Спират водата в някои части на София

Засегнати ще са в центъра, Бояна, Гниляне и Курило

    


Ученици убиха 2-ма учители в САЩ за 48 часа

Помощник-шерифи простреляха момче, държало автомат-играчка

    


3 варианта за освобождаването на Боевски

Адв. Марин Марковски

Има три правни възможност за причините за освобождаването на Гълъбин Боевскйи от бразилския затвор, стана ясно от думите на главния прокурор Сотир Цацаров и на специалиста по наказателни дела авдокат Марин Марковски.

Двамата посочиха, че не знаят конкретните причини за завръщането на бившия олимпийски шпампион, но очертаха теоретичните възможности.

Първият вариант е осъденият да бъде помилван с едностранен акт на президента на Бразилия, обясни в студиото на Нова телевизия адв. Марковски.

Той обаче смята, че става въпрос по-скоро за втора възможност – подаден молба от адвоката на осъдения до бразилския съд, с която се иска преразглеждане на делото заради сериозни доказателства в полза на Боевски.

В телефонно включване в прдаването гланият прокурор Сотир Цацаров посочи и трета опция – т.нар. правна фигура “експулс”, каквато няма в българското законодатекство, но я има в бразилското. Така може да бъде освободен и човек с влязла сила и неотменена присъда при определени обстоятелства.

Цацаров обяви, че не е паавено споразумение за трансфер на осъдено лице между България и Бразислия по случая “Боевски”. Главният прокурор обаче се озадачи защо МВнР ще забави с три дни доклада за случая. Няма как дипломатическата ни мисия в Бразилия да не разполага с информация, след като от нея е поискано издаване на временни документи за самоличност, каза Цацаров.

Статията "3 варианта за освобождаването на Боевски" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

В Област Пазарджик от км 60+950 до км 61+968 дясно- посока Пловдив движението се пренасочва от дясното в лявото платно

Пътните настилки в страната са предимно сухи, съобщиха от МВР. В Област Пазарджик от км 60+950 до км 61+968 дясно- посока Пловдив движението се пренасочва от дясното в лявото платно. Във връзка с извършване на ремонтно-възстановителни работи на виадукт при км 67+027 на два етапа е въведена временна организация на движението. При извършване на първи етап от дейностите /ремонтни работи на ляво пътно платно/в посока от Бургас към София, движението на тежкотоварните автомобили над 12 тона, включително с ремаркета и полуремаркета, се пренасочва по следния маршрут: гр. Пловдив при пътен възел Север, при км 126+200 - по път II – 64 - околовръстен път гр. Карлово - път I-6 към София. В обхвата на виадукта при км 67+027 движението на МПС се пренасочва двупосочно в платното Бургас ...

Продължава окупацията на 272-ра аудитория на Софийския университет

Обиден съм на хората, които организираха демонстрацията в зала 272 на Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Това заяви в кратко интервю за Нова телевизия професор Димитър Токушев, председател на Конституционния съд. Според Токушев блокадата на залата представлява акт, който накърнява неговото лично достойнство. Той е обиден от съмненията относно безпристрастността му. Професорът обаче отказа да се появи в студиото на Нова и добави само, че не иска да коментира обвиненията на докладчика по делото на Делян Пеевски Румен Ненков, който на няколко пъти заяви, че нарочно е избран за докладчик заради факта, че синът му е депутат от ГЕРБ – с цел да се провали гледането на казуса „Пеевски”. Окупацията на 272-ра аудитория на Софийския университет от студенти, ...

Следващата голяма опасност за еврозоната е дефлацията

Тя повишава нивата на задлъжнялост и тласка нагоре реалните лихви, при това в момент, когато икономиките се мъчат да преодолеят рецесията, смята Матю Лин

    


Гришо на крачка от мач с идола си Федерер

Българинът с успех над Щепанек на турнира в Базел

    


zougla.gr: Саша Русева от Бургас е майката на Мария

Гръцкото електронно издание твърди, че е открило самоличността на биологичната майка на русата Мария, която миналата седмица бе открита в циганския катун в град Фарфала до Лариса

прочети повече

Фест на ракията в НДК

Балкански ракиевн фест ще се проведе в НДК на 24-26 октомври.

Тридневен Балкански фестивал на ракията започва днес в НДК в столицата. Посетителите могат да видят над 150 марки ракии, колекционерска изложба, майсторски класове и лекции, както и коктейли с традиционната напитка.

Представените питиета са дело на български, турски, гръцки, сръбски и македонски производители.

Официалният старт на фестивала ще бъде даден в 12 часа. По време на откриването гостите ще бъдат приветствани с изпълнение на Таня Митева от ансамбъл “Филип Кутев” и Димитър Туджаров–Шкумбата.

Посетителите ще могат да дегустират над 150 вида дестилати. Сред специалните предложения на феста ще бъдат рядката розова ракия, български орехов ликьор, както и много нови и непознати български марки, представени единствено и специално за събитието. 

 

Статията "Фест на ракията в НДК" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Евакуираха 5000 души от университет в Сидни

5000 души са евакуирани от Технологическия университет в Сидни заради опасения за изтичане на взривоопасно химично вещество, съобщава изданието „Сидни морнинг хералд”. Студенти и преподаватели са били евакуирани от три сгради на учебното заведение. Пожарната служба извършва дейности по неутрализирането на химичното вещество.Представителят на пожарно-спасителната служба Том Купър съобщи, че първоначално в службата е постъпила информация за изтичане на пикринова киселина, а след това се е изяснило, че в бутилките е имало кристализирано вещество. „Опасността се заключава в това, че когато пикриновата киселина кристализира, веществото става взривоопасно”, каза Купър. Той добави, че на мястото са изпратени сапьори, но към момента на тяхното пристигане „ситуацията...

Двама души са загинали при катастрофи

През изминалото денонощие на територията на страната са станали 13 тежки катастрофи с 2-ма загинали и 20 ранени, съобщиха от пресцентъра на МВР.За района на София са станали 79 леки и 6 тежки катастрофи с 1 загинал и 7 ранени. От началото на месеца са станали 391 катастрофи, загинали са 44, ранени са 473, с опасност за живота са 22. От началото на годината са станали 5569 катастрофи, загинали са 473, ранени са 7116.

Външно мълчи по случая с Гълъбин Боевски

Гълъбин Боевски

Няма мистерия около завръщането на Гълъбин Боевски. Той е напуснал Бразилия с временно издаден паспорт от българското посолство, заяви говорителят на МВнР Ивайло Кашканов.

По думите му българското Външно министерство още не знае какви са мотивите на съда в Бразилия  за освобождаването на Боевски. Очаква се подробен доклад по случая от българското посолство.

“Това, което към момента можем да потвърдим е, че г-н Боевски е на свобода. Преди два дни, тоест на 22 октомври, е напуснал Бразилия с временен паспорт, издаден от посолството ни. След доклад на българското посолство ще можем да коментираме подробности по случая, тъй като към момента нямаме повече информация”, заяви още Ивайло Кашканов.

Той допълни, че освобождаването на осъдения за пренасяне на дрога Боевски не е дошло изненадващо, тъй като българското посолство е било предварително уведомено.

До момента Боевски или семейството му не са коментирали внезапното завръщане на бившия олимпийски шампион у нас.

Той пристигна на българска треритория в 14 ч в сряда в полет от Париж.

Статията "Външно мълчи по случая с Гълъбин Боевски" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

МВнР: Няма мистерия около Боевски

Той е напуснал Бразилия с временно издаден паспорт

    


Издават на тел.112 рибари-бракониери

Четирима бракониери са били задържани на язовир Четирима бракониери са били задържани на язовир "Мандра" край Бургас след подаден сигнал на тел.112, съобщиха от пресцентъра на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакулбтури. Бракониерите са задържани с помощта на полицаи от Четвърто РПУ в града. Конфискувани са 300 метра бракониерски мрежи, в които имало 100 кг. риба.

Безкръвно спасение при увредени аортни клапи

Екипът на доц. Иво Петров върна към нормален живот трима пациенти с тежки стеснения (т . нар. стенози) на аортната клапа. Той им имплантира нови аортни клапи по модерния и неоперативен метод на лечение - т.нар. ендоваскуларен (вътресъдов).
Досега такива интервенции са извършвани само от проф. Юлия Джоргова от столичната университетска болница “Св. Екипът на доц. Иво Петров върна към нормален живот трима пациенти с тежки стеснения (т . нар. стенози) на аортната клапа. Той им имплантира нови аортни клапи по модерния и неоперативен метод на лечение - т.нар. ендоваскуларен (вътресъдов). Досега такива интервенции са извършвани само от проф. Юлия Джоргова от столичната университетска болница “Св.

Токушев: Обвиненията в неморалност ме обиждат

Димитър Токушев. Снимка: КС

Председателят на Конституционния съд и преподавател в Юридическяи факултет на СУ проф. Димитър Токушев е обиден от реакцията на студентите и обвиненията към него.

“Обвиненията в неморалност, които протестиращите студенти отправят към мен, са една обида. Не съм заслужил подобна оценка и това ме огорчава”, каза Токушев в телефонно интервю за сутрешния блок на Нова телевизия. Той отбеляза, че не е чел декларацията на окупиралите 272 аудитория студенти в знак на протест срещу решението на председателствания от Токушев Конституционен съд да върне Делян Пеевски на депутатското му място.

Никой не ми е оказвал никакво влияние за това решение, каза председателят на КС.

Той не пожела да отговори дори теоретично на въпроса дали конституционните съдии могат да вземат различно решение, ако президентът внесе същия казус с различно формулиран въпрос. “От къде мога да зная? Предварително не мога да преценя нито питането, нито резултата”, каза той.

Статията "Токушев: Обвиненията в неморалност ме обиждат" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Левицата с акция: Осинови пенсионер

Приемни семейства ще могат да се грижат и за възрастни

    


6 убити и 12 ранени при верижна катастрофа в САЩ

При тежка автокатастрофа в американския щат Калифорния загинаха 6 души, в това число и три малки деца.

Заловиха замесени с измама по телефона на баба

Двама мъже по на 20-години са са задържани в Девин за телефонна измама. Те са закочани след сигнал от кмета на с. Беден, че възрастна жителка на селото е станала жертва на телефонна измама. На домашния телефон на 76-годишната жена се обадило непознато лице и заявило, че неин племенник е направилпътнотранспортно Двама мъже по на 20-години са са задържани в Девин за телефонна измама. Те са закочани след сигнал от кмета на с. Беден, че възрастна жителка на селото е станала жертва на телефонна измама. На домашния телефон на 76-годишната жена се обадило непознато лице и заявило, че неин племенник е направилпътнотранспортно

В Хондурас жертва на денга треска станаха 27 души

Денга треска отне живота на 27 души в Хондурас тази година, а заразените са 31 960 съобщиха здравните власти.

Би Би Си разкри 47 британци, свързани с „Аш Шабаб”

Журналистите са проучили видеозапис, публикуван от групировката

Есента ни подарява още един топъл и слънчев ден

Днес ще преобладава слънчево време, но в часовете преди обяд на много места в низините и равнините ще има ниска облачност или мъгла. Ще духа слаб източен вятър. Максимални температури между 18° и 23°, по Черноморието, където облачността ще се задържи по-дълго, до 15-17°, в София 21-22°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Христо Христов. Над Черноморието ще има ниска слоеста облачност, която в следобедните часове временно ще се разкъса и намалее. Ще духа слаб източен вятър. Максимални температури 15-17°. Над планините ще бъде слънчево и ще е подходящо за туризъм. Вятърът ще е слаб от изток-югоизток, по високите части от юг. Максимална темпер...

Цигарите с ментол: как да угасим съблазнителното огънче

Пушенето е атакувано от всички страни, но така или иначе остава на второ място в списъка с причините за „смъртта, която може да се предотврати”, пише NewScientist. Тютюнът убива около 6 млн. души на година – около 10% от световната смъртност. Поради разходите за медицинска помощ и в резултат на снижаването на производителността на труда икономиката на планетата губи стотици милиони долари.На Запад кампанията по борба с пушенето, изглежда, е изтощена. Например в САЩ всеки пети е пушач, точно такава е била ситуацията и преди пет години. И ето че изведнъж се появява ново предложение – да се забранят цигарите с ментол.Миналата седмица в ЕС завършиха многомесечните спорове и Европарламентът гласува „за”. Цигарите с ментол минават в нелегалност през 2022 годи...

Фандъкова към БСП: Едва в хипотеза конфликт на интереси ще говорим за уволнение на Петър Диков


Едва в хипотеза на установен конфликт на интереси може да се постави въпросът за прекратяване на служебното правоотношение без предизвестие. Така кметът на София Йорданка Фандъкова отговаря писмено на питането на двама общински съветници от БСП Николай Белалов и Иван Мечков защо докато Петър Диков е главен архитект притежава фирми.

Справка на "Дневник" в Търговския регистър потвърждава, че той и в момента притежава еднолично капитала на "Проин" ЕООД, а едва на 24 юли 2013 г. е...

БСП се измъква със закон от гафа с нивите

Новите текстове трябва да са готови до месец

    


Изтребител от Втората световна война падна в Мексиканския залив

Двама души загинаха при падане на самолет от Втората световна война в Мексиканския залив. Изтребителят North American P-51 Mustang по неизвестни причини падна във водите на залива недалеч от град Галвестон, Тексас.

Гърция спря парите на неофашистите от "Златна зора"

Гръцките депутати решиха да спрат държавното финансиране на крайнодясната партия “Златна зора”, предаде Ройтерс.
Решението е част от усилията на правителството в Атина да се пребори с партия, която определя като неонацистка престъпна организация.
Късно във вторник 300-членният парламент прие законодателна поправка с гласовете на 235 депутати. Гръцките депутати решиха да спрат държавното финансиране на крайнодясната партия “Златна зора”, предаде Ройтерс. Решението е част от усилията на правителството в Атина да се пребори с партия, която определя като неонацистка престъпна организация. Късно във вторник 300-членният парламент прие законодателна поправка с гласовете на 235 депутати.

Шумен търси с конкурс данъчен шеф

След два конкурса община Шумен не може да намери подходящ човек за шеф на “Местни данъци и такси”. За поредния трети конкурс, който ще се състои идната седмица, документи са подали 5 кандидати. Трима от мераклиите за данъчен шеф вече са се пробвали неуспешно на предишните препитвания.
Освен да отговарят на условията - завършено висше образование След два конкурса община Шумен не може да намери подходящ човек за шеф на “Местни данъци и такси”. За поредния трети конкурс, който ще се състои идната седмица, документи са подали 5 кандидати. Трима от мераклиите за данъчен шеф вече са се пробвали неуспешно на предишните препитвания. Освен да отговарят на условията - завършено висше образование

Венецуела ще внася големи количества храни

Правителството на Венецуела обяви, че през следващите два месеца ще внася големи количество храни, опитвайки се да се бори с недостига на храни и натиска на инфлацията, който се чувства в страната.

7 полицаи загинаха при сблъсъци в Тунис

В Тунис 7 полицаи загинаха при престрелка с въоръжени лица в централната част на страната, съобщава АФП.

Петролът поевтиня до 96,86 долара за барел

Цените на петрола на международните пазари се понижиха на фона на данните за увеличените нефтени запаси на САЩ и Китай.

Взрив дерайлира вагони от товарен влак в Колумбия

Нападатели в северната част на Колумбия заложиха бомба, която дерайлира част от товарен влак с въглища, съобщи компанията оператор на открития рудник "Серехон".

Кмет закопча гастролиращи иманяри

Кметът на град Меричлери задържа двама гастролиращи иманяри, които претърсвали с металотърсач местността Кметът на град Меричлери задържа двама гастролиращи иманяри, които претърсвали с металотърсач местността "Орманя" край града. Ангел Колев - Шерифа забелязал съмнителните лица към 14 часа следобяд вчера и ги заставил да хвърлят лопатите до идването на органите на реда след като извадил законния си пистолет и ги респектирал. "Лицата са задържани.

Любим виц на Моисей Стойчев

Върви си зайко из гората, гледа към клона на едно дърво и казва небрежно:

- Здравей, бухал!

- Аз не съм бухал!























































































- А защо са ти толкова големи очите?

- Ааакам! Върви си зайко из гората, гледа към клона на едно дърво и казва небрежно: - Здравей, бухал! - Аз не съм бухал! - А защо са ти толкова големи очите? - Ааакам!

HI-TECH изкуство в София

МАРИЯ ГЕОРГИЕВА
Утре от 10 ч на ул. “Любен Каравелов”15 се дава началото на високотехнологичния фестивал “Компютърно пространство”. Това е некомерсиален международен форум за компютърни изкуства, който се провежда за 25-и пореден път в София. В рамките на 3 дни ще бъдат представени 133 проекта на млади таланти от 15 държави и ще се даде МАРИЯ ГЕОРГИЕВА Утре от 10 ч на ул. “Любен Каравелов”15 се дава началото на високотехнологичния фестивал “Компютърно пространство”. Това е некомерсиален международен форум за компютърни изкуства, който се провежда за 25-и пореден път в София. В рамките на 3 дни ще бъдат представени 133 проекта на млади таланти от 15 държави и ще се даде

Минипици с майонезено тесто

Вашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на адрес mpopova@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Кой готви: 

Роза Костова Вашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес mpopova@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31. Кой готви: Роза Костова

Ремонтират селски училища в Търговищко

Общинарите в Търговище ще обсъждат утре кои училища, детски градини и клубове от града и околните села трябва да влязат в интегрирания план за ремонти и обновление. Публичните дебати ще бъдат за това кои обекти извън набелязаните в досегашните зони ще бъдат ремонтирани в периода 2014-2020 г. Общата сума за всички обекти се очаква да бъде 89 милиона Общинарите в Търговище ще обсъждат утре кои училища, детски градини и клубове от града и околните села трябва да влязат в интегрирания план за ремонти и обновление. Публичните дебати ще бъдат за това кои обекти извън набелязаните в досегашните зони ще бъдат ремонтирани в периода 2014-2020 г. Общата сума за всички обекти се очаква да бъде 89 милиона

Катастрофа с автобус в Боливия, 7 жертви

В Боливия автобус падна в пропаст, в резултат на което загинаха 7 души, предава ИТАР-ТАСС.

Победа за Уилямс и загуба за Радванска в Истанбул


Водачката в световната ранглиста Серена Уилямс оправда очакванията и записа втори успех в заключителния турнир на WTA в Истанбул.

Американката победи Агниешка Радванска с 6:2, 6:4 и нанесе второ поражение на своята съперничка. Уилямс доминираше на корта и не остави много място за съпротива на полякинята.

Изненадата на деня беше поднесена от бившата номер 1 в света Йелена Янкович, която започна участието си с победа над втората в схемата Виктория Азаренка. Една от...

В Германия подозират, че САЩ са подслушвали телефона на Меркел

Ангела Меркел е вече е поискала разяснения от президента на САЩ Барак Обама

Религиозен календар за 24 октомври

Св. мчк Арета. Св. Богородица - Всех скорбящих радост
 Св. мчк Арета живял през V-VI в. в град Негран в Омиритската страна Сава. Там имало много християни, но преобладавали юдеи. Царят на омиритските евреи изгубил битка и решил да отмъсти на християните във владенията си.  За да ги сплаши, заповядал да изгорят на клада всички свещеници, дякони и м Св. мчк Арета. Св. Богородица - Всех скорбящих радост Св. мчк Арета живял през V-VI в. в град Негран в Омиритската страна Сава. Там имало много християни, но преобладавали юдеи. Царят на омиритските евреи изгубил битка и решил да отмъсти на християните във владенията си. За да ги сплаши, заповядал да изгорят на клада всички свещеници, дякони и м

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване