10/27/13 08:34
(http://www.klassa.bg/)

Барселона измъкна победа в "Ел Класико"

Шампионът на Испания Барселона спечели тазвечершното "Ел Класико" с Реал Мадрид на "Камп Ноу", като каталунците изтръгнаха труден успех с 2:1 в среща от 10-ия кръг на Ла Лига.

По този начин Барса прекъсна черната си серия срещу "кралския клуб", като домакините нямаха победа над вечния си съперник в последните пет издания на сблъсъка. Поредното "Ел Класико" се очакваше с повишен интерес и поради факта, че дебютанти в него бяха двамата треньори - Херардо Мартино и Карло Анчелоти.

Неймар откри за Барселона през първата част, а Алексис Санчес удвои с красиво изпълнение двадесет минути преди края. Хесе Родригес върна един гол за "белите", но едва в добавеното време на срещата. Гостите от Мадрид претендираха за две неотсъдени дузпи в тяхна полза, а изстрел на Карим Бензема срещна гредата при резултат 1:0.

Така Барселона продължава без загубен мач през този сезон, като каталунците остават лидери във временното класиране с актив от 28 точки. Реал Мадрид остава на трета позиция с шест по-малко, докато Атлетико Мадрид е втори с 24 пункта, но и мач по-малко.

Наставникът на домакините Херардо Мартино направи смел ход за днешния двубой, поставяйки Лионел Меси на десния фланг на атаката. Сеск Фабрегас стартира като "фалшива деветка", а Неймар зае позиция отляво. Обичайното трио Бускетс, Шави и Иниеста стартира в средната линия, а Адриано, Пике, Масчерано и Алвеш пред Виктор Валдес в защита.

Карло Анчелоти също изпробва нещо изненадващо, изтегляйки капитана Серхио Рамос на позицията на дефанзивен халф. Националът си партнираше със Сами Кедира, докато Лука Модрич действаше зад триото Роналдо - Бейл - Ди Мария. Иско и Карим Бензема останаха на пейката. Дани Карвахал бе предпочетен пред Алваро Арбелоа, а Рафаел Варан и Пепе действаха като двойка централни бранители.

Барселона измъкна победа в "Ел Класико"БТА/APСблъсъкът стартира с по-силна игра на каталунците, които бяха по-настъпателни в предни позиции. Футболистите в бели фланелки действаха по-затворено, като очаквано дебнеха всяка възможност за контраатака в половината на Барселона. В 11' Лионел Меси навлезе към центъра и опита удар, който обаче бе блокиран от Пепе. Минути след това Неймар опита първи изстрел в очертанията на вратата, но твърде слабо и в ръцете на Диего Лопес.

Постепенно обаче се стигна до 19', когато резултатът на "Камп Ноу" бе открит. Неймар получи една топка в наказателното поле на Реал Мадрид и стреля технично, а след рикошет в тялото на Дани Карвахал, кълбото стана невъзможно за Диего Лопес - 1:0.

"Лос кулес" продължиха силно, а почти веднага след това Лионел Меси бе близо и до втори гол в мрежата на "белите". Аржентинецът бе изведен очи в очи с Диего Лопес, но и намирайки се под известен ъгъл, прати топката в страни от лявата греда.

Футболистите на Карло Анчелоти започнаха да се откриват, като "белите" погледнаха по-смело към вратата на Виктор Валдес. В 25' Гарет Бейл стреля много силно, но и твърде неточно.

Барселона измъкна победа в "Ел Класико"БТА/APДве минути преди почивката се стигна до първа дискусионна ситуация на "Камп Ноу". Кристиано Роналдо центрира остро от левия фланг, а Сами Кедира засече топката от метър-два разстояние. Кълбото бе парирано от Виктор Валдес, но в последствие се "плъзна" по ръката на Адриано. Гостите претендираха за дузпа, но такава не бе отсъдена.

През втората част Реал Мадрид се хвърли в преследване на изравнителен гол, а Карло Анчелоти погледна и към своята резервна скамейка. Серхио Рамос и Гарет Бейл напуснаха терена, а Асиер Ияраменди и Карим Бензема се появиха в игра.

В 54' пред Неймар се отвори нова възможност. Бразилецът се измъкна от бранител на Реал и намери топката от въздуха с левия крак, но Диего Лопес парира. Три минути по-късно класата си трябваше да показва и Виктор Валдес. Кристиано Роналдо отправи мощен изстрел, но с една ръка стражът на Барса отрази в корнер.

Двадесет минути преди края гостите от Мадрид отново претендираха за дузпа. Хавиер Масчерано избута Роналдо при борба за топката в наказателното поле, но съдийски сигнал отново не последва. Минута по-късно и късметът помогна на домакините. Карим Бензема отправи превъзходен изстрел с десния крак, но французинът нацели напречната греда на вратата.

Барселона измъкна победа в "Ел Класико"БТА/APМалко преди това Херардо Мартино извади Сеск Фабрегас от игра, гласувайки доверие на Алексис Санчес. Този ход на специалиста се оказа изключително успешен, защото в 78' Алексис отбеляза един от най-красивите си голове с екипа на Барселона. Чилиецът се озова фронтално пред вратата на "лос меренгес", като изненадващо пробва прехвърлящ удар с десния крак. Опитът на "деветката" сполучи, а Диего Лопес бе оставен без шансове за реакция - 2:0.

Седем минути преди края Дани Алвеш се подигра с Роналдо, прекарвайки топката между краката на португалеца. Бразилският национал навлезе в наказателното поле и опита да отбележи сам, но прати кълбото право в краката на Диего Лопес.

Последните минути на "Камп Ноу" също предложиха емоции. Сами Кедира изкочи зад защитата на Барса и опита техничен изстрел с десния крак, който обаче бе уловен от Валдес. В добавеното време пък резултатът бе намален, след като Кристиано Роналдо пусна фантастичен пас към резервата Хесе. Младокът напредна и прати топката зад Валдес, но гостите нямаха време за нещо повече в дербито.















Константин Симидчийски


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване