10/30/13 07:02
(http://www.klassa.bg/)

Челси и Юнайтед с победи за Купата на Лигата

Челси победи Арсенал с 2:0 на "Емирейтс" и изхвърли "артилеристите" от Купата на Лигата още в четвъртия кръг.

 

Гостите вкараха по едно попадение във всяко полувреме, а техни автори станаха Сесар Аспиликуета и Хуан Мата.

 

Така Жозе Моуриньо продължи успешния си ход срещу Арсен Венгер, като вече има 5 победи и 4 равенства от 9 срещи с френския специалист. Арсенал пък отпадна преди четвъртфиналите в турнира за първи път в последните 11 години.

 

"Сините" от Лондон изиграха тактически много правилно целия двубой. През първата част те имаха преимущество и откриха резултата след груба грешка на Карл Дженкинсън в 24-та минута, от която се възползва Аспиликуета.

 

През втората част футболистите на Моуриньо запазиха спокойствие въпреки натиска на Арсенал и с добра игра в отбрана не позволиха Марк Шварцер да бъде затруднен сериозно. Те изчакаха своя момент и в 66-та минута нанесоха решителния удар след хубав гол на Хуан Мата.

 

Повече подробности за двубоя между Арсенал и Челси вижте в Sporta.bg

 

В друг двубой от Купата на Лигата в Англия Манчестър Юнайтед се наложи с 4:0 над гостуващия Норич, а основна причина за успеха на "червените дяволи" бе Хавиер Ернандес.

 

Чичарито откри резултата в 20-ата минута от дузпа за радост на "Олд Трафорд", а в 53-ата съвсем отказа скромния гостуващ тим от мисъл за подвиг с второто си попадение в срещата. Ернандес има само 1 гол в 4 мача от Премиърлийг, но се представя блестящо в турнира за втората по значимост купа, като вече се е разписвал три пъти в двата мача, които е изиграл.

 

В 88-ата минута и Фил Джоунс записа името си сред голмайсторите, за да направи успеха на "червените дяволи" още по-категоричен. През целия минал сезон защитникът така и не намери пътя към противниковата мрежа, като за последно бе реализирал при загубата от Базел с 2:1 в груповата фаза на Шампионската лига през кампанията 2011/2012.

 

В заключителните секунди на срещата остана време и за Фабио да Силва да наниже топката във вратата на безпомощните новаци в елита за крайното 4:0.

 

Така Манчестър Юнайтед очаквано продължава напред, а мениджърът Дейвид Мойс използва случая да даде шанс за изява на футболисти, които по-рядко получават игрови минути.

 

Какво още се случи в мача на "Олд Трафорд" вижте в Sporta.bg

 

Без Димитър Бербатов в състава си Фулъм отпадна от надпреварата след безславно и драматично поражение като гост на втородивизионния Лестър с 4:3.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване