10/27/13 08:28
(http://offnews.bg)

Студентите към Бареков: Презираме измислиците, отвращава ни опитът за “дебат”

Oкупирания Софийски университет гръмна: “Оставка”. Снимка: Сергей Антонов

“Презираме измислиците, които се бълват и по наш адрес. Отвращаваме се от всеки опит за такъв „дебат“, който цели единствено забавянето и разсейването на болезнено необходимите действия.” Така “ранобудните студенти”, окупирали СУ реагираха на “версиите” кой стои зад тях, според публикациите в медиите, контролирани от Делян Пеевски, и на вчерашното отворено писмо на Николай Бареков.

В него Бареков се припознава като “водач на бунтовете срещу Жан Виденов”, който бил помогнал на Иван Костов да вземе властта, заявява, че ГЕРБ използва студентите, за да “заметете следите от крадливото им управление”, обявява ги за “политически субект” и ги приканва да отговорят на въпросите му. А те са свързани с обвиненията срещу президента Росен Плевнелиев, кмета на Пловдив Иван Тотев, Асен Генов и иронично пита движението на ранобудните студенти “да не би да сте проспали сделката между БСП и ГЕРБ за назначението на Румен Овчаров да държи Златната акция на държавата в монополиста “Лукойл”.

В отговор тази сутрин студентите публикуваха в активния от днес техен сайт occupysu.org следния отговор под надслов “Кой се страхува от окупацията на СУ”:

“Противно на лятната тенденция, глаголът „страхувам се“ е възвратен. Човек се страхува, а не го страхуват. Има конкретен антропологичен тип, който се страхува, бои се от окупацията на Ректората. Типът на вечно недоволните. Тези, които сами няма да направят нищо, но винаги са недоволни, когато някой друг прави нещо. Защото всяко действие създава дискомфорт в блатото на бездействието. Далеч по-лесно е да се крием зад вечни „дебати“, които прикриват малодушие зад благовидни предлози. Дошло е време да се действа. България имаше двайсет и четири години за плодотворни и сериозни дискусии. Тези години бяха похабени в безсмислено бърборене. Нищо не беше казано. Престъпници създадоха цели медийни империи и се превърнаха в гурута на нищонеказването. Сега вече няма за кога да дебатираме. Дела трябват, а не думи. Ние, студентите, окупирали Ректората съзнаваме това особено болезнено. Не вярваме на лъжи. Презираме измислиците, които се бълват и по наш адрес. Отвращаваме се от всеки опит за такъв „дебат“, който цели единствено забавянето и разсейването на болезнено необходимите действия. Окупирахме сградата, за да покажем на цялото общество, че срещу несправедливостта може да се протестира само с крайна нетърпимост, защото тези, които създават собствения си т. нар. „успех“ на гърба на нацията, не разбират от дебати, а само от решителен отпор. Разбира се, готови сме на дебати с добросъвестни събеседници. Същевременно сме твърди в убеждението си, че в страната е назрял моментът за изключително сериозна промяна. 

Статията "Студентите към Бареков: Презираме измислиците, отвращава ни опитът за “дебат”" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване