Малките предприятия и фермерите също ще бъдат потърпевши, ако САЩ фалира

Президентът на Световната банка предупреди, че дори само разговорите за проблемите на САЩ вече се отразяват негативно на развиващите се пазари

    


Чудотворната икона "Света Богородица - Достойно есть" ще отпътува от Ботевград за Тетевен

С благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит, управляващ Русенска епархия и Светия Синод на Българската православна църква – Българска патриаршия, продължава пътят на чудотворното копие на чудотворната икона "Пресвета Богородица Достойно есть" за благословение и поклонение в различни епархии на Българската православна църква. Иконата от патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски” и подарена от Свещения Кинотис на Света Гора Атон на православния български народ се намира в Ловчанска епархия. Тя бе посрещната тържествено в църквата "Възнесение Господне”, гр. Ботевград, където ще остане за поклонение до 16.00 часа днес. Заедно с чудотворната икона на Божията Майка за благословение и поклонение в епархията пристигнаха и одежд...

Пътните настилки са предимно сухи

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими. Пътните настилки са предимно сухи, съобщиха от АПИ.На автомагистрала "Тракия" в област Пазарджик: Затваря се аварийната лента на км. 96+550 ляво платно, посока София за възстановителни работи. При км. 67+027, във връзка с ремонтно-възстановителни дейности се въвежда ВОД на два етапа: Първи етап - ремонтни работи в лявото платнов посока София, движението на тежкотоварни автомобил над 12т., включително с ремаркета и полуремаркета се пренасочва по следния маршрут: гр. Пловдив при пътен възел Север, при км. 126+200 - по път ІІ -64- околовръстен път гр.Карлово - път І-6 към София. В обхвата на виадукта при км. 67+027 движението на МПС се пренасочва двупосочнов платното Бургас-София. Затваря се платното София-Бургас. При възникване на аварийн...

Старт на делото срещу Цветанов

Цветан Цветанов Снимка: БГНЕС

Софийският градски съд трябва да даде днес ход на делото срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов.

Той ще се изправи пред Темида по обвинения за неупражнен контрол над използването на специални разузнавателни средства (СРС) в МВР. Според прокуратурата Цветанов е осуетил наказателно преследване срещу шефа на регионалната дирекция на БОП във Велико Търново Орлин Тодоров, като е отказал да разпише разрешение за прилагане на СРС.

Обвинителният акт срещу Цветанов беше внесен в края на юли, след като месец по-рано главният прокурор поиска от Народното събрание сваляне на депутатския му имунитет. 

По това обвинение – за това че като министър на вътрешните работи, въпреки задълженията си е отказал разпореждане за прилагане на СРС по досъдебно производство, ако бъде признат за виновен, Цветанов може да получи от 1 до 6 години затвор.

Обвинението беше повод Цветанов официално да влезе в регистъра на бандитите. Бившият МВР шеф беше привикан в столичната полиция за полицейска регистрация. 

Статията "Старт на делото срещу Цветанов" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Нов асфалт за инфарктния път Шумен - Върбица

Пътят Шумен - Велики Преслав - Върбица, който не е ремонтиран от 30 години и шофьори масово си трошат колите по него, ще бъде цялостно преасфалтиран. Дългоочакваните ремонти по 40-километровото трасе, по което няколко пъти имаше протестни блокади тази пролет, започват до седмица, обеща областният управител Венцислав Венков. Пътят Шумен - Велики Преслав - Върбица, който не е ремонтиран от 30 години и шофьори масово си трошат колите по него, ще бъде цялостно преасфалтиран. Дългоочакваните ремонти по 40-километровото трасе, по което няколко пъти имаше протестни блокади тази пролет, започват до седмица, обеща областният управител Венцислав Венков.

Булброкърс с нови ECN/Interbank условия за търговия

Инвестиционният посредник предлага пакет за форекс търговия със спредове, започващи от 0.0 pips

    


Остават блокирани "Капитан Андреево" и "Лесово"

Трето денонощие турски ТИР-ове са пред бариерите на ГКПП-тата

    


Шамара подпука Брадъра с псувни

Тервел срещу Станка на номинациите за гонене

    


Директорът на НР Мег Уитман е оптимист за развитието на компанията

Според нейните очаквания през 2014 г. HP ще стабилизира приходите си от продажби, а през 2015 г. бизнесът ще се разрасне

    


Без жертви в катастрофи през денонощието

През изминалото денонощие на територията на страната са станали 17 тежки пътнотранспортни произшествия, съобщиха от МВР.12 души са ранени при станалите катастрофи, като двама от тях са с опасност за живота, а един човек е загинал. На територията на София за изминалото денонощие са станали 106 леки и 2 тежки катастрофи, при които четирима души са ранени.

Цацаров разкритикува следствието

Най-слабото звено в българската правораздавателната система е разследването, а прокуратурата не може да ограмотява разследващите органи. Такова мнение заяви главният прокурор Сотир Цацаров пред парламентарната комисия по правни въпроси.

На днешното си заседание комисията обсъжда годишните доклади за прилагането на закона за дейността на прокуратурата и на разследващите органи за 2011 и 2012 г.

Главният прокурор отправи язвителни критики към кадрите на Националната следствена служба, оглавявана от Бойко Найденов, спряган за поста на първи обвинител още преди името на Цацаров да се появи сред кандидатите. Найденов беше временно на поста главен прокурор след избора на Борис Велчев за конституционен съдия и преди избора на Цацаров за първи държавен обвинител

„Останал е един контингент от следователи, които не са особено натоварени и чието разследване не е най-качественото, натоварването в НСлС е граничещо с минимум”, посочи Сотир Цацаров.

По думите му, и за разследващите полицаи трябва да стане задължителен курсът в Националния институт по правосъдието, както е за прокурорите. „В една нормална държава, полицията трябва да разследва, но не може да се разчита на ограмотяване на разследващите органи от страна на прокуратурата”, посочи Цацаров, според когото разследващите полицаи трябва да преминават предварително обучение в Академията на МВР.

„Тенденцията е на прокуратурата да бъдат изпращани огромно количество печатни материали просто „по компетентност”. Не това е пътят”, коментира пред депутатите главният прокурор.

Той повдигна и въпроса за това финалните актове на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) и Националната агенция за приходите (НАП) да се приемат като нормални доказателства в съда. Самият Цацаров смята, че не може данъчен ревизионен акт, влязъл в сила да не е задължителен за наказателния съд.

Главният прокурор посочи, че качеството на прокурорската работа се мери по два показателя: процентът на върнатите дела и процентът на оправдателните присъди и осъдителните присъди.

По думите на Цацаров, и за 2011 г., и 2012 г. нивото на върнатите дела в сравнение с внесените в съда прокурорски актове е ниско – 5,2%.

„Над 97% са осъдителните присъди спрямо всички дела с влязъл в сила съдебен акт. 99,9 % от влезлите в сила присъди са приведени в изпълнение”, подчерта главният прокурор.

Цацаров допълни, че делата са с висок обществен интерес са 4,4% от всички, като при тях е по-висок процентът на върнатите дела и на оправдателни присъди.

„Прокуратурата среща затруднения при защита на определени лица. Предлагането на реална защита представлява огромен проблем при механизма, който действа”, добави главният прокурор.

Има тенденция на намаляване на исканията на прокуратурата за използване на СРС, информира още Цацаров. „СРС са краен способ за събиране на доказателства, но са нормален способ, важно е да не се злоупотребява с тях”, допълни той.

Главният прокурор обясни, че ще се работи за преодоляване на разликите между отделните прокуратури в страната, включително и разликите в разходите им.

Като пример той даде Районната прокуратура в Трън, където работи един прокурор с годишни разходи от 163 871 лв., а разходите за работата на един прокурор в Районната прокуратура в София са 53 618 лева.

„Над 172 000 лева пък са дадени за един прокурор от най-ненатоварената прокуратура в България – Районна прокуратура в Гълъбово”, изтъкна Цацаров.

Главният прокурор коментира и недостатъците в работата на Специализираната прокуратура. Според него се забелязват слабости в спецпрокуратурата по отношение на данъчните престъпления.

Главният прокурор обясни на депутатите, че прокуратурата работи по изпълнението на препоръките от доклада на ЕК от юли 2012 г. в раздел „реформа на съдебната система”.

В изпълнението на препоръките е бил изготвен функционален анализ на прокуратурата и пълен анализ на водени за корупция дела през периода 2007-2013 г., изготвен е и план за действие за период от 18 месеца, който е приет от ВСС и прокуратурата и е в процес на неговото изпълнение.

Следващата седмица във ВСС ще влезе предложение на прокуратурата, което ще се отнася за структурите и органите на военното правораздаване, информира главният прокурор.

„Готов е детайлен план за намаляване на броя на военните прокуратури, което ще доведе и до намаляване на броя на военните съдилища и спестяване на значителен ресурс”, добави Цацаров, цитира Агенция Кросс.

 

 

Kросовърите тип купе отиват в историята

Очакванията са единствено BMW X6 да оцелее за по-дълъг период

    


Община плаща за падащи камъни

Община Борино ще плаща 2802 лева за щети на автомобил, върху който паднали камъни от скат в Буйновското ждрело. 
Окръжният съд в Смолян призна за виновна управата, която трябвало да обезопаси скалите. Решението е окончателно. Инцидентът станал на 13 април 2009 г. Жена пътувала в Буйновското ждрело с "Опел Вектра" със софийска регистрация, когато Община Борино ще плаща 2802 лева за щети на автомобил, върху който паднали камъни от скат в Буйновското ждрело. Окръжният съд в Смолян призна за виновна управата, която трябвало да обезопаси скалите. Решението е окончателно. Инцидентът станал на 13 април 2009 г. Жена пътувала в Буйновското ждрело с "Опел Вектра" със софийска регистрация, когато

"Тиква най-най" за празника на тиквата в Севлиево

Градът отдавна си спечели името Тиквенбург

    


Момче се хвърлил от 7-я етаж след заплаха за изключване от училище

11-годишното момче,което скочи от седмия етаж на блока си в Сливен и почина, най-вероятно е взело решението да се самоубие след заплаха, че ще бъде изключено от училище.

Борислав бил отличник, но имал проблеми с дисциплината. Блъснал дете, което от удара си счупило зъб и след намесата на майка му, директорката заплашила Борислав с изключване. И други родители на деца от класа поставяли на директорката ултиматум той да бъде изключен.

„Не съм говорила за изключване, казах, че искам да говоря с баба му за честите инциденти дали няма да е по-добре той да смени средата и учебното заведение”, заяви Величка Христова, директор на 12 СОУ в Сливен, съобщи Kross.bg.

 

 

Отвлякоха премиера на Либия

Премиерът на Либия Али Зейдан е бил отвлечен. Новината бе потвърдено официално от правителството на страната.

Според информацията публикувана на сайта на правителството, министър-председателят е бил похитен от въоръжени бунтовници, които го отвели в неизвестна посока. Преди нападението Зейдан се намирал в един от хотелите в Триполи, където се намирал офиса , предаде Агенция Кросс.

 

 

 

Сателитни чинии за селата без цифров тв сигнал

МТИТС подпомага кметовете за решаването на проблема

    


СГС ще заседава по делото срещу Цветан Цветанов

Софийски градски съд ще заседава по делото срещу бившия министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. На 31 юли Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Софийски градски съд (СГС) обвинителен акт срещу Цветан Цветанов. В хода на разследването по досъдебно производство, водено срещу Станимир Флоров (бивш директор на ГДБОП), са били събрани достатъчно данни за извършени престъпления и от други лица, едно от които е Цветан Цветанов. Той е обвинен, за това че като министър на вътрешните работи, въпреки задълженията си, произтичащи от чл.16 ал.1 от ЗСРС и чл.175 ал.2 от НПК, е отказал разпореждане за прилагане на Специални разузнавателни средства (СРС) по досъдебно производство водено срещу Орлин Тодоров (бивш директор на РЗБОП – Велико Търново) – престъпление по чл. 288 НК, пр. ...

Отвлякоха либийския премиер

Либийският премиер Али Зейдан е бил отвлечен рано тази сутрин от въоръжени лица и е отведен в неизвестна посока, съобщи правителството на страната, предаде АФП. „Лидерът на преходното правителство Азли Зейдан бе отведен в неизвестна посока по неизвестни причини от група мъже”, за които се предполага, че са бивши бунтовници, съобщи правителството в кратко изявление на интернет-сайта си.

"Огънят на Анадола" ни представя "Еволюция"

Среща на цивилизациите на сцената на зала 1 на НДК

    


Конституционният съд се произнася депутат ли е сикаджията Иван Иванов

Иван Иванов, злополучният зам.-министър.

Ден след като остави Делян Пеевски депутат, днес Конституционният съд ще разгледа сходен казус – със скандалния Иван Иванов. Бившият сикаджия бе избран за депутат от БСП, после назначен за зам. министър на МВР и след медийния шум уволнен два часа по-късно от премиера Орешарски.

Днес конституционните съдии трябва да решат може ли Иванов да остане депутат.

Иванов ще е и първият в историята на българския Конституционен съд, който ще се яви пред висшите магистрати с адвокат, съобщава bTV..

Статията "Конституционният съд се произнася депутат ли е сикаджията Иван Иванов" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Канадското правителство ще пази BlackBerry

Потенциалната сделка превишава границата, след която правителството може да одобри или възрази чуждестранен инвеститор да придобие местна компания

    


ВМА може да спре приема на цивилни пациенти

Военномедицинска академия (ВМА)

Военномедицинска академия може да спре приема на цивилни пациенти заради големите дългове на болницата, заяви началникът й ген. Стоян Тонев пред bTV.

Като спешна мярка за намаляване на дълговете от следващия месец ВМА ще въведе такса избор на екип за пациентите си. Това означава, че от 1 ноември за екип ще се плаща до 900 лева, ще се таксуват и екстри като самостоятелна стая.

„Закриваме структурите за цивилни. Те ще се лекуват в другите болници, нашата държава пак ще даде тези пари, но за лечение при по-лоши условия. Ще се получи като в приказката за златната кокошка – да убием златната кокошка, за да вземем още едно яйце”, казва ген. Тонев.

Болницата дължи 57 млн. лв., натрупани заради правителствено постановление за скъсяване на сроковете по разплащане с доставчици. Средно недофинансирането по клинични пътеки е между 20% и 40%.

„Най-елементарното е да спрем да вземаме тежко болните от другите болници. Тази седмица сме взели 8. Има пациенти, които струват 200 000 лв. на месец”, обясни Тонев.

Само на месец пред реанимацията на ВМА преминават по 120 души, като Здравната каса не плаща всички изследвания и те се трупат като дълг на болницата. По думите на зам.-директора на ВМА проф. Николай Петров изследванията на един пациент може да струват 1000 лв., а на друг – 40 000 лв.

Статията "ВМА може да спре приема на цивилни пациенти" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Най-очарователният хотел в Португалия

Ако отивате в Лисабон, отседнете в Areias Do Seixo Charm Hotel

    


Възстановена е асфалтовата покривка по ул. "Георги Стефанов"

Възстановена е асфалтовата  настилка на ул. Георги Стефанов, в рамките на проекта за водния цикъл. Ремонтните дейности по улицата  са част от етап 1 от рехабилитацията/разширяването  на ВиК мрежата на град Габрово. Улицата  бе присъединена към новата ВиК мрежа, като бяха изпълнени нови водопровод, канализация и сградни отклонения. 72 – годишният Петър Рашев, който от тридесет години притежава имот в кв. Стефановци, е изключително доволен от факта, че в квартала вече има канализация, която бе изградена в рамките на проекта. „От това по – хубаво ...

Обама склонен на отстъпки за бюджета

Става въпрос за краткосрочно споразумение за "тавана" на дълга, ако републиканците се съгласят, в опит за избягване на дифолта

Фед: Можем да намалим стимулите до края на годината

Централните банкери са смятали така през септември, когато не са знаели, че правителството на страната ще спре да работи

    


"Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата

„Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата, съобщиха от пресцентъра на компанията. Във връзка с изпълнение на инвестиционен проект за реконструкция на уличен водопровод по ул. „Любен Каравелов” Център , се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 21:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района : по ул. „Любен Каравелов” от ул. „Ген. Паренсов” до ул. „Граф Игнатиев”; по ул. „Граф Игнатиев” от бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” до бул. „Васил Левски”; по бул. „Васил Левски” от ул. „Граф Игнатиев до ул. „Ген. Паренсов”.При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода&...

Св. мъченици Евлампий и Евлампия. Св. преподобни Теофил Тиваидски

През царуването на Максимиан започнало страшно гонение срещу християните. Мнозина от вярващите, боейки се от преследванията на мъчителите, оставяли домовете си и се криели в планините, по пещери и пустини. В това време живеел един юноша на име Евлампий, който произхождал от благороден род от Никомидия. Той бил християнин - по вяра и по дела. Евлампий се криел заедно с други християни. Веднъж те го изпратили в града, за да купи хляб, и незабелязано от никого, да го донесе в пустинята. Когато пристигнал в Никомидия, той видял закован върху градските врати царски указ, написан върху пергамент, който повелявал да се избиват християните. Юношата прочел указа и се надсмял над това безумно разпореждане на царя, който, вместо да воюва с враговете на държавата, се надигнал срещу невинни хора и сам ...

Илхам Алиев печели президентските избори в Азербайджан

Това ще бъде трети президентски мандат за 51-годишния Алиев

    


Столичните общинари заседават извънредно заради бежанците

Бежанци

Столичният общински съвет ще заседава извънредно днес заради бежанската вълна от Сирия.

Предложението за извънредното заседание бе на председателя на СОС Елен Герджиков.

 Темата на заседанието е актуалната информация и мерките за настаняване на бежанците на територията на столицата. Поканен за изслушване е вътрешният министър Цветлин Йовчев, главният секретар на МВР, директорът на СДВР, председателят на Държавната агенция за бежанците, омбудсманът.

 Вчера парламентът отхвърли искането на “Атака” страната да не допуска повече бежанци, в това число и от Сирия.

Статията "Столичните общинари заседават извънредно заради бежанците" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Либийският премиер е бил отвлечен

Али Зейдан е похитен от хотел в Триполи

    


Премиерът на Либия отвлечен (обновена)

Али Зейдан

Либийският премиер Али Зейдан е бил отвлечен по-рано днес, твърди либийското правителство, цитирано от големите информационни агенции “Ройтерс”, АФП и Би Би Си.

“Главата на правителството е бил отведен призори от въоръжени мъже на неизвестно място по неизвестни причини”, се казва в официалното съобщение. Подозренията са, че става въпрос за бивши бунтовници.

Свидетели на похищението станали гардове от хотел “Коринтия” в столицата Триполи, откъдето група въоръжени мъже отвели Али Зейдан. Според човек от охраната акцията приличала на “арест”.

За разлика от западните агенции, позоваващи се и на местни телевизии, руската агенция “РИА Новости” разпространи различна версия за случилото се – Зейдан е бил арестуван. Руската медия на свой ред се позовала на Главната прокуратура на Либия, която наредила задържането на премиера по обвинения, свързани с държавната сигурност. 

В задържането са взели участие сътрудници на министерството на вътрешните работи на страната, добавя “РИА  Новости”. 

 

 Очаквайте подробности!

Статията "Премиерът на Либия отвлечен (обновена)" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Либийският премиер не е отвлечен, а арестуван (обновена)

Али Зейдан

Либийският премиер Али Зейдан, за когото до преди се смяташе, че е отвлечен, всъщност е бил арестуван и отведен под въоръжена охрана.

Това съобщи преди минути руската агенция “РИА Новости”, според която Главната прокуратура на Либивя е наредила задържането на премиера по обвинения, свързани с държавната сигурност. 

В задържането са взели участие сътрудници на министерството на вътрешните работи на страната.
По-рано местните медии разпространиха информация, че либийският премиер е бил отвлечен от неизвестни лица от хотел “Коринтия” в Триполи и отведен в неизвестна посока.

За случилото се съобщила охраната на хотела. Според един от гардовете отвличането приличало на “арест”.

 

 Очаквайте подробности!

Статията "Либийският премиер не е отвлечен, а арестуван (обновена)" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Петролът поевтиня до 101,61 долара за барел

Цените на петрола на международните пазари се понижиха на фона на данните, публикувани от енергийното министерство на САЩ.

Изтекоха официалните данни за BMW 2 Series

На официалния сайт на BMW за Южна Африка се появи конфигуратор на Серия 2, където може да се види стандартното и опционното оборудва, както и цветовите комбинации за екстериора и интериора. Ние ще се съсредоточим върху цифрите, като започнеме от най-потентната версия, която обещава наистина много адреналин BMW M235i Coupe M235i ще разчита на същия 3,0-литров редови 6-цилиндров двигател, задвижващ и близнака от Серия 1. Мощността му е 326 к.с. и 450 Нм. Благодарение на тях M235i ще се ускорява до 100 км/ч за 4,8 секунди с автоматична трансмисия, докато с механична параметъра е 5,0 секунди. Максималната скорост е електронно ограничена до 250 км/ч. BMW 220i Coupe Стандартният модел ще разита на 2,0-литров, 4-цилиндров мотор, генериращ 183 к.с. и 270 Нм. Ускорението му ще е 7 секунди, а ма...

Обама разкритикува републиканците в Конгреса заради безизходната ситуация в бюджетните преговори

Президентът на САЩ Барак Обама разкритикува републиканците в Конгреса заради безизходната ситуация в бюджетните преговори, предаде РИА Новости. Федералните учреждения в САЩ бяха частично закрити на 1 октомври заради липсата на приет бюджет. Ако до 17 октомври в Конгреса не бъде прието решение за вдигане на тавана на дълга, страната ще се наложи да обяви технически фалит.„Все още никой не ми е обяснил защо трябваше да закриваме правителството, да провеждаме преговори, и никой не ми обясни защо трябваше да се застрашава кредитоспособността на САЩ, за да се проведат преговори”, каза Обама. По думите му, възможният технически фалит ще бъде „разрушителен удар, който ще има дълготрайни последствия”. Президентът повтори, че е възмутен от ситуацията, в която заради бюджет...

Боинг-787 Дриймлайнър се е върнал на летище Домодедово след авария

Излязла от строя електронната система, отговаряща за тоалетните

    


Боинг-787 се е върнал на летище Домодедово след авария

Излязла от строя електронната система, отговаряща за тоалетните

    


Центърът на София остава без вода днес

Софийска вода

Части от центъра на столицата ще останат без вода днес, съобщиха от “Софийска вода”.

От 09:00 до 21:00 часа вода няма да има в следните райони: по ул. „Любен Каравелов” от ул. „Ген. Паренсов” до ул. „Граф Игнатиев”; по ул. „Граф Игнатиев” от бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” до бул. „Васил Левски”; по бул. „Васил Левски” от ул. „Граф Игнатиев до ул. „Ген. Паренсов”.

Ако ремонтът продължи над 12 часа, „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска, разположена на адрес: бул. „Васил Левски” ъгъла с ул. „Ген. Паренсов”.

От 09:00 до 18:00 часа вода няма да има в районите по ул. „Българска легия” от бул. „Братя Бъкстон” до ул. „Родопски извор”, ул. „Сакар планина”, по ул. „Димитър Софиянлията” от ул. „Българска легия” до бл.1Б.

Водоноска живеещите в тези квартали евентуално ще има на адрес ул. „Родопски извор” ъгъла с ул. „Българска легия”.

Статията "Центърът на София остава без вода днес" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Облачно, но топло

През деня по-значителна ще е облачността преди обяд и над Западна България. След пладне слаб дъжд ще превали само на отделни места в западните райони, а над югоизточната част от страната облачността ще намалее до предимно слънчево. Максимални температури - между 18° и 23°, в София 19°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи за Агенция "Фокус" Анастасия Стойчева – дежурен синоптик. Над Черноморието сутринта облачността ще е все още значителна и по южното крайбрежие е възможно да превали. През деня облачността ще намалее до слънчево. За кратко вятърът ще е от юг, слаб. Максимални температури - между 16° и 21°. Температурата на морската вода е от 16° по северното, до 17° по южното крайбрежие. Вълнението ...

Обама предложи Джанет Йелън да оглави ФЕД

Тя може да стане първата жена начело на централната банка на САЩ

    

Обама предложи Джанет Йелън да оглави Федералния резерв

Тя може да стане първата жена начело на централната банка на САЩ

    


София не може да поеме повече бежанци

Преглед на печата на 10 октомври 2013 година

    


Човек на Меркел ще защитава Цветанов в съда

Ханс-Петер Уул е съветник по въпросите на вътрешната сигурност

    


Стрелецът от Зап. Вирджиния е бивш полицай

Мъжът, обстрелвал сградата на съда в гр. Уилинг, Западна Вирджиния, е бивш полицай, съобщават медиите в САЩ.

Връщат обратно самолет заради повредена тоалетна

Самолет 787 Dreamliner на път за Япония трябваше да се върне обратно в Русия заради повредена тоалетна, съобщи японската авиокомпания Japan Airlines.

САЩ съкращават военната помощ за Египет

След свалянето от власт на президента ислямист Мохамед Морси и последвалите кървави протести

Неонацисти искали да убият екс-канцлера Шрьодер

Немската неонацистка групировка планирала покушение срещу бившия канцлер на Германия Герхард Шрьодер.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване