10/22/13 03:55
(http://offnews.bg)

Депутатите работят извънредно върху данъчни закони и продажбата на земя

Пламен Орешарски на парламентарната трибуна. Снимка: Сергей Антонов/ OFFNews

Парламентът ще заседава извънредно днес с удължено работно време – от 10 до 17 ч. (по принцип заседанията са от сряда до петък от 9 до 14 ч.) заради изоставането с множеството чакащи законопроекти.

Дневният ред предвижда да продължи обсъждането и да се гласуват най-накрая промените в Закона за местните данъци и такси. Те предвиждат нов метод за начисляване на такса смет – на база генерирания отпадък, а не според големината на жилището и по-високи данъци за по-старите коли.

Най-голям спор в пленарна зала в четвъртък и петък предизвика освобождаването на молитвените храмове от данъци и такси.

Депутатите трябва да отметнат още на първо четене промени в Закона за данъците върху доходите на физическите лица, Закона за корпоративното подоходно облагане и Закона за счетоводството.

Като точка пета е предвидено да се гледа предложението на “Атака” за удължаване мораториума върху продажбата на български земи на чужденци (междувременно ЕС отказа на Румъния удължаване на срока).

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че подкрепя националистите за това искане и дори ги призова да се обединят срещу БСП и ДПС и да не се регистрират, докато не се обсъжда този въпрос.

Лидерът на “Атака” Волен Сидеров обаче се оплака, че подкрепата е само на думи, а по комисии депутатите от ГЕРБ гласуват срещу предложението. 

След скандал в пленарната зала, при който идва не се стигна до бой, Сидеров обяви, че вече няма да проявява никаква толерантност към ГЕРБерите и ще се бори за заличаването на тази партия от политическия живот.

В края на днешното заседание ще има блиц-контрол, в който премиерът Пламен Орешарски ще се отчете за пореден път пред депутатите.

Статията "Депутатите работят извънредно върху данъчни закони и продажбата на земя" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване