Слабото търсене на напитки в Северна Америка не повали PepsiCo

Печалбата от 1,24 долара на акция изненада приятно анализаторите

    


Откраднаха оборота на кафеавтомат

Открадната е металната касичка на кафе автомат, разположен пред магазин за хранителни стоки по бул. „25 септември” в Добрич, съобщават от полицията. В касата е имало 50 лева - оборотът на машината. Крадците са задигнали парите, след като разбили ролетна щора и кафеавтоматът. Образувано е досъдебно производство....

Жена сложи край на живота си от мъка по дъщеря си

59-годишна жена от село Нивянин сложи край на живота си от мъка по дъщеря си, която погребала преди дни, съобщава в. 59-годишна жена от село Нивянин сложи край на живота си от мъка по дъщеря си, която погребала преди дни, съобщава в. "Конкурент". 36-годишната жената починала след тежко боледуване. Дни след погребението майката не успяла да преглътне мъката и посегнала към въжето. Днес нейна съседка отишла в дома , за да я види, но се натъкнала на потресава

Избран е изпълнител за строителството на рибарското пристанище в Бургас

Общината е спечелила 10 млн. лв. с проект по оперативна програма "Рибарство"

    


Йорданка Фандъкова: Никой не ме попита къде да бъдат настанени бежанците

- Г-жо Фандъкова, вицепремиерът Цветлин Йовчев ви обвини, че си правите пиар на гърба на бежанците. Посъветва ви да търсите начин за изхранването и интеграцията им. Как ще отвърнете?

- От първия ден, в който правителството реши да отвори центровете във - Г-жо Фандъкова, вицепремиерът Цветлин Йовчев ви обвини, че си правите пиар на гърба на бежанците. Посъветва ви да търсите начин за изхранването и интеграцията им. Как ще отвърнете? - От първия ден, в който правителството реши да отвори центровете във "Враждебна" и "Военна рампа", взех мерки за осигуряване на сигурността в тези райони. Няма да

Задава се най-студената зима от 100 години насам

Задава се най-студената зима от 100 години насам. Снежни бури от сибирски тип ще тресат Европа чак до април, съобщава Newsru. На същото мнение е и американският синоптик Джо Бастарди. Според него зимата по нашите ширини ще е сурова, защото ще попаднем в обсега на огромен блокиращ антициклон.
Освен това ниската слънчева активност в комбинация с отрицателната северноатлантическа осцилация (понижение на температурата на повърхността на Атлантика) може да предизвика аномални и продължителни студове. Подобно явление обаче се е наблюдавало и през 50-те години на миналия век.
Парадоксалното е, че чак до края на декември на Балканите и респективно в България ще държи сравнително меко време. Очакват се леки валежи от сняг чак около студентския празник 8 декември и около Коледа. След средата на януари обаче ще скове здраво, като минималните температури през февруари на определени места може да паднат до рекордните – 30 градуса!
На практика през 2014-а няма да се радваме на истинска пролет, тъй като виелиците ще се задържат чак до края на април.

Станишев към ГЕРБ: Вие ли ще говорите за чистка, безсрамници?

„Правите вотове до дупка, за да угодите на прищевките на един-двама души от ръководството, които не могат да се примирят, че не заемат постове, които искат. Е, няма да ги заемат". Това заяви лидерът на Коалиция за България Сергей Станишев при дебатите по вота на недоверие, обръщайки се към вносителите на вота - ГЕРБ. „Парламентарната ... „Правите вотове до дупка, за да угодите на прищевките на един-двама души от ръководството, които не могат да се примирят, че не заемат постове, които искат. Е, няма да ги заемат". Това заяви лидерът на Коалиция за България Сергей Станишев при дебатите по вота на недоверие, обръщайки се към вносителите на вота - ГЕРБ. „Парламентарната ...

МВР се обяви срещу пенсионната възраст за полицаи и заплаши, че няма да може да пази границата

Вътрешното министерство очаквано се обяви срещу плановете на социалния министър Хасан Адемов да бъде въведена пенсионна възраст за и за полицаите, които останаха привилегировани по време на мандата на ГЕРБ. Зам.-вътрешният министър Васил Маринов заяви в сряда, че предложението на Адемов е "изненада" и не е било обсъдено предварително с МВР. Това е вторият път само за няколко дни, демонстриращ хаотичните действия на правителството, след като негови представители бяха "изненадани" от искането на финансовия министър Петър Чобанов за 10% съкращения в администрацията. Зам.-вътрешният министър се обяви твърдо срещу пенсионна възраст за полицаите, като припомни, че въвеждането й за военните и довела до негативни реакции на засегнатите. Васил Маринов дори заплаши, че реализирането на подобна мярка може да доведе до неспособност МВР да охранява границите на държавата. "Имаше масово напускане и се оголиха ключови звена на армията, което доведе до понижаване на бойната готовност. Това може да се случи в МВР. Ако имаме 10-20% напуснали, няма да можем например на 98-99% да залавяме на границата и няма да можем да знаем кой влиза", каза Маринов пред бТВ. Политическото ръководство на МВР има добър социален диалог със синдикатите и първо там трябва да се обсъди темата, като всякакви промени трябва да стават плавно, добави той. Решението да бъде въведена пенсионна възраст и за МВР, които в момента се пенсионират само с изискване за 27 години стаж, със сигурност ще предизвика сериозна съпротива сред полицаите и ще постави вътрешния министър Цветлин Йовчев в трудната ситуация. При въвеждането на мярката за военнослужещите миналата година, те излязоха на две протестни шествия. От БСП обаче обещаха, че ще я отменят, а военният министър и говорител на левицата Ангел Найденов периодично потвърждава този ангажимент, независимо, че социалният министър Хасан Адемов (ДПС) е против. Депутатите от БСП шумно настояват за показна социална политика и популистки мерки, с които да защитават пред електората сриващото се доверие към управлението. Въпреки отказа на МВР да бъде въведена пенсионна възраст, зам.-министърът Маринов обяви, че ведомството е готово да обмисли разлика в служителите на статута – такива, които работят основни дейности и такива, които се занимават със спомагателни дейности, и едва тогава да се помисли възможност за разлики в условията за пенсиониране. Голяма част от военните и полицаите, които се ползват с привилегията да се пенсионират често на по петдесетина години, работят на бюро, а не в опасни или вредни условия. Правителствата от години обявяват, че обмислят как да решат отдавнашния проблем с т.нар. чантаджии в силовите ведомства, но няма предприети каквито и да са реални мерки в тази посока.

Проф. Пампирев не се трогва от Николета, когато го нарича егоист

Проф. Христо Пимпирев е четвъртият участник, който вчера напусна най-горещото риалити „Африка: звездите сигурно са полудели". 

Днес той бе гост в предаването „Преди обед" по bTV.

Най-тежко за него е било това да не знае какво ще му се случи през деня, разказа професорът. Но не се е трогнал от обвиненията на Николета, че е егоист, който нищо н Проф. Христо Пимпирев е четвъртият участник, който вчера напусна най-горещото риалити „Африка: звездите сигурно са полудели". Днес той бе гост в предаването „Преди обед" по bTV. Най-тежко за него е било това да не знае какво ще му се случи през деня, разказа професорът. Но не се е трогнал от обвиненията на Николета, че е егоист, който нищо н

Найденов: Условията за пенсиониране между нашите военни и чуждите са неравнопоставени

/КРОСС/ Експертната група, която обсъжда въпросите свързани с евентуални промени в пенсионната система трябва да сравни при какви условия се пенсионират военнослужещите в други държави. Това заяви министърът на отбраната Ангел Найденов след тържествен ритуал по случай празника на българските Военновъздушни сили, съобщиха от пресцентъра на Министерство на отбраната. Министър Найденов уточни, че е направено проучване за пенсионирането на военнослужещи за 12 страни от НАТО и за пет страни, които не са членки на Алианса. От тези 17 държави, само в Босна и Херцеговина и в Македония има допълнително условия за възраст. По думите на министъра експертите коментират само условията за равнопоставеност, което по дефиниция не е вярно. „Няма друга категория трудещи се с по-орязани граждански права - 12 граждански и политически права", подчерта министърът на отбраната. Това, по думите му, е очевидна неравнопоставеност. Найденов препоръча експертите да не забравят, че нашата армия е професионална и само комбинацията от заплащане, условия за пенсиониране и гарантирана социална политика може да направи по-привлекателна службата във Въоръжените сили. "В никакъв случай не подценявам и изисквания като патриотизъм, висок боен дух, мъжество, чест и национално достойнство", каза министърът на отбраната и допълни, че едновременно с това е необходима и гаранция за военнослужещите и техните семейства.  

Още един район остава без вода във Варна

От ВиК-Варна съобщиха за Moreto.net, че поради възникнала авария без вода ще са и абонатите в района около комплекс Бар наздраве. Водоподаването ще бъде възстановено до 15 часа, уточняват от водоснабдителното дружество. Припомняме, че без вода са и следните райони: -кв.

Административен съд - Варна отмени заповедта за премахване на игрището на дом „Гаврош”

Административен съд - Варна отмени заповед на Регионална дирекция за национален строителен контрол (РДНСК) за премахване на игрището на Детски дом „Гаврош” във Варна, съобщиха от пресцентъра на институцията. В мотивите си съдът сочи, че Заповед №ДК-02-СИР-01/03.

30 атакисти на протест срещу Цветлин Йовчев (снимки)

“Атака” организира протест срещу вътрешния министър Цветлин Йовчев  Снимка: Сергей Антонов

30-ина атакисти се включиха в протест срещу вътрешния министър Цветлин Йовчев днес.

Протестът бе заради “неадекватната му политика по отношение на бежанците”, както по-рано съобщиха в прессъобщение от партията на Волен Сидеров.

30-та привърженици на “Атака” се събраха в градинката пред църквата “Свети Седмочисленици”, близо до сградата на МВР.

Те носеха плакати “Затворете границата с Турция”, ” Дайте парите за бежанците  на българските пенсионери”, “Не допускайте повече бежанци”. Сред протестиращите беше депутатът от “Атака” Магдалена Ташева, която преди време обвини сирийските бежанци, че са  “канибали”,  “главорези” и “злокачествено образувание”. Срещу нея има жалба в Комисията за защита от дискриминация.

 

“Атака” организира протест срещу вътрешния министър Цветлин Йовчев  Снимка: Сергей Антонов “Атака” организира протест срещу вътрешния министър Цветлин Йовчев  Снимка: Сергей Антонов “Атака” организира протест срещу вътрешния министър Цветлин Йовчев  Снимка: Сергей Антонов “Атака” организира протест срещу вътрешния министър Цветлин Йовчев  Снимка: Сергей Антонов “Атака” организира протест срещу вътрешния министър Цветлин Йовчев  Снимка: Сергей Антонов “Атака” организира протест срещу вътрешния министър Цветлин Йовчев  Снимка: Сергей Антонов

Статията "30 атакисти на протест срещу Цветлин Йовчев (снимки)" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Започва погребването на 1-4 блок на АЕЦ Козлодуй

Сега този доклад трябва да бъде подписан и от министъра

Барселона има зелена светлина за преговори с Хумелс

След като не успяха да си осигурят подписа на централен защитник през лятото, "Барселона" явно няма намерение да повтаря грешката си през следващото лято, предаде football24.bg. Според „Билд“ "Борусия Дортмунд" e далa разрешение на "Барселона" да започне преговори с Матс Хумелс. Испанците са получили това разрешение, защото са се съгласили да платят пълната клауза в договора на защитника, която възлиза на 35 милиона евро. Договорката се смята за сигурна, защото според немските медии от Дормунд са намерили вече заместник на Хумелс. Става дума за защитника на "Базел" – Фабиан Шер.

Бебе с тегло 5,8 кг се роди в "Майчин дом"

Бебе гигант с тегло 5800 грама и ръст от 55 сантиметра се роди в столичната АГ болница "Майчин дом".Бебето-гигант обаче не е единственото с "наднормено" тегло, дошло на бял свят през този месец. През октомври в актовата книга на Родилно отделение е записано бебе с тегло 5400 грама, съобщиха от здравното заведение."От началото на годината, бебетата с тегло над 4500 грама са 23", посочи изпълнителният директор на "Майчин дом" проф. Виктор Златков. Тези резултати обаче не радват акушер-гинеколозите, добави той. "Възможна причина да се роди дете с тегло на 4000 грама е гестационен диабет при майката, индуциран по време на бременността", обясни доц. Виолета Димитрова, началник на Клиниката по Фетална медицина. Много е важно при следваща бременност, след такова раждане, да се направи обременяван...

Цветанов вече е без охрана

След като миналия петък, 11 октомври, вътрешният министър Цветлин Йовчев каза, че охраната на бившия вицепремиер Цветан Цветанов струва 40 хил. лева на месец или 500 хил. лева на година, днес, след дебатите по втория вот на недоверие, самият Цветанов призна, че НСО е свалила охраната му. По думите му той е бил уведомен за решението още в понеделник следобед, 14 октомври. Цветанов коментира иронично и че явно Сергей Станишев и Ахмед Доган са по-застрашени от него, след като тяхната охрана не се маха. В края на миналата седмица Цветлин Йовчев обясни, че срещу Цветанов е имало четири заплахи, но МВР вече е прекратило работата по всички тях, тъй като става въпрос за болни хора. Други сигнали няма, а МВР не е стигнало до конкретни доказателства за заплаха за живота на Цветанов.

Отчитат резултатите от кампанията за почистване на Шуменското плато

Резултатите от акцията за почистване на Шуменското плато, организирана под егидата на областния управител Венцислав Венков, ще бъдат обобщени на 18 октомври. На насрочената за 10:00 часа среща ще бъдат дискутирани и проблеми, свързани с безопасността на туристите и изхвърляне на отпадъци в района на Шуменското плато. Поканени за участие са заместник-кметът по устройство на териториите, строителство и екология на община Шумен Иван Йонков, директорът на дирекция „Инспекторат" в община Шумен Свилена Иванова, началникът на РПУ-Шумен Румен Симеонов...

Станишев: Всички депутати от ГЕРБ сте заложници на прищевките на Борисов

„Правите вотове до дупка, за да угодите на прищевките на един-двама души от ръководството, които не могат да се примирят, че не заемат постове, които искат. Е, няма да ги заемат „Правите вотове до дупка, за да угодите на прищевките на един-двама души от ръководството, които не могат да се примирят, че не заемат постове, които искат. Е, няма да ги заемат". Това заяви лидерът на Коалиция за България Сергей Станишев при дебатите по вота на недоверие, обръщайки се към вносителите на вота - ГЕРБ. „Парламентарната ...

Презентираха стадион за 40 милиона евро, оказа се заложник на ЦСКА

Германската компания за спортно строителство IFS представи проект за нов 30-хиляден стадион с общонационално значение, който обаче се оказа „заложник“ на ЦСКА. Съоръжението, което ще струва 40 милиона евро и по план ще бъде изградено на територията на спортен комплекс „Славия“, може да се реализира единствено ако него домакинските си срещи играят два столични клуба и националният отбор. Вече има сключено споразумение между Българския футболен съюз и компанията „трикольорите“ да провеждат двубоите си на новото съоръжение, но в кратки срокове тря...

Проф. Пампирев напусна "Африка" четвърти

Проф. Христо Пимпирев е четвъртият участник, който вчера напусна най-горещото риалити „Африка: звездите сигурно са полудели Проф. Христо Пимпирев е четвъртият участник, който вчера напусна най-горещото риалити „Африка: звездите сигурно са полудели". Днес той бе гост в предаването „Преди обед" по bTV. Най-тежко за него е било това да не знае какво ще му се случи през деня, разказа професорът. Но не се е трогнал от обвиненията на Николета, че е егоист, който нищо н

Само за ценители - Whiskey Fest Sofia 2013

Фестът ще се проведе от 1 до 3 ноември

    


Apple била заплашена от фалит

Продуктите ѝ не са пригодени към човешките потребности, смята инвеститор

    


Man truck & Bus вероятно ще достави новите 120 газови автобуса на София

Компанията предлага да достави автобусите срещу 66,55 млн. лв без ДДС.

    


ГЕРБ обезсмислят вота на недоверие като парламентарен инструмент, смята Станишев

Лидерът на левицата Сергей Станишев обвини ГЕРБ, че единственото, което цели, е да пречи на парламента. Той допълни, че ГЕРБ са обезсмислили вота на недоверие като парламентарен инструмент. Очевидно замислихте тези дебати като хвалба на магистралите, но те не са повече от тези, построени по време на Тройната коалиция, посочи Станишев. След като по-рано през деня лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов нарече управляващите „карикатури", лидерът на БСП се обърна към опозицията с „безсрамници". „Вотът е една демократична процедура и свещено право на опозици...

Разпитаха бившия шофьор на Митьо Очите за подпаленото ауди

Преди броени минути е приключил разпита на 29-годишния Неделчо Неделчев-Дечката, бивш шофьор на несебърския бос Димитър Желязков-Очите, научи Преди броени минути е приключил разпита на 29-годишния Неделчо Неделчев-Дечката, бивш шофьор на несебърския бос Димитър Желязков-Очите, научи "24 часа". Снощи колата на Дечката Ауди S8 бе подпалена в бургаския к-с "Зорница". Пред разследващите обаче Неделчев казал, че нямал идея от къде идва ударът. Край изгорелия автомобил е открита стопилка,

Станишев към ГЕРБ: Правите вотове до дупка, за да угодите на един човек

/КРОСС/ „Правите вотове до дупка, за да угодите на прищевките на един-двама души от ръководството, които не могат да се примирят, че не заемат постове, които искат. Е, няма да ги заемат". „Парламентарната група на ГЕРБ е заложник на прищевките на един човек. Всички сте заложници", заяви лидерът на БСП Сергей Станишев от парламентарната трибуна по време на днешните дебати по втория вот на недоверие към правителството.   Той определи като грешка аргументацията на вота именно за регионалното развитие, защото по негови думи точно по време на управлението на ГЕРБ се е разширила пропастта между регионите. Станишев заяви, че според ГЕРБ ролята на опозицията е да пречи на парламент и управляващи. „Това правите от първия ден след изборите. Влизахте, излизахте от парламента. Видяхте, че няма да свалите с външен натиск това правителство. Прибрахте се", заяви лидерът на Коалиция за България.   

144 вече са загиналите при мощното земетресение във Филипините

Вече загиналите при вчерашното земетресение от 7.2 по Рихтер

Н. Златанов: Липсва комуникация между държавната и местната власт

Реорганизация на трите полицейски школи, едната от които е в Казанлък, а не закриването й е обсъждано в Министерството на вътрешните работи. Това е официалният отговор от ведомството, за който аз знам, коментира председателят на Общинския съвет в Казанлък Николай Златанов. Късно снощи Председателският съвет на местния парламент прие декларация, в която настоява за аргументирано становище във връзка със слуха, че се готви закриване на Центъра за специализация и професионална подготовка към Академията на МВР и превръщането й в бежански лагер. Слу...

Забравена кафеварка подпали апартамент

Пожар горя в апартамент на централната варненска улица "Христо Попович". Инцидентът е станал вчера след 9 часа, съобщиха от полицията. Огънят е бил потушен от шестима пожарникари с две противопожарни коли. Няма пострадали хора. Огънят обаче е унищожил мебели, бяла и черна техника в кухнята на апартамента и прозорец опушени са около 200 кв. м. стени. Предполагаемата причина за пожара е забравена включена кафеварка....

С още 2 дни удължиха срока за регистрация на проекти в конкурса БГ сайт 2013

Срокът за регистрациите на проекти в престижния конкурс БГ сайт 2013 е удължен до 17 октомври 2013 г. до 24 ч. Всички, които не са успели да регистрират проекта си до сега в желаната категория и отговарящ на условията на конкурса, могат да го направят на адрес: http://bgsite.

Станишев срещу ГЕРБ : Ще ми говорите за чистка, безсрамници!

По време на управлението на ГЕРБ са сменени 4 изпълнителни директори в АПИ. Росен Плевнелиев като министър в МРРБ уволни 200 души, а Лиляна Павлова 150 души, вие ли ще говорите за чистка, безсрамници, избухна Станишев. Всички сте заложници на прищевките на един човек, отсече лидерът на БСП по време на обсъждането на вота на недоверие в парламента.

Терзиева заварила опасност от загуба на 260 млн. лв.

Тя обясни, че ГЕРБ си сложили розови очила за намаляващия

Няма риск от забавяне за програмата за регионално развитие в периода 2014-2020

Няма риск от забавяне на оперативна програма „Региони в растеж", която ще е за периода 2014-2020, заяви ресорният министър Десислава Терзиева по време на дебатите по втория вот на недоверие срещу кабинета „Орешарски". Терзиева бе категорична, че с влизането си в министерството е заварила единствено инвестиции в София и големи инфраструктурни проекти, но не и инвестиции в по-малките населени места. За последните четири месеца са изплатени 263 млн. лв. по проекти, финансирани по ОП „Регионално развитие". Постигнат е ръст в размер на 47 на сто спр...

СНИМКИ: Хубавата Мария с фантастична визия в нова фотосесия

Любимата на Георги Миланов Мария Валериева се чувства все по-удобно пред обектива. Красивата брюнетка засне първата си професионална фотосесия, в която със страхотен стайлинг блеснаха качествата й на модел. Мария позира в студиото на Елиана Василева и сияеше в грима на Аделина Цанева. Двете се погрижиха Мария да изглежда фантастично, а крайните кадри наистина се получиха много добре. От Мария ще се получи истински модел, смята и фотографът Е...

Ричард Дорфмайстър идва в София с проекта Tosca на 21 ноември


Музикалният електронен проект Tosca, създаден от известените Ричард Дорфмайстър и Рупърт Хюбър през 1994 г. във Виена, ще посети за първи път София на 21 ноември в Sofia Live Club, съобщиха организаторите на събитието от Reel Feel.

Вокалистите, които ще ги придружават на първия им концерт в България, са Робърт Галахър (Galliano, 2 Banks of 4) и Кат Кофей (Stereo MC's и Terranova), участвали в записите на последния им албум от 2013 г. Odeon.


Проектът Tosca е известен...

Рихард Дорфмайстър идва в София с проекта Tosca на 21 ноември


Музикалният електронен проект Tosca, създаден от известените Рихард Дорфмайстър и Рупърт Хюбър през 1994 г. във Виена, ще посети за първи път София на 21 ноември в Sofia Live Club, съобщиха организаторите на събитието от Reel Feel.

Вокалистите, които ще ги придружават на първия им концерт в България, са Робърт Галахър (Galliano, 2 Banks of 4) и Кат Кофей (Stereo MC's и Terranova), участвали в записите на последния им албум от 2013 г. Odeon.


Проектът Tosca е известен...

С орязани пари министерствата ще реализират приоритети

Съкращенията в администрацията не са обсъждани на заседанието на МС

    


Съдът решава ще плаща ли дете дълг на мъртвия си баща

В Хасковския окръжен съд се проведе заседание по случая на Веселина Димитрова. През декември тази година тя ще навърши 11 години. Над детето все още тежи опасността да изплаща хиляди левове дълг на починалия си баща, въпреки, че днес от застрахователната компания е постъпила молба, с която правят пълен отказ от иска и молят производството по казуса В Хасковския окръжен съд се проведе заседание по случая на Веселина Димитрова. През декември тази година тя ще навърши 11 години. Над детето все още тежи опасността да изплаща хиляди левове дълг на починалия си баща, въпреки, че днес от застрахователната компания е постъпила молба, с която правят пълен отказ от иска и молят производството по казуса

Йовов: Левски е фаворит срещу ЦСКА

"Ще има поводи за радост и празници", смята директорът на "сините"

    


20 пчелари от Шуменско излязоха на мълчалив протест

Около 20 пчелари излязоха на едночасов мълчалив протест пред Областна управа в Шумен. Той премина под мотото: „Един час мълчание в почит на пчелата и българските пчелари!" „Основното ни искане е да има субсидия на всяко регистрирано пчелно семейство", заяви пред Дарик председателят на областната организация на Съюза на българските пчелари Даниела Челебиева. Пчеларите настояват да получават такава субсидия още през следващата 2014 година. По думите й секторът вече загива, през 2007 година пчеларите са били 38 000, а през 2012 са само ...

Amazon отваря офис в Израел

Офисът в Тел Авив ще има за цел да подпомогне развиващите се компании в района.

    


Доц. Бозов е разочарован от съда, но пожела на Иван Портних кураж

Съмнение в безпристрастността на Варненския административен съд изрази в ефира на Дарик Варна тази сутрин неуспелият кандидат за кмет на Варна доц. Христо Бозов. В първото си интервю след частичния местен вот бившият временен кмет сподели разочарованието си от съдебната власт в страната. Преди броени седмици и Върховният административен съд отхвърли неговата жалба, с която той оспори резултатите от частичните местни избори. Бозов разкри, че се разочаровал най-вече от варненските съдии, защото съдът не приел всички необходими за изясняване на сп...

Цветанов: Плевнелиев е достоен президент, обясненото от него е достатъчно

Росен Плевнелиев е един достоен президент, заяви пред журналисти в парламента зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. 
„Виждате каква е международната подкрепа, която получава в действията му като президент на страната. Като всеки един български гражданин той си е плащал данъците. Всичко това, което той вчера обясни, мисля, че е достатъчно" Росен Плевнелиев е един достоен президент, заяви пред журналисти в парламента зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. „Виждате каква е международната подкрепа, която получава в действията му като президент на страната. Като всеки един български гражданин той си е плащал данъците. Всичко това, което той вчера обясни, мисля, че е достатъчно"

Школи на МВР стават бежански центрове

/КРОСС/ Взето е решение за закриване на няколко училища за обучение на полицаи и превръщането им в бежански центрове. Това заяви в парламента депутатът от ГЕРБ и бивш зам.-вътрешен министър Веселин Вучков. „Никой не е бил информиран за превръщането на тези сержантски училища в бежански центрове", подчерта той. Той се позова на оплаквания на граждани и общински съветници. По думите му ще бъдат закрити полицейски и пожарникарски школи в Казанлък и Варна. Така ще остане само един обучителен център за кадри на МВР - в Пазарджик. Депутатът от ГЕРБ Аксения Тилева добави, че настаняването на бежанци в Казанлък е притеснително, тъй като там се намира оръжейният завод "Арсенал".  

Станишев към ГЕРБ: Вие сте безсрамници

Магистралите на г-н Борисов не са повече от магистралите на Тройната коалиция, заяви Сергей Станишев при обсъждането на вота на недоверие към кабинета за регионалната политика. "Вие ли ще говорите за чистка, безсрамници?!”, обърна се той към ГЕРБ.

Разкриха 5000 нелегални бутилки и контейнери с препарат

Полицаи от сектор "Противодействие на икономическата престъпност" в областната дирекция в Пазарджик разкри нелегален цех за производство на почистващи препарати. Той е използвал чужда търговска марка без съгласието на притежателя на правата, информират от МВР.

При вчерашната спецакция са открити са пълначни и етикетиращи машини, 4700 бутилки с г Полицаи от сектор "Противодействие на икономическата престъпност" в областната дирекция в Пазарджик разкри нелегален цех за производство на почистващи препарати. Той е използвал чужда търговска марка без съгласието на притежателя на правата, информират от МВР. При вчерашната спецакция са открити са пълначни и етикетиращи машини, 4700 бутилки с г

Застрахователите се отказаха от иска срещу детето, наследило дълг от мъртвия си баща

В Хасковския окръжен съд се проведе заседание по случая на Веселина Димитрова. През декември тази година тя ще навърши 11 години. Над детето все още тежи опасността да изплаща хиляди левове дълг на починалия си баща, въпреки, че днес от застрахователната компания е постъпила молба, с която правят пълен отказ от иска и молят производството по казуса В Хасковския окръжен съд се проведе заседание по случая на Веселина Димитрова. През декември тази година тя ще навърши 11 години. Над детето все още тежи опасността да изплаща хиляди левове дълг на починалия си баща, въпреки, че днес от застрахователната компания е постъпила молба, с която правят пълен отказ от иска и молят производството по казуса

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване