Бежанците с вечерен час

Вечерен час въведоха за бежанците в приюта в село Ковачевци. Бегълците имат право да излизат на разходка най-късно в 19 ч и да се прибират до 20 часа. Настанените в приюта могат да се разхождат навън след записване и срещу специална карта.

САЩ подслушвали съюзници от база в София

След като стана ясно, че американските служби са подслушвали германския канцлер Ангела Меркел и милиони французи и испанци, става ясно, че бръмбарите на САЩ са полазвали и от София.

Удрят конвоя на Брендо на път от съда

Червен автомобил се вряза в камионетка на "Съдебна охрана", в която пътувал Евелин Банев-Брендо, съобщи очевидец пред "Труд". Катастрофата станала към 14,15 часа, когато соченият за кокаинов крал се връщаше от Съдебната палата в Софийския затвор. 

Колата, в която пътувал, била следвана от спецавтомобил и моторизирани полицаи. Конвоят навля Червен автомобил се вряза в камионетка на "Съдебна охрана", в която пътувал Евелин Банев-Брендо, съобщи очевидец пред "Труд". Катастрофата станала към 14,15 часа, когато соченият за кокаинов крал се връщаше от Съдебната палата в Софийския затвор. Колата, в която пътувал, била следвана от спецавтомобил и моторизирани полицаи. Конвоят навля

3 дни разпитват посланика за случая „Боевски”

З дни разпитват посланика ни в Бразилия Чавдар Николов за случая „Боевски”. Това съобщиха за „Монитор” от Външно министерство.

40 адвокати съветват безплатно по телефона

40 адвокати вече дават безплатни правни консултации по телефона. Националната линия 0700 18 250 бе открита вчера от вицепремиера и правосъден министър Зинаида Златанова.

Комшии задигнали помощи за близките на Русия ангел

Дрехи, обувки и завивки, предназначени за семейството на "русия ангел" Мария в град Николаево, са били разграбени от други хора от ромската махала. За това сигнализираха съседи на Атанас и Саша Русеви. 
В неделя, докато двамата гостуваха в телевизионно предаване, пред заключения им дом пристигнало дарение от Кърджали. Дрехи, обувки и завивки, предназначени за семейството на "русия ангел" Мария в град Николаево, са били разграбени от други хора от ромската махала. За това сигнализираха съседи на Атанас и Саша Русеви. В неделя, докато двамата гостуваха в телевизионно предаване, пред заключения им дом пристигнало дарение от Кърджали.

На 5 години детето е готово за спорт

От раждането до 3-4-годишна възраст общуването на децата в най-близкия семеен кръг, приемането и даването обич им е напълно достатъчно, за да се развиват пълноценно и да се чувстват добре. От 4 години у тях се поражда желание за съревнование, за доказване чрез конкуренция.

13 конкуренти за поста на дядо Кирил

13 конкуренти ще се борят за поста на Варненски и Великопреславски митрополит, съобщиха от Синодалната палата. Епархийските избори за наследник на загиналия трагично през юли в морето край местността Траката дядо Кирил ще бъдат на 17 ноември.

Станишев се отказа от имунитета си

Лидерът на БСП Сергей Станишев се отказа от депутатския си имунитет, за да бъде разследван по обвинението за изгубени секретни доклади, докато беше премиер.

Екскадровици на Темида покрили омбудсмана

Предният състав на Висшия съдебен съвет е забравил да провери омбудсмана Константин Пенчев по сигнал за конфликт на интереси, укриване на имоти и корупционна практика и реално по този начин го е помилвал.

Пилотен проект създава мрежа от бизнес инкубатори

Екип на Областна администрация - Плевен участва в пресконференция в румънския град Слатина, на която бяха представени междинните резултати по изпълнението на пилотните проекти в рамките на изпълнението на проекта „Обща стратегия за устойчиво териториално развитие на трансграничния регион Румъния - България", финансиран по Програмата за трансгранично сътрудничество Румъния - България 2007 - 2013 г. Срещата с медиите бе организирана от Центъра за консултации и управление на проекти Европроджект, който е Партньор 4 по проекта и ръководи изпълнение...

Протестът събра над 1000 души пред СУ

Множеството обиколи Министерския съвет, Народното събрание и НАТФИЗ

Марин Чилич се завърна на корта с победа след наказанието за допинг


Бившият номер 9 в световната ранглиста Марин Чилич се завърна с победа на корта след изтършяването на четиримесечно наказание за употреба на допинг.

Хърватинът се наложи над квалификанта Игор Сайслинг с 5:7, 6:1, 6:4 в първия кръг на турнира от сериите "Мастърс" в Париж с награден фонд 3.2 млн. евро.

Той наниза 22 аса и пласира 42 печеливши удара срещу само 17 на холандския си съперник.

25-годишният Чилич, който в момента е 41-и в света, даде положителна допинг...

Дрога или пари в дъното на клането на Искрен

Окръжният съд в Пловдив остави в ареста 16-годишния Иван Генчев, който направи опит да убие с нож, съученика си и негов приятел Искрен Ангелов.

Apple задоволи анализаторите, но разочарова акционерите си

Концернът отчете спад на печалбата от 8,5%, а акциите поеха надолу

    


Apple отчете сериозен спад на печалбата

Концернът успя да надмине очакванията на Wall Street, но въпреки това акциите поеха надолу

    


Бежанците в Харманли спят на земята в столовата

Фургонният лагер - препълнен, капацитетът - превишен с над 200 души

    


Дейвид Камерън заяви, че може да предприеме действия срещу пресата, която разгласява секретна информация

Британският премиер Дейвид Камерън заплаши, че може да предприеме действия срещу вестниците, които публикуват „опасните секретни данни” на бившия американски разузнавач Едуард Сноудън, предаде Ройтерс.
„Ако те не демонстрират известна социална отговорност, за правителството ще бъде много трудно да стои настрана и да не се намеси”, подчерта Камерън Британският премиер Дейвид Камерън заплаши, че може да предприеме действия срещу вестниците, които публикуват „опасните секретни данни” на бившия американски разузнавач Едуард Сноудън, предаде Ройтерс. „Ако те не демонстрират известна социална отговорност, за правителството ще бъде много трудно да стои настрана и да не се намеси”, подчерта Камерън

Въоръжен обир в Либия, плячката 54 млн. долара

Въоръжени лица нападнаха инкасо автомобил в либийския град Сирт и откраднаха 54 милиона долара в либийски динари и чуждестранна валута, предаде местната осведомителна агенция ЛАНА.

Ректорите: Иде хаос и провал на учебната година

Окупирането на висши училища може да доведе до хаос в образователната система. Има опасност зимният семестър и зимната изпитна сесия да не завършат навреме.

Как производителят на обувки Allen Edmonds си стъпва на краката

"Вместо да внасяме от Китай, ние правим обратното", твърди шефът им

    


Как производителят на обувки Allen Edmonds стъпва на крака

"Вместо да внасяме от Китай, ние правим обратното", твърди шефът им

    

Кукловоди в сянка дирижират студентите

Кукловоди в сянка дърпат конците на студентите, окупирали Ректората на СУ „Св. Климент Охридски”. Достъп до двора на университета вчера имаха само хора, които показваха заверени семестриално студентски книжки и журналистически карти.

Предстоящи събития в страната за утре, 29 октомври

София /КРОСС/ От 09:00 часа в Гранд Хотел София министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков ще открие семинар на тема: „Повишаване на информираността относно доброволните насоки за отговорно управление на собствеността на земя в областта на рибарството и горите в рамките на Националната продоволствена сигурност". От 09.50 ч. заместник-министрите на земеделието и храните д-р инж. Валентина Маринова и Бюрхан Абазов ще дадат пресконференция. ***София /КРОСС/ В 09:30 часа в Българската стопанска камара (ул. Алабин 16-20, зала 1), ще се проведе дискусия на тема „Дуалната система в обучението в подкрепа на младежката заетост - опитът на "Хенкел". ***София /КРОСС/ От 10:00 часа ще се проведе извънредно заседание на Народното събрание. ***София /КРОСС/ От 10:00 часа в зала Роял 1, ет.1, Шератон София Хотел Балкан ще се проведе Конференция "Представяне на резултатите от прегледа на съдебната реформа 2013 за България", организирана от Български институт за правни инициативи. ***София /КРОСС/ От 10:00 часа, в Големия салон на БАН (ул. „15 ноември" 1) ще се състои тържествено честване на 100 г. от рождението на изтъкнатия български учен, биолог-генетик акад. Радой Попиванов (1913-2010) и 140 г. от рождението на основоположника на българската офталмология акад

Проект „Партньорство за достоен и независим живот“ ще бъде представен във Варна

Национален алианс за социална отговорност организира пресконференция за представяне на проект „Партньорство за достоен и независим живот“ на 30.10.2013 г. (сряда) от 11 часа в Двореца на културата и спорта; зала „Клуб Приятели“ – Варна.

Протестна треска в София

Протестна треска обхвана центъра на София в понеделник вечер, когато хиляди хора излязоха да подкрепят антиправителствените окупационни акции на студентите от различни висши училища.   По-рано Академичният съвет на Софийския университет подкрепи правото на протест на възпитаниците си, но се обяви окупацията на Алма Матер. Именно от Ректората на СУ тръгна протестното шествие в подкрепа на студентската акция. То бе предвождано от голям плакат с надпис "Безпартийни сме”. От сградата на университета студентите спуснаха огромен транспарант с надпис “Благодарим Ви”. На митинга дойдоха и студенти от НАТФИЗ, които също обявиха окупация и също не срещнаха подкрепа от академичното ръководство.   Над 2000 души блокираха около 19 ч кръстовището пред СУ и се отправиха към Ларгото пред Министерския съвет, което традиционно е отправна точка на протестите. Междувременно жандармерията бе оградила и пазеше разпънатите до фонтана пред сградата на Президентството "контрапротестни" палатки.   Протести имаше също пред Народното събрание и пред НАТФИЗ, където движението по ул. "Раковски" бе блокирано. На пътното платно хората опънаха плакат с надпис: "Оставка! Оглушарски, чуй народа!”. Полицейското присъствие е засилено.   Демонстрантите биха барабани, надуваха свирки и вувузели и развяваха българското знаме. Сред издигнатите плакати се четяха лозунги: "Народе събуди се, окраден, измамен, измъчван докрай, от БСП, ДПС и "Атака”, "Вашите бездействия = на смърт”, "Народе???? Търси водачи, не лапачи”.

Йордания, Европа и ЮНЕСКО взимат 85 млн. за бежанците

Европейската комисия съобщи, че разпределя още 85 милиона евро от помощта, отпусната по-рано тази година за бежанците от Сирия.

Предстоящото заседание на Фед пак препарира инвеститорите в САЩ

Standard & Poor's 500 обаче отново обнови рекордните си постижения и в рамките на сесията, и при затварянето на борсите

    


Осем души загинаха в „Свети Юда"

Вече най-малко осем души загинаха в резултат на бурята „Свети Юда Вече най-малко осем души загинаха в резултат на бурята „Свети Юда", която връхлетя Северна Европа, предаде АФП. Четирима души загинаха във Великобритания, двама в Германия, един човек в Холандия и още един във Франция. Повече от половината от тях станаха жертва на паднали дървета. Бурята, която връхлетя Северна Европа, по сила е сравнима с

Удължават семестъра в СУ с дните окупация (обзор)

Семестърът в Софийския университет ще бъде удължен с толкова дни, колкото трае окупацията. Това обяви ректорът проф. Иван Илчев след 3-часовото заседание на Академичния съвет. 

Министърът на образованието и науката Анелия Клисарова заяви, че не бива да се прави политика в университетите.

В Шумен тя коментира, че студентите са млади Семестърът в Софийския университет ще бъде удължен с толкова дни, колкото трае окупацията. Това обяви ректорът проф. Иван Илчев след 3-часовото заседание на Академичния съвет. Министърът на образованието и науката Анелия Клисарова заяви, че не бива да се прави политика в университетите. В Шумен тя коментира, че студентите са млади

Ерогенните зони на жените: Къде да докосват мъжете

Натиснете ли подходящата точка, жената ще избухне от възбуда

    


Само Орешарски е реагирал адекватно на ситуацията според Румен Петков

В комeнтар пред журналисти за окупацията на Софийския университет от студентите, председателят на Областния съвет на БСП-Плевен Румен Петков сподели личното си убеждение, че всеки трябва да има правото да протестира, необезкояван от държавни институции. От друга страна според него един протест не трябва да бъде за сметка на нормалната организация на определен процес, бил той работен или учебен. “Ако говорим за организирана от синдикатите стачка, тогава въпросът е друг, така както и ако говорим за нещо, зад което стои огромната част от общността...

Разпитват Борис Велчев за Ситнилски

Бившият главен прокурор и настоящ конституционен съдия Борис Велчев ще бъде изслушан по дисциплинарното дело срещу члена на Висшия съдебен съвет (ВСС) Камен Ситнилски на 4 декември. Процесът, на който ще трябва да се реши дали Ситнилски да бъде уволнен от ВСС, няма изглед да приключи до края на годината. 
Дисциплинарното дело срещу ... Бившият главен прокурор и настоящ конституционен съдия Борис Велчев ще бъде изслушан по дисциплинарното дело срещу члена на Висшия съдебен съвет (ВСС) Камен Ситнилски на 4 декември. Процесът, на който ще трябва да се реши дали Ситнилски да бъде уволнен от ВСС, няма изглед да приключи до края на годината. Дисциплинарното дело срещу ...

Гимназията по строителство прие за патрон "Игнат Канев"

Педагогическият съвет на Професионалната гимназия по строителство, аргитектура и геодезия в Русе прие единодушно днес предложението на управителния съвет на  настоятелството новият патрон на училището да е строителният предприемач Игнат Канев. Предстои задействане на процедура по промяна на патрона на гимназията, съобщи директорът Камелия Денчева. Следващите стъпки са да се получи писмено потвърждение от фондация "Игнат Канев", както и уведомяване на Министерството на образованието за това решение.  ...

Протестът в София: „Орехите падат на есен“

В столицата продължават протестите срещу управляващите. От неделя сборният пункт за традиционния протест е преместен от площад "Независимост" пред софийския университет, в знак на солидарност със студентите.

Григор стартира турнира в Париж

/КРОСС/ След първата си титла в Стокхолм Григор Димитров продължава с участие на турнира от сериите "Мастърс" в Париж с награден фонд от 3,2 милиона евро. Българският тенисист ще се изправи срещу представителя на домакините Микаел Льодра. Мачът започва в 12,00 часа българско време и е първи в програмата на Централния корт. 22-годишният хасковлия има две победи в два мача срещу френския си съперник. Той побеждава със 7:6(4), 3:6, 7:5 в Орлеан през 2010 година, а през следващия сезон Льодра се отказва при 3:4 във Вашингтон. 33-годишният французин участва с "уайлд кард". Той е 50-и в света в момента. При успех Димитров ще заработи 17940 евро и 45 точки за световната ранглиста, а във втория кръг ще срещне поставения под номер 16 Фабио Фонини (Италия).

БЛС сезира Цацаров за рекет от страна на НЗОК

Българският лекарски съюз (БЛС) сезира главния прокурор Сотир Цацаров за това, че Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) е дала указания на болничните директори и управители да фактурират не цялата, а 80 на сто от изработената дейност.

Полицията търси този дядо

Областната дирекция на полицията издирва 80-годишният Георги Борисов Златков на 80 години, от с. Понор, общ. Костинброд. Той е напуснал дома си на 24 октомври.

Мартин Петров подписва с ЦСКА

Амбицията на Марто е да направи повторен дебют срещу Берое

    


В Google Play се появиха за кратко спецификациите на новия Nexus 10

Невнимателен модератор допусна описанието на таблета да се появи за няколко часа онлайн

Американците проследили за месец 60 млн. обаждания и в Испания

Агенцията за национална сигурност (АНС) на САЩ е прехванала и проследила 60 милиона телефонни обаждания в Испания за 1 месец в периода от 10 декември 2012 г. до 8 януари 2013 г. 
Това е ставало без съгласието на властите в кралството, съобщава в. “Ел Паис”, като се позовава на сведения, предоставени от британския журналист Глен Грийнуолд. Агенцията за национална сигурност (АНС) на САЩ е прехванала и проследила 60 милиона телефонни обаждания в Испания за 1 месец в периода от 10 декември 2012 г. до 8 януари 2013 г. Това е ставало без съгласието на властите в кралството, съобщава в. “Ел Паис”, като се позовава на сведения, предоставени от британския журналист Глен Грийнуолд.

Помощник-капитанът на кораба "Св. Николай" е на свобода срещу парична гаранция


Помощник-капитанът на кораба "Св. Николай", в който бяха открити 3 тона кокаин през август миналата година, е на свобода срещу парична гаранция от 5000 лева, съобщи Би Ти Ви. Парите били платени за Румен Денев от българин, който живее в САЩ, научил за случая от медиите.

Според помощник-капитана на "Св. Николай" българите са станали жертва на сценарий. Той е на мнение, че капитанът на кораба ще бъде осъден със сигурност, защото носи отговорност за всичко на борда. Задържани по случая...

Помощник капитанът на кораба "Св. Николай" е на свобода срещу парична гаранция


Помощник капитанът на кораба "Св. Николай", в който бяха открити 3 тона кокаин през август миналата година, е на свобода срещу парична гаранция от 5000 лева, съобщи Би Ти Ви. Парите били платени за Румен Денев от българин, който живее в САЩ, научил за случая от медиите.

Според помощник капитана на "Св. Николай" българите са станали жертва на сценарий. Той е на мнение, че капитанът на кораба ще бъде осъден със сигурност, защото носи отговорност за всичко на борда. Задържани по случая...

Помощник капитана на кораба "Св. Николай" е на свобода срещу парична гаранция


Помощник капитана на кораба "Св. Николай", в който бяха открити 3 тона кокаин през август миналата година, е на свобода срещу парична гаранция от 5000 лева, съобщи Би Ти Ви. Парите били платени за Румен Денев от българин, който живее в САЩ, научил за случая от медиите.

Според помощник капитана на "Св. Николай" българите са станали жертва на сценарий. Той е на мнение, че капитанът на кораба ще бъде осъден със сигурност, защото носи отговорност за всичко на борда. Задържани по случая в...

LG представи официално извития смартфон G Flex

6-инчовото устройство включва редица любопитни дизайнерски решения

41-годишен изверг блудства с 5-годишно дете

Извратеняк заплаши и се гаври с телцето на малко момиченце. Днес получи 2 години затвор

Американските служби подслушвали и в София

/КРОСС/ Американските служби са подслушвали европейските си съюзници от 19 бази на континента, сред които и в София, сочат данни от Агенцията за национална сигурност (НСА), разпространени в понеделник онлайн от журналиста Глен Грийнуолд. Ден по-рано сп. "Шпигел" съобщи за 80 шпионски станции в света, от които 19 в Европа, на Службата за събиране на специална информация. Публикуваната световна карта от радиоелектронното разузнаване на САЩ (SCS) потвърждава и допълва информацията, като сортира станциите по дейността им. Някои осъществявали "активно наблюдение", други са спящи или предоставят техническа поддръжка. Станцията в София е "обслужвана от персонал". Данните са към 13 август 2010 г. Около нас са действали US шпионски бази в Истанбул, Атина, Тирана, Сараево, Прищина и Загреб, пише trud.bg.Американски сайт твърди, че Италия също е подслушвана от агентите на НСА. За същия месец, когато агенцията е записала 60 млн. разговора в Испания, е прихванала и 46 млн. в Италия. Службите на страната пренебрегнаха твърденията и коментираха, че става дума единствено за "мониторинг". По-рано стана ясно, че за същия период са преслушани 70 млн. разговора във Франция. Същевременно са следени телефоните на 35 държавни глави, сред които германската канцлерка Ангела Меркел.Президентът на САЩ Барак Обама научил за това едва в средата на тази година след вътрешен междинен преглед на програмата, твърди "Уолстрийт джърнъл"

ЕК е започнала наказателна процедура срещу България

Санкциите за страната могат да бъдат много и различни, каза министърът на регионалното правителство Искра Михайлова

ЕК е започнала наказателна процедура срещу България

Санкциите за страната могат да бъдат много и различни, каза министърът на регионалното правителство Искра Михайлова

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване