуването на решението на Конституционния съд, след което стана ясно, че той остава народен представител.

В него той заявява, че "въпросът "Кой предложи Пеевски за председател на ДАНС?" отдавна няма смисъл", но...

"Левски" е гол, треньорът - разсъблечен (Обзор)

“Фенове” на “Левски” омърсиха исторически клубната душа - нападнаха, оплюха, съблякоха и прогониха новия треньор Ивайло Петев. Причината - симпатизирал на ЦСКА.
Уникалната простотия се разрази на пресконференцията за представяне на двукратния шампион с “Лудогорец”. Възможно е да става въпрос за организирана акция, повлякла и разпалени наивници. За “Фенове” на “Левски” омърсиха исторически клубната душа - нападнаха, оплюха, съблякоха и прогониха новия треньор Ивайло Петев. Причината - симпатизирал на ЦСКА. Уникалната простотия се разрази на пресконференцията за представяне на двукратния шампион с “Лудогорец”. Възможно е да става въпрос за организирана акция, повлякла и разпалени наивници. За

20 фотоса на красиви места в родината украсяват главната улица на Пловдив

20 фотоса на красиви места в родината украсяват главната улица на Пловдив.Снимките са дело на фотографа-репортер на „Марица 20 фотоса на красиви места в родината украсяват главната улица на Пловдив.Снимките са дело на фотографа-репортер на „Марица" Любен Баков, а изложбата е в рамките на кампанията „Богатствата на Южна България", която започна вчера. Всяко пано съдържа кратка информация за обекта. До Римския стадион са подредени изображенията на подбраните 10 по

Протести пред централата на БСП за пушенето на закрито

С противодимен ритуал протестиращите опитаха да обяснят на управляващите, че борбата с тютюнопушенето и грижата за здравните права са приоритет за европейските социалисти

От 50 до 200 лева за Бочели

Вълшебният глас на Бочели ще огласи зала “Арена Армеец” през пролетта. Италианският тенор идва за концерт у нас на 30 май и ще изпълни както класически арии от най-известните италиански и световни опери, така и песни от новия си албум Passione. 14-ият студиен албум на певеца се появява на пазара на 29 януари 2013 г. и включва едни от Вълшебният глас на Бочели ще огласи зала “Арена Армеец” през пролетта. Италианският тенор идва за концерт у нас на 30 май и ще изпълни както класически арии от най-известните италиански и световни опери, така и песни от новия си албум Passione. 14-ият студиен албум на певеца се появява на пазара на 29 януари 2013 г. и включва едни от

Шестима задържани от протестиращите пред МС

Шестима души са задържани за нарушения на обществения ред по време на протеста в столицата. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Между 500 - 600 души скандираха в района около Министерски съвет в центъра на столицата.

Св. ап. Яков Алфеев, Преп. Андроник и Атанасия

Православен календар

Свети Яков Алфеев принадлежи към числото на славните и всехвални дванадесет апостоли Христови. Светата Църква го знае като брат на св. апостол и евангелист Матей.

След слизане на Пресветия Дух на Петдесетница, Яков Алфеев заедно с другите апостоли проповядвал словото Божие най-първо в Йерусалим и цяла Палестина, а след това и в редица близки и далечни страни. Бил заедно с апостол Андрей Първозвани в Едеса. Също ходил на проповед в Газа, Елевтеропол и по всички други, определени от жребия му места. Бил продължително време в Египет. Престоял доста време в град Острацин, където запечатал своите апостолски подвизи с мъченическа смърт. Бил разпънат на кръст.

В деветия век Теофан Никейски написал в чест на св. апостол Яков Алфеев канон, който сега светата Православна църква пее в деня на неговата памет. В тоя ден Църквата се обръща към християните с такива думи:

“Да възпеем с похвали, като богопроповедник, този който твърдо вложи в душите на благочестивите люде истините на мъдростта!”

 

Преподобните Андроник и Атанасия, съпруг и съпруга, живеели в Антиохия в петия век. Те угодили на Бога с праведния си живот. Благодушно понесли изпратеното им изпитание – били лишени от двете си любими деца. Те посветили себе си на монашески живот, заради който се разделили, макар че били предани един към друг. На Бога било угодно да им яви, че всички земни печали в Негово име се обръщат на радост и спасение. За любещите родители нищо не могло да бъде по-тежко от смъртта на техните деца. 

Андроник и Атанасия се грижели редовно да спасяват от скърби ближните наоколо. Имали постоянни грижи за болни, странници, бедни. Добрите си дела придружавали с молитва и постническо въздържание.

И ето че в това време, когато те се грижели да утешават другите, техните собствени деца – Иван на 12 години и Мария на 10 години – заболели тежко и починали. Всички жители на Антиохия споделили скръбта на родителите. Сам архиепископът с многобройно духовенство, при стечение на голямо множество богомолци, извършил погребението на децата при храма “Св. мъченик Юлиан”.

Атанасия била неутешима в скръбта си, макар че й било изразено толкова топло съчувствие. Неотлъчно стояла на гроба на децата. Нямала желание да се върне у дома си.

Но Бог не оставил без утеха и вразумление тия, които Му угодили с праведния си живот. В чудно видение било открито на плачещата при гроба майка, че не за децата, а само за греховното състояние в света трябва да се проливат такива изобилни сълзи.

Явилият й се там небесен вестител й казал и тия думи:

- По своята природа човек иска храна за тялото си. Невъзможно е да му се откаже удовлетворението на тая потребност. Също така милосърдният Бог не отказва духовна храна на своите създания. Тъй Той храни децата си с небесни блага. Храни ги с небесни блага Оня праведен Съдия, който ги е извикал оттука, гдето са се ползвали със земни блага!

Майката се зарадвала много от тая чудна вест за блаженото състояние на децата си в небесните обители. Веднага се върнала у дома си, за да сподели тая радост със съпруга си.

Възрадвани така силно с небесната радост, двамата съпрузи решили да се откажат от всички земни радости и да посветят остатъка от живота си изцяло в служба на Бога.

Андроник, съпругът бил по професия златар. Разполагал с доста земни блага. Той и съпругата му Атанасия се отказали от тях. Те поверили на свой сродник цялото си имане, спечелено с честен труд, и го помолили да го употреби за полза на бедните. След това напуснали скъпия си дом с такава молитва към Бога:

- Господи Боже, заради Тебе ние оставяме къщата си отворена за всички нуждаещи се. Не затваряй за нас вратите на Своето Небесно царство…

Те жадували да бъдат в ония небесни обители, където техните деца се наслаждавали в светлината на славата Божия.

Андроник и Атанасия напуснали града и тръгнали за Йерусалим. Поклонили се на светите места и се запътили към град Александрия. По пътя срещнали подвижник Даниил. По негово благословение решили да водят монашески живот.

Атанасия постъпила в женския манастир на остров Тавена – остров в реката Нил. Андроник пък се поселил в скита, където се подвизавал старец Даниил.

Дванадесет години прекарал Андроник в тоя скит в безмълвие, трудове и молитва. Ръководител при подвижничеството му бил опитния подвижник Даниил.

През това време той нищо не чул за жена си Атанасия.

Един ден се отправил за ново странстване също с благочестива цел. По пътя в Египет срещнал Атанасия, но не я познал. Тя била оставила също своя манастир и тръгнала за Палестина с намерение отново да се поклони на светите места. Пътувала преоблечена в мъжки дрехи. Тежкият монашески подвиг променил цялата й външност, особено лицето й.

Атанасия обаче познала съпруга си. Но не му се открила. Съгласила се с него да пътуват заедно, но при условие, че ще пазят ненарушимо безмълвие. Атанасия предложила да отидат първо в Йерусалим.

Тъй двамата съпрузи извършили това свое второ пътешествие по светите места. След това отишли в скита при старец Даниил. Получили благословението му и решили да останат в тоя скит, като живеят в обща килия, но при условие да пазят безмълвие.

По тоя начин чрез духовно единение в общо подвижничество се събрали наново съпрузите. Тъй поживели заедно цели 12 години.

Наближил краят на земния живот на преподобна Атанасия, известна в скита и в цялата околност под името монах Атанасий. Лежала тежко болна. Монах Андроник по това време бил някъде вън от скита. Старец Даниил дошъл в общата килия да напътства умиращия “монах”. Намерил го в сълзи. Увещал го да не плаче, а да се радва на настъпващото съединение с Христа Господа.

- Не за себе си плача, но за Андроник – загадъчно за стареца се изляла из душата на умиращата Атанасия естествената нейна скръб за раздялата с мъжа, с когото не преставала да я съединява света любов. – Моля те, отче – прибавила тя, – вземи след погребението ми писмото под моята възглавница. След като го прочетеш, предай го на отец Андроник…

След погребението от писмото станало ясно, че в килията с Андроник живяла жена му Атанасия.

Обхванат от дълбока скръб по любимата си съпруга, преподобни Андроник живял след това само седем дни.

Братята, потънали също в умиление и скръб, го погребали до нейния гроб. Това станало по предложение на блажения старец Даниил.

Статията "Св. ап. Яков Алфеев, Преп. Андроник и Атанасия" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Мадона е решила да става мюсюлманка?

Сега Мадона, чийто приятел е мюсюлманин, изследва исляма

Шестима протестиращи са задържани за нарушение на обществения ред (видео)


Към 21 ч. тази вечер шестима души са задържани за нарушения на обществения ред по време на протеста в столицата, съобщиха от МВР.

По данни на министерството към 20.15 часа между 500 - 600 души са били в района около Министерски съвет в центъра на столицата.

Полицията продължава да се грижи за сигурността на протестиращите, уточняват от МВР.

По-рано протестиращи блокираха кортежа на премиера Пламен Орешарски, който откри изложба на Жул Паскин в Софийската градска...

Младите шофьори с временна книжка

Младите шофьори да получават временна книжка за 1 г. Това е едно от предложенията на Съюза на българските автомобилисти (СБА), което предстои да бъде обсъдено по време на обществения дебат за промени в Закона за движение по пътищата.

Протест № 117 в снимки

Сблъсъци пред Министерски съвет  Снимки: Сергей Антонов

Шестима души са задържани при протестите тази вечер в столицата, съобщават от пресцентъра на МВР.

По данни на полицията към 20.15 часа между 500 – 600 души са били в района около Министерски съвет в центъра на столицата.

По данни на нашите репортери обаче на протеста днес имаше много повече демонстранти – около 1500 души.

След като се появи непотвърдена информация, че Орешарски се е скрил в Министерски съвет, напрежението пред сградата на бившия Партиен дом ескалира. Полицаи започнаха да изблъскват демонстрантите.

Минути по-късно по-голямата част от протестиращите в столицата се отправиха към сградата на Народното събрание, където ги чакаха стотици полицаи.

Точката на конфликт се оказаха загражденията между парламента и БАН. Няколко момчета успаха да ги разкъсат и това доведе до сблъсъци с полицията. Инициаторите на тази атака бяха непознати лица за протеста. Малко след това от задните редове полетяха бомбички и пиратки, които гръмнаха зад полицаите.

Последваха нови сблъсъци пред паметника на Цар Освободител.

Вижте сблъсъците в Ден 117 през обектива на нашия фотограф Сергей Антонов.

 

Сблъсъци пред Министерски съвет  Снимки: Сергей Антонов Сблъсъци пред Министерски съвет  Снимки: Сергей Антонов Сблъсъци пред Министерски съвет  Снимки: Сергей Антонов Сблъсъци пред Министерски съвет  Снимки: Сергей Антонов Сблъсъци пред Министерски съвет  Снимки: Сергей Антонов Сблъсъци пред Министерски съвет  Снимки: Сергей Антонов Сблъсъци пред Министерски съвет  Снимки: Сергей Антонов Сблъсъци пред Министерски съвет  Снимки: Сергей Антонов Сблъсъци пред Министерски съвет  Снимки: Сергей Антонов Сблъсъци пред Министерски съвет  Снимки: Сергей Антонов Сблъсъци пред Министерски съвет  Снимки: Сергей Антонов Сблъсъци пред Министерски съвет  Снимки: Сергей Антонов Сблъсъци пред Министерски съвет  Снимки: Сергей Антонов Сблъсъци пред Министерски съвет  Снимки: Сергей Антонов Сблъсъци пред Министерски съвет  Снимки: Сергей Антонов Сблъсъци пред Министерски съвет  Снимки: Сергей Антонов Сблъсъци пред Министерски съвет  Снимки: Сергей Антонов Сблъсъци пред Министерски съвет  Снимки: Сергей Антонов Сблъсъци пред Министерски съвет  Снимки: Сергей Антонов Сблъсъци пред Министерски съвет  Снимки: Сергей Антонов Сблъсъци пред Министерски съвет  Снимки: Сергей Антонов Сблъсъци пред Министерски съвет  Снимки: Сергей Антонов Сблъсъци пред Министерски съвет  Снимки: Сергей Антонов Сблъсъци пред Министерски съвет  Снимки: Сергей Антонов Сблъсъци пред Министерски съвет  Снимки: Сергей Антонов Сблъсъци пред Министерски съвет  Снимки: Сергей Антонов Сблъсъци пред Министерски съвет  Снимки: Сергей Антонов Сблъсъци пред Министерски съвет  Снимки: Сергей Антонов Сблъсъци пред Министерски съвет  Снимки: Сергей Антонов Сблъсъци пред Министерски съвет  Снимки: Сергей Антонов Сблъсъци пред Министерски съвет  Снимки: Сергей Антонов Сблъсъци пред Министерски съвет  Снимки: Сергей Антонов Сблъсъци пред Министерски съвет  Снимки: Сергей Антонов Сблъсъци пред Министерски съвет  Снимки: Сергей Антонов Сблъсъци пред Министерски съвет  Снимки: Сергей Антонов Сблъсъци пред Министерски съвет  Снимки: Сергей Антонов Сблъсъци пред Министерски съвет  Снимки: Сергей Антонов Сблъсъци пред Министерски съвет  Снимки: Сергей Антонов Сблъсъци пред Министерски съвет  Снимки: Сергей Антонов Сблъсъци пред Министерски съвет  Снимки: Сергей Антонов Сблъсъци пред Министерски съвет  Снимки: Сергей Антонов Сблъсъци пред Министерски съвет  Снимки: Сергей Антонов Сблъсъци пред Министерски съвет  Снимки: Сергей Антонов Сблъсъци пред Министерски съвет  Снимки: Сергей Антонов Сблъсъци пред Министерски съвет  Снимки: Сергей Антонов Сблъсъци пред Министерски съвет  Снимки: Сергей Антонов Сблъсъци пред Министерски съвет  Снимки: Сергей Антонов

Статията "Протест № 117 в снимки" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Премиер под обсада (Протест № 117 в снимки)

Сблъсъци пред Министерски съвет  Снимки: Сергей Антонов

Шестима души са задържани при протестите тази вечер в столицата, съобщават от пресцентъра на МВР.

По данни на полицията към 20.15 часа между 500 – 600 души са били в района около Министерски съвет в центъра на столицата.

По данни на нашите репортери обаче на протеста днес имаше много повече демонстранти – около 1500 души.

След като се появи непотвърдена информация, че Орешарски се е скрил в Министерски съвет, напрежението пред сградата на бившия Партиен дом ескалира. Полицаи започнаха да изблъскват демонстрантите.

Минути по-късно по-голямата част от протестиращите в столицата се отправиха към сградата на Народното събрание, където ги чакаха стотици полицаи.

Точката на конфликт се оказаха загражденията между парламента и БАН. Няколко момчета успаха да ги разкъсат и това доведе до сблъсъци с полицията. Инициаторите на тази атака бяха непознати лица за протеста. Малко след това от задните редове полетяха бомбички и пиратки, които гръмнаха зад полицаите.

Последваха нови сблъсъци пред паметника на Цар Освободител.

Вижте сблъсъците в Ден 117 през обектива на нашия фотограф Сергей Антонов.

 

Сблъсъци пред Министерски съвет  Снимки: Сергей Антонов Сблъсъци пред Министерски съвет  Снимки: Сергей Антонов Сблъсъци пред Министерски съвет  Снимки: Сергей Антонов Сблъсъци пред Министерски съвет  Снимки: Сергей Антонов Сблъсъци пред Министерски съвет  Снимки: Сергей Антонов Сблъсъци пред Министерски съвет  Снимки: Сергей Антонов Сблъсъци пред Министерски съвет  Снимки: Сергей Антонов Сблъсъци пред Министерски съвет  Снимки: Сергей Антонов Сблъсъци пред Министерски съвет  Снимки: Сергей Антонов Сблъсъци пред Министерски съвет  Снимки: Сергей Антонов Сблъсъци пред Министерски съвет  Снимки: Сергей Антонов Сблъсъци пред Министерски съвет  Снимки: Сергей Антонов Сблъсъци пред Министерски съвет  Снимки: Сергей Антонов Сблъсъци пред Министерски съвет  Снимки: Сергей Антонов Сблъсъци пред Министерски съвет  Снимки: Сергей Антонов Сблъсъци пред Министерски съвет  Снимки: Сергей Антонов Сблъсъци пред Министерски съвет  Снимки: Сергей Антонов Сблъсъци пред Министерски съвет  Снимки: Сергей Антонов Сблъсъци пред Министерски съвет  Снимки: Сергей Антонов Сблъсъци пред Министерски съвет  Снимки: Сергей Антонов Сблъсъци пред Министерски съвет  Снимки: Сергей Антонов Сблъсъци пред Министерски съвет  Снимки: Сергей Антонов Сблъсъци пред Министерски съвет  Снимки: Сергей Антонов Сблъсъци пред Министерски съвет  Снимки: Сергей Антонов Сблъсъци пред Министерски съвет  Снимки: Сергей Антонов Сблъсъци пред Министерски съвет  Снимки: Сергей Антонов Сблъсъци пред Министерски съвет  Снимки: Сергей Антонов Сблъсъци пред Министерски съвет  Снимки: Сергей Антонов Сблъсъци пред Министерски съвет  Снимки: Сергей Антонов Сблъсъци пред Министерски съвет  Снимки: Сергей Антонов Сблъсъци пред Министерски съвет  Снимки: Сергей Антонов Сблъсъци пред Министерски съвет  Снимки: Сергей Антонов Сблъсъци пред Министерски съвет  Снимки: Сергей Антонов Сблъсъци пред Министерски съвет  Снимки: Сергей Антонов Сблъсъци пред Министерски съвет  Снимки: Сергей Антонов Сблъсъци пред Министерски съвет  Снимки: Сергей Антонов Сблъсъци пред Министерски съвет  Снимки: Сергей Антонов Сблъсъци пред Министерски съвет  Снимки: Сергей Антонов Сблъсъци пред Министерски съвет  Снимки: Сергей Антонов Сблъсъци пред Министерски съвет  Снимки: Сергей Антонов Сблъсъци пред Министерски съвет  Снимки: Сергей Антонов Сблъсъци пред Министерски съвет  Снимки: Сергей Антонов Сблъсъци пред Министерски съвет  Снимки: Сергей Антонов Сблъсъци пред Министерски съвет  Снимки: Сергей Антонов Сблъсъци пред Министерски съвет  Снимки: Сергей Антонов Сблъсъци пред Министерски съвет  Снимки: Сергей Антонов Сблъсъци пред Министерски съвет  Снимки: Сергей Антонов

Статията "Премиер под обсада (Протест № 117 в снимки)" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

3,7 млн. евро финансова помощ за Италия

Италия ще получи 3,7 млн. евро финансова помощ за борбата с безработицата, информира ИТАР-ТАСС. 

Решението е взето от Европарламента на пленарно заседание в Страсбург.

Отпуснатите средства са за приспособяване към глобализацията. 

Италия ще получи 3,7 млн. евро финансова помощ за борбата с безработицата, информира ИТАР-ТАСС. Решението е взето от Европарламента на пленарно заседание в Страсбург. Отпуснатите средства са за приспособяване към глобализацията. "Италианските власти ще могат да възстановят работните места на над 1500 души, които са загубили работата си з

Петев не се отказва: Продължавам да работя!

„Нямам пристрастия към друг столичен клуб, това можете да го проверите. Аз съм професионалист и дойдох да работя за доброто на „Левски „Нямам пристрастия към друг столичен клуб, това можете да го проверите. Аз съм професионалист и дойдох да работя за доброто на „Левски". Продължавам да работя", сподели новият наставник на "сините" Ивайло Петев пред „Гонг". На въпрос как се чувства емоционално след днешната случка, Петев отговори с въпрос: „Усмихнат ли съм?". „Леко няма никъд

ЦВЕТАНОВ разработвал съпартийци

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов се разправял с неудобни съпартийци, докато е бил вътрешен министър, като използвал подчинените му тогава структури.

Детско порно в учебно помагало

Детско порно в учебно помагало потресе родители от цялата страна. Майки и татковци се вдигнаха на бунт, след като открили, че в учебното помагало по сексуално и репродуктивно здраве „Азбука за теб и мен” има теми, свързани със сексуалните фантазии и проституцията.

Бежанците изхвърлят дарени дрехи

Бежанците в „Овча купел” изхвърлят даренията на улицата. Тротоарите и беседките са пълни с дрехи, които българите са дали, за да помогнат на сирийците, които бягат от войната в родината си.

Електроенергийният оператор ще плаща заемите на НЕК

Електроенергийният системен оператор (ЕСО) ще плаща банковите заеми на НЕК, които са обезпечени с част от преносната мрежа на страната, съобщи вчера зам.-министърът на енергетиката Иван Айолов, който взе участие на енергийна конференция в София.

Блокираният кортеж на премиера в центъра на София (снимки)

Протестиращи блокираха Орешарски   Снимка: Сергей Антонов

Едно наглед приятно културно и светско събитие се оказа сериозно препятствие за придвижването на премиера в центъра на града. 

Пламен Орешарски отиде на откриването на изложбата на Жул Паскин в Софийската градска художествена галерия, но тръгваното му от сградата се оказа повече от проблематично. Около 19.00 часа стотина протестиращи го чакаха отвън и след това го съпроводиха с освирквания и скандирания чак до градинската на “Кристал”.

Премиерската лимузина и съпътстващия я джип едвам си пробиваха път по улиците “Княз Александър I”, “Гурко” и “Раковска”.

На ъгъла пред БИАД се стигна до сблъсъци между протестиращите и полицаите. Гардовете на НСО се ходеха плътно до автомобилите, а преминаващите граждани се спираха и снимаха шумната сцена. Едва след пристигането на десетина моторизирани полицаи и две камионетки с подкрепляния, пътят за кортежа бе открит.

Вижте блокадата в галерията на Сергей Антонов.  

Протестиращи блокираха Орешарски   Снимка: Сергей Антонов Протестиращи блокираха Орешарски   Снимка: Сергей Антонов Протестиращи блокираха Орешарски   Снимка: Сергей Антонов Протестиращи блокираха Орешарски   Снимка: Сергей Антонов Протестиращи блокираха Орешарски   Снимка: Сергей Антонов Протестиращи блокираха Орешарски   Снимка: Сергей Антонов Протестиращи блокираха Орешарски   Снимка: Сергей Антонов Протестиращи блокираха Орешарски   Снимка: Сергей Антонов Протестиращи блокираха Орешарски   Снимка: Сергей Антонов Протестиращи блокираха Орешарски   Снимка: Сергей Антонов Протестиращи блокираха Орешарски   Снимка: Сергей Антонов Протестиращи блокираха Орешарски   Снимка: Сергей Антонов Протестиращи блокираха Орешарски   Снимка: Сергей Антонов Протестиращи блокираха Орешарски   Снимка: Сергей Антонов Протестиращи блокираха Орешарски   Снимка: Сергей Антонов Протестиращи блокираха Орешарски   Снимка: Сергей Антонов Протестиращи блокираха Орешарски   Снимка: Сергей Антонов Протестиращи блокираха Орешарски   Снимка: Сергей Антонов Протестиращи блокираха Орешарски   Снимка: Сергей Антонов Протестиращи блокираха Орешарски   Снимка: Сергей Антонов Протестиращи блокираха Орешарски   Снимка: Сергей Антонов Протестиращи блокираха Орешарски   Снимка: Сергей Антонов Протестиращи блокираха Орешарски   Снимка: Сергей Антонов Протестиращи блокираха Орешарски   Снимка: Сергей Антонов Протестиращи блокираха Орешарски   Снимка: Сергей Антонов Протестиращи блокираха Орешарски   Снимка: Сергей Антонов Протестиращи блокираха Орешарски   Снимка: Сергей Антонов Протестиращи блокираха Орешарски   Снимка: Сергей Антонов Протестиращи блокираха Орешарски   Снимка: Сергей Антонов Протестиращи блокираха Орешарски   Снимка: Сергей Антонов Протестиращи блокираха Орешарски   Снимка: Сергей Антонов Протестиращи блокираха Орешарски   Снимка: Сергей Антонов Протестиращи блокираха Орешарски   Снимка: Сергей Антонов Протестиращи блокираха Орешарски   Снимка: Сергей Антонов Протестиращи блокираха Орешарски   Снимка: Сергей Антонов Протестиращи блокираха Орешарски   Снимка: Сергей Антонов Протестиращи блокираха Орешарски   Снимка: Сергей Антонов Протестиращи блокираха Орешарски   Снимка: Сергей Антонов Протестиращи блокираха Орешарски   Снимка: Сергей Антонов Протестиращи блокираха Орешарски   Снимка: Сергей Антонов Протестиращи блокираха Орешарски   Снимка: Сергей Антонов Протестиращи блокираха Орешарски   Снимка: Сергей Антонов Протестиращи блокираха Орешарски   Снимка: Сергей Антонов Протестиращи блокираха Орешарски   Снимка: Сергей Антонов Протестиращи блокираха Орешарски   Снимка: Сергей Антонов Протестиращи блокираха Орешарски   Снимка: Сергей Антонов Протестиращи блокираха Орешарски   Снимка: Сергей Антонов Протестиращи блокираха Орешарски   Снимка: Сергей Антонов Протестиращи блокираха Орешарски   Снимка: Сергей Антонов Протестиращи блокираха Орешарски   Снимка: Сергей Антонов Протестиращи блокираха Орешарски   Снимка: Сергей Антонов Протестиращи блокираха Орешарски   Снимка: Сергей Антонов

Статията "Блокираният кортеж на премиера в центъра на София (снимки)" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

МВФ понижи двойно прогнозата за растежа на българската икономика

Международният валутен фонд (МВФ) понижи прогнозата си за глобалния икономически растеж през 2013 и 2014 г., като по-негативно е и очакването за България. В оповестената във вторник прогноза се посочва, че растежът на българската икономика през тази година се очаква да е 0.5 при 1.2%, прогнозирани през април, сочи прогнозата, цитирана от "Дневник".   За 2014 г. показателят е 1.6% вместо записаните в оценката от април 2.3%. В същото време институцията занижава и очакването си за ръста на потребителските цени. Очакваното им повишение през тази година е за 1.4 и 1.5% през 2014 г. При предишната прогноза тези показатели бяха съответно 2.1 и 1.9%.   Финансовият министър Петър Чобанов обяви наскоро, че правителството очаква растежът през следващата година да е 1.8%.   МВФ обаче запазва непроменени прогнозите си за безработицата в България. Така за тази година се очаква тя да е 12.4%, а през следващата леко да намалее до 11.4%. Според последните данни на Евростат безработните у нас към края на август са 13%.   В оценката на МВФ, който за шести път от началото на годината променя прогнозите си за глобалния растеж, България се посочва сред страните, в които има структурна безработица. В тези държави е необходима смела програма за реформи, за да се повишат заетостта и конкурентоспособността, препоръчват от фонда.

Пет хранения на ден са ключът към стройна фигура

Закуска, обед и вечеря, съчетани с две междинни хранения през деня, са ключът за сваляне на килограми, установиха финландски учени.

МВФ с понижени прогнози за икономическия растеж на страната

Прогнозите на Международния валутен фонд за глобалния икономически растеж през 2013 и 2014 г. са значително занижени, като по-негативно е и очакването за България, предаде „Дневник Прогнозите на Международния валутен фонд за глобалния икономически растеж през 2013 и 2014 г. са значително занижени, като по-негативно е и очакването за България, предаде „Дневник". В оповестената днес прогноза се посочва, че растежът на българската икономика през тази година се очаква да е 0.5 на сто при 1.2 процента, прогнозирани през април.

Wall Street в сянката на политическите разногласия

Водещите индекси загубиха повече от процент, отчитайки най-ниските си нива от месец

    


Блокада пред Министерския съвет и Конституционния съд

Хиляди протестиращи се се събрали пред сградата на Конституционния съд и искат линч за съдиите, които възстановиха депутатските правомощия на Делян Пеевски. Голяма част от центъра на София е блокирана от възмутени мъже и жени.

ГЕРБ: Конституционният съд се превърна в защитник на мнозинството БСП, ДПС и "Атака"

"Въпреки позицията ни да не коментираме решения на Конституционния съд, заявяваме: С днешното си решение Конституционният съд от пазител на българската държавност и демокрация се превърна в защитник на новото политическо мнозинство на БСП, ДПС и "Атака", което се разпорежда по най-непрозрачния и недемократичен начин с всички институции в България". Това се казва в позицията на политическа партия ГЕРБ по повод решението на КС по казуса "Пеевски", разпространена вечерта във вторник.   96 депутати от ГЕРБ сезираха съда след като Пеевски подаде напусна поста председател на ДАНС в средата на юни.   "Този акт на съда е доказателство за поредния политически натиск, който БСП, ДПС и "Атака" оказват. Първият случай беше отказът на Конституционния съд да обяви за незаконни изборите от 12 май 2013 г. и за опорочен деня за размисъл", напомнят от ГЕРБ.   "Сега вече очакваме председателят на Народното събрание Михаил Миков да продължи необезпокоявано да манипулира кворума в пленарната зала, защото ще бъде сигурен, че мнозинството на БСП, ДПС и "Атака" ще му осигури закрила чрез правилното решение на Конституционния съд", казват от опозиционната партия и допълват, че "ГЕРБ ще продължи да пречи на това порочно мнозинство да си приема удобни закони в парламента, които дори и да бъдат атакувани, ще бъдат спасявани от Конституционния съд".   "Категорично не приемаме и от политическа, и от юридическа гледна точка днешното решение на Конституционния съд. За нас то е доказателство, че БСП, ДПС и "Атака" вече управляват и Конституционния съд", продължава позицията на ГЕРБ.   От партията настояват за незабавна оставка на правителството, разпускане на парламента и предсрочни парламентарни избори, "за да попречим на това мнозинство да подмени членовете на всички важни институции в държавата".

Първан Дангов: Производителят на фалшив оцет "Винпром Дупница" работи 2 години извън закона

- Г-н Дангов, докъде стигна проверката във “Винпром Дупница”? 
- Областната дирекция на агенцията по храните в Кюстендил наложи възбрана на 2500 тона етикиран като “винен оцет” и 800 л “ябълков”, произведен от “Винпром Дупница”. Количеството е бутилирано в разфасовки от 700 мл, 1 л и 3 литра. Те се намират на склад в Дупница, който запечатахме. - Г-н Дангов, докъде стигна проверката във “Винпром Дупница”? - Областната дирекция на агенцията по храните в Кюстендил наложи възбрана на 2500 тона етикиран като “винен оцет” и 800 л “ябълков”, произведен от “Винпром Дупница”. Количеството е бутилирано в разфасовки от 700 мл, 1 л и 3 литра. Те се намират на склад в Дупница, който запечатахме.

Орешарски договаря с ЕИБ кредитна линия за 500 млн.евро

Ново рамково споразумение за кредитна линия от 500 млн. евро за следващия програмен период ще подпишат България и Европейската инвестиционна банка. Парите ще бъдат насочени към рефинансиране и съфинансиране на големи инфраструктурни проекти по кохезионните фондове.
Това съобщи вчера премиерът Пламен Орешарски след кратка работна среща с вицепрези Ново рамково споразумение за кредитна линия от 500 млн. евро за следващия програмен период ще подпишат България и Европейската инвестиционна банка. Парите ще бъдат насочени към рефинансиране и съфинансиране на големи инфраструктурни проекти по кохезионните фондове. Това съобщи вчера премиерът Пламен Орешарски след кратка работна среща с вицепрези

Премиерът: Жул Паскин е от малкото художници, които се прославят приживе

Жул Паскин е от малкото художници, които се прославят приживе. Това заяви премиерът Пламен Орешарски при откриването на изложбата на именития художник - Жул Паскин е от малкото художници, които се прославят приживе. Това заяви премиерът Пламен Орешарски при откриването на изложбата на именития художник - "Паскин - от Видин до Париж" в Софийска градска галерия. При откриването Орешарски сподели, че за съжаление няма време за изкуство и е успял да види изложбата само за 15 минути. Тя бе открита ...

Видео: Новините в 100 секунди


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

"Новините в 100 секунди" в 19 часа:
- От ДСБ изнесоха документи, които показват връзка на консултанта по проекта АЕЦ Белене "Уорли Парсънс" с руската компания "Росатом";
- Делян Пеевски остава депутат след решение на Конституционния съд;
- Евродепутатите подкрепиха  по-строгите мерки за регулиране на тютюневия пазар;
- - Мащабна обща операция...

Палави въпроси, които да зададете на гаджето си в леглото

С тяхна помощ лесно ще накарате половинката си да се отпусне

    


ГЕРБ: Конституционният съд защити БСП, ДПС и "Атака"

Въпреки позицията ни да не коментираме решения на Конституционния съд, заявяваме: С днешното си решение Конституционния съд от пазител на българската държавност и демокрация се превърна в защитник на новото политическо мнозинство на БСП, ДПС и Атака, което се разпорежда по най-непрозрачния и недемократичен начин с всички институции в България. Това се казва в официална позиция на ГЕРБ по повод решението на съда по казуса Пеевски, разпространена от пресцентъра на партията.

България скоро ще получи финансова помощ, обеща Йовчев

Българо-турската граница е най-важната в ЕС, смятат от Фронтекс

    


Сблъсъци между протестиращи и полицията заради блокада за Орешарски

Шестима души бяха арестувани при сблъсъци, възникнали между полицията и протестиращи в София заради решението на КС, с което Делян Пеевски остава депутат. Кортежът на премиера Пламен Орешарски беше блокиран в центъра на столицата от демонстранти.

"Филз" - любимото кафене в IT средите

Кафето, което предлага компанията, е любимо на Марк Зукърбърг

    


Едно към едно: Отговорът на Пеевски след решението на Конституционният съд

Във връзка с Решението на Конституционния съд съм длъжен като гражданин на страна – членка на Европейския съюз, да заявя отговорно и с доблест, че името ми е подложено необосновано на публичен линч, а личността ми се сатанизира по сценарий на заемащи позиции във високите равнища на властта в държавата. Възмущавам се, че правото ми да бъда избиран – основно гражданско право в демокрацията, бе подложено на съмнение и се превърна в бумеранг, за рикошета на който аз плащам неясна и непосилна цена. Това се заявява в становище на Делян Пеевски, изпратено до медиите.

Украйна взима ромите от целия ЕС

"Правда": Указ за това е подписан от президента Янукович

    


Експресно раздават на вестници още един милион лева за реклама на цифровизацията

След като пръсна над 17 млн. лв. за реклама на цифровизацията, от която хората не разбраха нищо, сега Министерството на транспорта прави нова експресна поръчка за разпределянето на още един милион лева само за печатни медии. Това става ясно от публикуваното във вторник обявление на сайта на транспортното ведомство и в Регистъра за обществените поръчки. Основната цел на поръчката е информиране чрез печатни издания на населението за наземното цифрово телевизионно радиоразпръскване (DVB-T), което бе въведено от 30 септември 2013 г., е посочено в мотивите за обявяване на поръчката. "Целта е да се продължи да се предоставя в максимално достъпен вид информация за видовете цифрово телевизионно радиоразпръскване, която да достигне до широката общественост", се казва още в обявата. Транспортното министерство се е спряло на печатните издания – вестници и списания, защото ще могат да се предоставят информационни и разяснителни материали за декодерите и антените. Предвижда се в национални и регионални печатни медии да се публикуват рекламно-информационни карета. Прогнозната стойност на поръчката е 833 333.33 лева без ДДС. Срокът за подаване на офертите е 1 ноември 2013 г., като се предвижда да бъдат отворени на 4 ноември. В същото време срокът за изпълнение на поръчката е 15 декември. Спреният на 30 септември аналогов сигнал остави без телевизия 100 000 души по данни на мултиплексните оператори. Според шефа на КРС Веселин Божков без телевизия са между 360 хиляди и един милион души. На практика може да се окаже, че хората без телевизия са повече от обявения брой, защото голяма част от бедните, които нямат право на безплатен декодер в областните градове, останаха също без телевизия, защото нямат пари да си купят цифров приемник или декодер.

Напрежение и задържани до МС; пак блокираха премиера

На излизане от Софийската градска художествена галерия премиерът бе посрещнат с викове: "Оставка", "Мафия", "Енергиен олигарх"

Новите изцепки на президента

Президентът Росен Плевнелиев ни остави без скандални изяви близо месец. Вече си мислехме, че си е взел поука и оттук нататък ще работи само за единението на нацията, каквото му е основното задължение по конституция.

Пеевски: Демокрацията е в опасност, оставам депутат

Броени минути след като Конституционният съд обяви официално решението си, че оставя Делян Пеевски като депутат в парламента, той излезе с пространна позиция, която очевидно е била подготвена предварително в очакване именно на такава развързка. "Приемам решението на КС заради десетките хиляди избиратели, които ме удостояват с доверието си вече два последователни мандата. На тях им благодаря по мъжки и точно заради доверието им и в тяхно име ще изпълнявам отговорностите си на народен представител", заявява Пеевски. Длъжен съм "като гражданин на страна - членка на Европейския съюз, да заявя отговорно и с доблест, че името ми е подложено необосновано на публичен линч, а личността ми се сатанизира по сценарий на заемащи позиции във високите равнища на властта в държавата", продължава Пеевски, който на 14 юни бе избран за председател на ДАНС, но същата вечер избухнаха многохилядни граждански протести срещу назначението му и задкулисния модел на управление, които накараха БСП, ДПС и "Атака" спешно да отменят назначението. Въпреки това протестите, прераснали в антиправителствени, продължават вече четвърти месец, посланиците на най-авторитетните европейски страни открито ги защитиха, разпознавайки в тях събуждане на гражданското общество. [div class='left_orange']Какво чухме от детето чудо на българската политика за времето, когато беше в парламента Въпреки, че беше избран за народен представител и в предишния парламент, подобно на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган, Делян Пеевски не стъпваше в сградата на Народното събрание. На 8 октомври Конституционният съд реши, че Пеевски остава депутат, макар че бе избран от парламента и положи пред него клетва като председател на ДАНС. Предстои да видим какви ще са изявите му занапред. В. "Капитал" е публикувал в онлайн изданието си изчерпателна извадка на всички изказвания и цялостната активност на Пеевски в НС, насочени предимно срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов и служебното правителство. След злополучния си избор за председател на ДАНС той спря да ходи на работа. Ето какво успя да каже Пеевски, докато беше в парламента: Още[class='left_orange' div]Именно тези протести обаче са възмутили нововъзстановения депутат от ДПС. "Рутинна технология" на избора на Пеевски за шеф на ДАНС "Възмущавам се, че правото ми да бъда избиран - основно гражданско право в демокрацията, бе подложено на съмнение и се превърна в бумеранг, за рикошета на който аз плащам неясна и непосилна цена. Въпросът "Кой предложи Пеевски за председател на ДАНС?" отдавна няма смисъл. Защото отговорът бе даден многократно - премиерът Пламен Орешарски предложи кандидатурата ми на Народното събрание, съгласувано с двете политически сили, които подкрепят Кабинета. Рутинна технология при всеки избор", пише Пеевски. "Въпросът, на който и аз имам право, е кой (кои) и защо не позволиха да стана Председател на ДАНС. Мое е правото преди всички да дам ясния и неудобен отговор на този въпрос. Това е "здравият" и инкриминиран съюз между контрабандата, корупцията и властта на политици, които, вместо да се борят срещу криминалните схеми в икономиката, решиха да ги подчинят на себе си и партийния си интерес. Т.е. да се сраснат с престъпността и корупцията органически и навеки. (За съжаление, имаше пробойна - печатницата в Костинброд засече и започна обратно броене, за чиято цена определиха главата на Делян Пеевски.)", продължава Пеевски. "Вендетата започна с мен" "И вендетата с мен започна. Логиката ми е необорима и проверима. Първо. Президентът без каквото и да е колебание за авторитета на институцията, която представя, и с афекта на притиснат неизвестно до каква стена инициира бламиране на Решение на Парламента на Република България. В случая - за избирането ми за председател на ДАНС. В колаборация с разбитите през Костинбродската печатница лидери на заради това неслучили на власт политически сили Президентът - длъжник им за позицията си, официализира политическия цинизъм. Второ. Аз не упражних правото си на избран и отказах да бъда назначен за Председател на ДАНС. Само че и до днес Президентът и политическата му компания с минало на корпоративните си контакти все името Пеевски изрича. Защо Президентството на държавата акумулира неистово риторика с клише името на един гражданин? Кой и кога ме обвини в нещо? Кой и кога обоснова несъгласието си с моето избиране с факт, а не с афекта на инкриминирания си партийно-властови ужас от политическото си и корпоративно-сиво (до тъмно) минало от близкия и по-далечния преход? В какво ме обвинява Президентът на демократичната ни държава с независима съдебна власт? Законите в България прилагат ли се, или се дописват със симпатичното мастило на все по-оредяващите всякак платени и внушени емоции от, през и чрез улицата, наета от задкулисието, чиято властова "борса" се срина в Костинброд? Олигархията е в политически стрес и антидепресантът им е отнетото ми гражданско право и обругаваното ми име", пише злополучно избраният шеф на ДАНС. "Аз съм на 33 години и съм успял" "Коя е моята вина?", пита Пеевски и предоставя следния отговор: "Аз съм на 33 години и съм успял. Това престъпление ли е? В тези мои 33 години аз съм два мандата депутат - единият по времето на управление на сега загубилите властта, само че, и това е важно да се подчертае дебело, в опозиция. Може би вината ми е, че съм депутат от ДПС - гражданска квота?! Кой и как в демокрацията дискриминира либерална партия с международен паспорт и авторитет? Как съм бил депутат от опозицията и съм бил задкулисие? Кой ще ми отговори конкретно на този политически и принципен нонсенс в емоцията на Президента с речитатив Пеевски? "Няма задкулисие Пеевски" Къде е моето задкулисие? Кои са неговите измерения? Настоявам за уточнение с конкретика. Нали задкулисието е порокът на властта? Кои бяха мъжете на и във властта довчера, защото няма как задкулисието да се е пръкнало ведно с предложението да бъда избран за председател на ДАНС? И ако съм задкулисие, с кого сме били в компания? Няма задкулисие Пеевски. Задкулисието е друго, а Пеевски е неговият признат във и с институционалната и персоналната истерия от ужас враг. Ако фактът, че съм бил на скромни по младост години, буди недоверие и подозрителност, защо никой и никога не се притесни по аналогия от невръстността за политиката на един депутат от ГЕРБ - сега също втори мандат? Той задкулисие ли е, или е индулгенция на и за задкулисието, гаранция за което е родителят му, който "се бори със задкулисието в мое лице", т.е. с мен?", продължава Пеевски. "Чакам отговора на държавата и обществото за двойния стандарт спрямо мен" "Чакам отговора на държавата и обществото за двойния стандарт спрямо мен и спрямо младия депутат - също втори мандат (като мен), от ГЕРБ, чийто отец бе флагменът в КС спрямо моята персона. Настоявам върху този факт и ще настоявам докрай в името на битката със задкулисието наистина, а не театрално водевилски, но по същество - инкриминирана защита на задкулисието. Може би имам и втора вина - че съм успял човек. Фактът, че моралните съдници на престъпността и олигархията са заели институционалните си трибуни срещу мен и нямат доблест да ме обвинят пряко, а ме визират иносказателно и все за процедурата ги боли, е категорично доказателство, че са автори на сценария да ме превърнат в своеобразен параван с надпис Задкулисие, зад който се крие истинското задкулисие, съставено от тях самите и техните капитали и затова се прикриват един другиго и ведно. Не ме обвиняват пряко, защото нямат и не биха могли да имат аргументи. И освен това, смея да твърдя, ме познават достатъчно добре, в смисъл - познаваме се достатъчно добре", пише Пеевски. "Корупцията и олигархията в България не е възможно да се персонифицират с мен" "Силно се надявам, че българското общество, включително и най-яростно протестиращите ще проумеят простата истина, че престъпността, корупцията и олигархията в България не е възможно да се персонифицират с мен и моето име, каквито и качества и недостатъци да притежава моята личност, защото тази престъпност и корупция са от системен характер и имат история, която е отвъд пълнолетието ми. Апропо, да припомня календарно, че в годините на най-мащабната приватизация аз съм бил непълнолетен, т.е. без социални валенции. Не би могло да се каже същото за днешни управници до най-високото ниво на държавната власт, които през същите тези години са били наети консултанти на същинската олигархия, а родителите им - съратници верни и доверени на бащите на олигархията при осигуряването на първоначалния капитал за верни партийни другари - секретари на окръжни комитети или домакини на ловни станции из Делиормана за първи мъже в ЦК и Политбюро на все една партия и шофьори на топ шеф на Държавна сигурност преди 1989 година". "Тези ли горди синове на дваж по-горди бащи, уважаеми господа в България и от Европа, са доблестните и безукорни и неукорими блюстители на демокрацията и гражданското общество в България? Това ли е фетишът на протеста срещу Кабинета под егидата на Президент и опозиция?Аз спирам и оставам в очакване политиката в България да е в името на демокрацията, а не демокрацията да се бламира институционално в името на олигархията. Демокрацията е в опасност точно заради крясъците на сивата политика, която е в стрес от осветляването си от Кабинета Орешарски и от риска да участвам в този процес", заключава Делян Пеевски.

Пеевски: Кой и защо не позволи да оглавя ДАНС?

Възмущавам се, че правото ми да бъда избиран – основно гражданско право в демокрацията, бе подложено на съмнение и се превърна в бумеранг, за рикошета на който аз плащам неясна и непосилна цена, пише Пеевски

САЩ и Великобритания изостават в трудовата квалификация, но я използват най-добре

Испания и Италия са най-слабо квалифицираните сред 24 развити държави, а Финаландия и Япония - най-силно, показва проучване на ОИСР

    


"Зипо" си направи реклама от инцидент с олимпийския факел в Москва

Собственикът на популярната марка запалки "Зипо" си смени снимката на Фейсбук профила си с кадър от момент, в който служител на Федералната служба за сигурност подава огънче със запалка "Зипо" за угасналия олимпийски факел само минути след като руският президент Владимир Путин даде старт на щафетата му в Русия. Снимката е придружена от надпис "Зипо спаси Олимпиадата" (#ZippoSavesOlympics). За 11 часа фотото получи над 1200 харесвания и 100 постинга. Инцидентът с факела стана в неделя. Тогава кортеж с огъня за Олимпийските игри в Сочи, които ще се проведат в началото на 2014 г. пристигна на Червения площад в Москва, където бе запален лично от Путин. След това започна щафетата на огъня, но факелът изгасна в ръцете на плувеца Шаварш Карапетян. На помощ му се притече служител на руските спец служби, който припали угасналия факел със "Зипо". Спортистът обясни инцидента с това, че се е наложило да пробяга немалък участък, през който духал силен вятър, а и факелът с аеродинамична форма тежал 1.8 кг. Производителят на факлите за щафетата Красноярския машиностроителен завод заяви, че угасването се случило, защото газовият вентил не бил достатъчно отворен и по този повод е пуснала допълнителни инструкции как да се използва устройството.

Протестъри атакуваха Орешарски и Сидеров

Протестиращи посрещнаха премиера Пламен Орешарски с викове „Оставка” пред сградата на Софийска градска художествена галерия. Недоволните от политиката на кабинета се опитаха да попречат на премира да влезе в колата си. Служителите на НСО и полицаи изблъскаха събралите се протестиращи.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване