Любимите кучета на кралицата застрашени от изчезване

Любимата кучешка порода на кралица Елизабет II, уелско корги пембрук, е застрашено от изчезване, съобщи Кенъл клуб, представящ се като най-важната институция в областта на защитата на кучетата във Великобритания. Тази порода кучета е любима на британската монархия от 30-те години на миналия век, а 87-годишната кралица е отглеждала десетки коргита. Но Кенъл клуб съобщи, че тази година във Великобритания са регистрирани само 241 уелски коргита пембрук и породата е включена в списъка му със застрашени видове. През януари тя ще бъде класифицирана к...

Плевнелиев: Гражданите искат институции, обърнати към проблемите им

/КРОСС/ Това, което се случва днес в българските университети, е ясен знак, че е необходима промяна, каза президентът Росен Плевнелиев в отговор на въпрос за студентските протести в България на среща с българската общност в Братислава, където днес започна двудневното му официално посещение в Словакия. Гражданите искат да видят институции, които са обърнати към тях, решават важните проблеми, а не институции, обърнати към силните на деня или към тези, които имат голямо влияние. Дневният ред на българските институции трябва да се промени, каза Плевнелиев. Аз лично посочих, че българските студенти са будители, добави президентът. Не бива да се притесняваме от това, че студентите имат какво да кажат, но трябва много да се притесним, ако политиците се затворят зад дебелите стени на големите си сгради и не обърнат внимание на гражданското общество и това, което то казва, коментира държавният глава. Още през февруари много ясно се посочиха проблемите с монополите в България - те още не са решени, проблемите в енергетиката - не са решени, либерализацията в енергетиката - не е направена, диверсификацията тепърва трябва да се прави, каза Плевнелиев и добави, че протестите през лятото много ясно са посочили проблема със срастването на медиите и политиката. Коментирайки в отговор на въпрос от присъстващите ситуацията с бежанците в България, президентът посочи, че българските власти имат план и ще се справят

Георги Миланов започва титуляр срещу Манчестър Сити

Българският национал Георги Миланов излиза титуляр за своя ЦСКА Москва при гостуването на Манчестър Сити в мач от група D на Шампионската лига. Двата тима се изправят един срещу друг на стадион „Итихад“ в Манчестър. До този момент ЦСКА има актив от три точки след изиграни три кръга и заема третото място в групата. Сити е втори след два успеха и една загуба. Победа на руския тим тази вечер би заплела изключително много борбата за второто място в групата. Лидер е тимът на Байерн Мюнхен, който има пълен актив от 9 точки и е почти сигурен участник ...

Варна с 12 играчи в националния по футзал

Новият национален селекционер по футзал Димитър Пантев извика 12 играчи от градското първенство на Варна за контролите с Румъния по-късно този месец. Състезателите са от три отбора – Гранд Про, Черно море Мания и МФК МАГ. Повиквателна е получил и бившият футболист на Черно море и Спартак (Варна) Диан Генчев, който в момента рита за Мания.

Осъдиха художник за изнудване на кмет

Талантлив художник абитуриент получи условна присъда за изнудване на селски кмет. 19-годишният младеж от село Подайва сключи споразумение с прокуратурата. 
Абитуриентът беше осъден, че през юни пращал на два пъти бележки на турски език на кмета на селото Руфел Али с искане за 200 лв. Управникът намирал бележките, написани на листове от ученически Талантлив художник абитуриент получи условна присъда за изнудване на селски кмет. 19-годишният младеж от село Подайва сключи споразумение с прокуратурата. Абитуриентът беше осъден, че през юни пращал на два пъти бележки на турски език на кмета на селото Руфел Али с искане за 200 лв. Управникът намирал бележките, написани на листове от ученически

ДАНС и данъчните проверявали Бисеров

Това съобщава "Капитал", като се позовава на три независими източника

Мария Игнатова и Григор Димитров номинирани за най-елегантните българи

Мария Игнатова и Григор Димитров са избрани от над 30-членна комисия, съставена от журналисти. За наградата Мария Игнатова и Григор Димитров са избрани от над 30-членна комисия, съставена от журналисти. За наградата "БГ модна икона" са номинирани още Гала, Ели Гигова, Радина Кърджилова, Андрей Арнаудов, Иван Христов и Деян Донков. Организаторът на събитието е проф. Любомир Стойков, който лично ще връчи лентите на победителите на официална церемония на

Желю Желев и топ адвокати правят франкофонска среща

На 08.11. 2013 г. от 09 часа Клубът на адвокатите франкофони, съвместно със Софийска Адвокатска Колегия организира работна среща на български и френски адвокати с тема "Промените в Закона за адвокатурата. Френският опит".

Мъж намушкан с нож след скандал край Симитли

В момента пострадалият мъж е в Спешно-приемно отделение на МБАЛ

Рилски спортист води почти цял мач, но се пречупи в края при дебюта си в ЕвроЧалъндж

Рилски спортист изигра равностоен мач като гост на Солнок при дебюта си в турнира ЕвроЧалъндж, но загуби в самия край от унгарския отбор. Баскетболистите на Росен Барчовски започнаха мача много силно и водиха през по-голямата част от него, но в края унгарците обърнаха и в последните минути спечелиха с резултат 73-66. В следващия кръг от турнира Рилски спортист посреща Цмоки Минск от Беларус в Самоков, информира bgbasket.com. Рилски спортист започна мача по най-добрия възможен начин – с добра защита и предизвиквайки много грешки и неточни стрелб...

„Шоу": Първата братовчедка на Плевнелиев мизерства, бере мандарини в Гърция

Първата братовчедка на Плевнелиев мизерства, бере мандарини в Гърция
Първата братовчедка на Плевнелиев-Румяна е разделена с предишния си съпруг от 10-12 години.

В момента тя живее с настоящия си мъж на семейни начела. Но никога не е живяла е Бобовдол. Цял живот си е живяла в Катунци.

Румяна и семейството й заминават за Гърция за някой и ... Първата братовчедка на Плевнелиев мизерства, бере мандарини в Гърция Първата братовчедка на Плевнелиев-Румяна е разделена с предишния си съпруг от 10-12 години. В момента тя живее с настоящия си мъж на семейни начела. Но никога не е живяла е Бобовдол. Цял живот си е живяла в Катунци. Румяна и семейството й заминават за Гърция за някой и ...

Арестуваха 35 души за убийството на журналистите в Мали

/КРОСС/ Най-малко 35 заподозрени са арестувани през последните два дни в Мали във връзка с убийството на двама френски журналисти в северната част на страната, съобщи АФП.  „Арестувани са няколко десетки души на територията на Мали за последните 48 часа в хода на разследването, свързано с убийството на двамата френски журналисти", каза източник от администрацията в северния град Кидал. Член на малийските сили за сигурност потвърди информацията, като уточни, че задържаните са „най-малко 35".

„Сдружение Азбукари“ отново ще срещне деца със специфични потребности с коня-лечител Вселена

На 05.11.2013г. от 14.30ч. на конна база „Св. Георги“ / кв."Славия", ул. "Хайдушко Изворче" 28/  „Сдружение Азбукари“ ще срещне деца със специфични потребности с коня-лечител Вселена. Те ще имат възможност да  пояздят животното, което от години помага на малчугани с различни заболявания. Хиппотерапията е един от методите, които имат положителен ефект при детска  церебрална парализа, аутизъм, агресивни и депресивни състояния, говорни, слухови, зрителни смущения и гръбначни изкривявания.  Подобрение се наблюдава и при деца със Синдром на Даун.
Лечебното въздействие на хиппотерапията има два аспекта – психологически и физиологичен. Тя спомага за подобряване стабилизацията на тялото, координацията между мускулите , положението на главата и тялото спрямо околното пространство, което се стимулира от  ритмичните движения на коня при ездата.  В заниманията ще се включат и деца без специфични потребности, голяма част от които са лица от каталога „Усмивки от София“. На инициативата са поканени певицата Йоанна Драгнева и водещата Деси Банова.  Всеки журналист, дошъл да отрази събитието също ще има възможност да изпита емоцията от конната езда под вещото ръководство на инструктора Камен Генчев.
Инициативата цели да популяризира Националната кампания за социална адаптация „Вярвам в теб!“ и да се даде гласност на нуждата от събирането на средства за изграждането на комбинирана, обществена  детска площадка за игра и обучение, адаптирана за деца със специфични потребности в гр. Велико Търново. Както знаете „Сдружение Азбукари“ вече построи  такава площадка в гр. София. Амбициите на организацията са подобни детски кътчета, адаптирани и за деца с увреждания да бъдат построени в колкото се може повече кътчета в страната.

Всеки, който припознава инициативите на Азбукарите, може да помогне с дарителски sms с текст DMS 123 на номер 17 777. Подкрепа може да бъде оказана и чрез банковата сметка - IBAN BG18FINV91505315574776 BIC FINVBGSF.
www.azbukari.org

Голямото обединение продължава, защото заедно можем всичко.


Студенти и граждани: Много сме, силни сме

Протестиращи срещу правителство и студенти изписаха на асфалта пред Ректората на Софийския университет цитат от Христо Ботев: "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита".

Нестандартен конкурс за бради, мустаци и бакенбарди с причудливи форми се проведе в Германия

Нестандартен конкурс за бради, мустаци и бакенбарди във всевъзможни форми се проведе в Германия. Около 300 души с бради в най-разнообразни цветове и форми се включиха в надпреварата. Голямата награда взе известният в Германия готвач Йохан Лафер.

БФС пожали "Левски" с нищожна глоба за призивите за смърт на бежанците

"Левски" се размина с минимална глоба за призивите за смърт на бежанците, дошли от транспаранти в агитката по време на мача с "Пирин". Клубът ще трябва да плати само 3000 лева, реши дисциплинарната комисия (ДК) на БФС.

Членовете на комисията определиха плакатите "Смърт за бежанците" и "Бежаци или бежанци все едно. Ще се лее кръв за нашите земи" за "спортно неприемливи". Глобата е по чл. 6, според който ДК "ръководейки се от духа, принципите и целите на настоящия правилник,...

Румян Янчев: Проектът "40 до 40" на Дарик ще открои личности с висок обществен принос

В първата фаза на проекта на Дарик "40 до 40" бяха подбрани над 150 личности от публичните номинации и предложенията на журито. Любопитно е, че близо 82% от номинираните са мъже, а 58% са на възраст под 30 години. Чрез номинационна форма на сайта на проекта 4040.dariknews.bg всеки можеше да номинира себе си или личност, която смята за успешна, вдъхновяваща и иновативна. Най-разпространените сектори, в които се изявяват номинираните в "40 до 40", са предприемачество (24%); икономика и финанси (14%); изкуства като кино (8%), музика (9%) и дизайн ...

"Парадайс данс" с пълен комплект отличия от открития турнир „Диана къп” в Ямбол

С пълен комплект отличия – първо място, две престижни вицешампионски титли и един бронзов медал, извоюва  пловдивският клуб по спортни танци "Парадайс данс", по време на открития държавен турнир "Диана къп" в Ямбол. Надпреварата бе от спортния календар на родната федерация по спортни танци – кръг от националното първенство на България.
В многобоя на клас 11Е първи от общо 5 двойки са Марин Събев & Елисавета Йорданова от „Парадайс данс”, а в клас 11D на второ място от общо 4 дуета се класираха съотборниците им  Христо Иванов - Гергана Спиридонова.
Както преди седмица на открития турнир в Сливен, сега в Ямбол отново много силно се представи младата двойка на "Парадайс данс" Цветан Минев и Елена Иванова, които спечелиха вицешампионската титла в многобоя – латина и стандарт, като за малко се разминаха със златото. Сребърните медали на Цецо и Ели обаче блестят с висока стойност, защото голяма част от съдиите – национална категория, им дадоха максимални оценки в повечето танци, а след поредния им успех само една точка ги дели от влизане в най-високия майсторски клас за тяхната възраст  – клас С. 
В дисциплината латиноамерикански танци Цветан Митев - Елена Иванова до последно воюваха да измъкнат първото място. От прекомерна емоция в танца „ча-ча” обаче двамата пловдивчани аристократично допуснаха две леки грешки, които не останаха незабелязани от реферите. При стандартните танци Цецо и Ели нямаха конкуренция и закономерно бяха първи, но не успяха да наваксат пропуска при латината и така за комбинацията съдиите дадоха първото място на столичната двойка Николай Джуров - Джейн Куманова от „ПроДанс”.  
На трето място се нареди друг пловдивски дует - Ангел Дойчинов от Алекс (Пд) и Павлина Цончева от „Парадайс данс”, за които това е дебютен сезон и също добър успех да тях.
 
 
 
 
Петър Дочев: Признателни сме на публиката, която не спря да ни подкрепя и в трудните моменти
 
„Имаме страхотна публика, която не само напълни залата, но и не спря да ни подкрепя в най-трудните моменти от мача срещу "Левски", дори когато губехме в резултата” – това заяви старши треньорът на представителния женски тим на „Казанлък Волей-Багира” Петър Дочев, след домакинската загуба с 0:3 (-24, -24, -17 ) от „Левски” в дербито на 3-тия кръг от шампионата в женската Национална волейболна лига на България. 
Както е известно „розите” паднаха в първия си официален мач пред своя публика, след спорно съдийство, помогнало на гостенките от София да спечелят срещата така убедително. 
Въпреки изумителните 69% отборно посрещане казанлъчанки не успяха да спрат опитния си съперник, който имаше предимство в атака (62% срещу 39% ), сочи статистиката. 
В първите два гейма домакините водеха с 4-5 точки в резултата до първото техническо прекъсване, но не без помощта на съдийската бригада изпускаха своя аванс и везните се наклониха в полза на „сините”.
„Разочарован съм от съдийството, реферите определено повлияха върху развоя на мача. Когато има дербита като двубоя с „Левски”, очакваме Съдийската комисия да праща опитни съдии, каквито безспорно има, а не рефери, които да се учат на нашите мачове. Първенството не е училище”, каза още иначе сдържаният наставник на „розите” Петър Дочев. 
 
Междувременно клубното ръководство на „Казанлък Волей – Багира” е обмисляло възможността да подаде официална контестация срещу спорното съдийство в дербито със „сините”. В последния момент обаче шефовете на „розите” са се отказали от това си намерение, за да не рефлектира това върху отбора и върху бъдещите му резултати.
„Не го направихме, за да не се превърнем в мишена за реферите в бъдеще”, призна още Дочев. 
 
Според него отборът на „Казанлък Волей – Багира” все още няма необходимия облик. Основната причина за това е късното присъединяване на украинската разпределителка Наталия Клименова, която тренира с тима едва от две седмици.
„В решителни моменти правехме елементарни грешки. Надявам се да изчистим тези неща и още в следващия домакински мач със „Славия” да покажем значително по-добро лице и да зарадваме публиката с красив волейбол и с победа”, завърши Дочев. 
 
Следващият мач на „Казанлък Волей – Багира” е на 8 ноември, петък, от 18 часа в спортна зала „Багира” в града на розите. Двубоят е от 3-тия кръг от шампионата в женската Национална волейболна лига на България и ще бъде придаван пряко по клубния сайт www.kazanlakvolley.com .
--
 
Информационна агенция "ТЕМПО НЮЗ"

Бекъм: Мойс е велик мениджър

Живата легенда на Манчестър Юнайтед Дейвид Бекъм определи новия мениджър на тима Дейвид Мойс като „велик“. „Червени дяволи“ започнаха кошмарно сезона, който е първи на специалиста на кормилото на тима след оттеглянето на сър Алекс Фъргюсън. Според Бекъм обаче, Юнайтед все още има шанс да промени ситуацията в, която се намира и да се бори за първото място в класирането. „Аз съм фен на Манчестър Юнайтед, имам вяра. Имаме много добър мениджър и обстановката е много добра, като миналата година, а тогава станахме шампиони. Няма никаква причина, за д...

Вятър остави без електрозахранване част от Финландия

Ураганен вятър остави без електрозахранване десетки хиляди къщи в югозападната част на Финландия. Скоростта достигна 24 метра в секунда.

МКИЦ организира правни беседи за младежите на Перник

В динамичното ежедневие на младите хора в България от голямо значение и полза е да имат базови познания както за правата, така и за задълженията си, за да могат да се включват адекватно като активни граждани със своя позиция. Именно затова екипът на Младежки информационно-консултантски център провежда правни семинари, дискусии и лекции, съобщиха за ZaPernik.com.

До момента са се включили повече от 50 млади хора от Перник, повечето от които на възраст между 21 и 29...

Продължава

Цацаров: Не съм политик, за да ми мерят рейтинга

Запитан дали работи съзнателно срещу ГЕРБ, главният прокурор беше категоричен: "Не. Какво значи да работиш съзнателно срещу някого? Досега са искани имунитети – два на депутати от ДПС, един на лидера на БСП и три на г-н Цветанов"

Раян Лесли подкрепи София за европейска столица на културата

през 2019 г. Известният американски певец пристигна у нас в понеделник, а вчера се срещна със зам.-кмета по финансите на София Дончо Барбалов и Малина Едрева, която е председател на комисията по култура в Столичния общински съвет. през 2019 г. Известният американски певец пристигна у нас в понеделник, а вчера се срещна със зам.-кмета по финансите на София Дончо Барбалов и Малина Едрева, която е председател на комисията по култура в Столичния общински съвет. "Влюбих се във вашия град още при първото ми гостуване в България през лятото. За мен е чест да бъда посланик на

Индия изстреля сонда към Марс

Индия изстреля ракета със сонда към Марс, предаде АФП. Тя излетя от база в Бенгалския залив, оборудвана с 1350-килограмова сонда, в която има датчици. Те трябва да измерят наличието на метан в атмосферата на Марс. Космическият апарат“Мангалиан” ще изучава повърхностните характеристики и минералната структура на червената планета. Индия изстреля ракета със сонда към Марс, предаде АФП. Тя излетя от база в Бенгалския залив, оборудвана с 1350-килограмова сонда, в която има датчици. Те трябва да измерят наличието на метан в атмосферата на Марс. Космическият апарат“Мангалиан” ще изучава повърхностните характеристики и минералната структура на червената планета.

Данък "лихва" пада на 8% (Обзор)

Фермерите ще си възстановяват част от акцизите върху горивата, които ползват. За целта ще им бъдат отпуснати 84 млн. лв. под формата на ваучери, реши парламента вчера. С тях те ще купуват гориво с отстъпка от налога, а търговците ще ги осребряват в митниците.
“Помолих Европейската комисия не по-късно от 1 декември да имаме отговор за акциза на мет Фермерите ще си възстановяват част от акцизите върху горивата, които ползват. За целта ще им бъдат отпуснати 84 млн. лв. под формата на ваучери, реши парламента вчера. С тях те ще купуват гориво с отстъпка от налога, а търговците ще ги осребряват в митниците. “Помолих Европейската комисия не по-късно от 1 декември да имаме отговор за акциза на мет

Великобритания подслушвала и Германия

Англия шпионирала и Германия чрез секретен подслушвателен пост в посолството си в Берлин, съобщи в. “Индипендънт”.
Изданието цитира документи, предоставени от бившия сътрудник на ЦРУ Едуард Сноудън. Според информацията правителственият комуникационен център на Великобритания заедно със САЩ и други ключови партньори управляват мрежа от центрове. Англия шпионирала и Германия чрез секретен подслушвателен пост в посолството си в Берлин, съобщи в. “Индипендънт”. Изданието цитира документи, предоставени от бившия сътрудник на ЦРУ Едуард Сноудън. Според информацията правителственият комуникационен център на Великобритания заедно със САЩ и други ключови партньори управляват мрежа от центрове.

Мишо Шамара отива да види студентите, но като се наспи

"Какво да им гледам на университетите. Аз не знам какво се случва, но по-късно, като се наспя, ще отида да видя. Разбрах, че студентите окупират университетите да свалят Орешарски. Аз съм против оставката", каза Мишо Шамара пред "24 часа", след като излезе от къщата на "ВИП Брадър". Там той прекара близо два месеца в изолация от света. Чак навън

Леки понижения на Wall Street

При тези исторически върхове целият пазар сякаш се пита кога ще настъпи някаква корекция, коментира анализатор

    


Аманда Байнс напуска психиатричната клиника

/КРОСС/ Актрисата Аманда Байнс ще излезе от клиниката, в която се лекува от психично разстройство през следващия месец. Звездата от сериала „Какво харесвам в теб" бе поставена под лекарско наблюдение заради симптоми на шизофрения. Тя влезе в лечебното заведение още през юли тази година, след като предизвика пожар пред дома на бившия си приятел, както и за закани по адрес на „всички грозни", визирайки Риана, Мишел Обама. Близък до актрисата твърди, че тя вече се чувства по-добре и може да се прибере при семейството си. От медицинското заведение също заявиха, че Аманада е успяла да се стабилизира и преодолее психичните си проблеми.    

Иззеха контрабанден тютюн, нанесъл щети на бюджета за 300 000 лв.

На 4 ноември 2013 г. при проведена специализирана акция на територията на село Буковлък за ограничаване на разпространението и търговията с акцизни стоки без български акцизен бандерол, бяха конфискувани 2100 килограма контрабанден тютюн. Това съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Плевен. Около 15:40 ч. полицаите са извършили проверка в частен дом на 30-годишна жена. В къщата са открити 177 чувала от зебло, съдържащи насипен тютюн. Общото тегло на нередовната стока е около 2100 килограма. За престъплението е уведомен дежурен прокурор от РП-Плеве...

UK шпиони се вихрели на пъпа на Берлин

Германският министър на външните работи Гидо Вестервеле e привикал посланикът на Великобритания в Берлин, за да обясни твърденията, че британското посолство в Германия е било "база за свръхсекретни подслушвания" на Бундестага и на канцлера.

Варненски ученици в математическите състезания на университетите „Принстън” и „Харвард"

Седем деца от отбора на Математическата гимназия „Петър Берон” ще участва в математическите състезания на университетите „Принстън” и „Харвард”, съобщиха от гимназията. Надпреварата в първия е след по-малко от 10 дни, а в „Харвард” през февруари.

Русия започна да строи най-големия ледоразбивач


В края на 2017г. на пристана на руската държавна компания "Атомфлот" в Мурманск трябва да акостира най-големият ледоразбивач в света. Строителството му започна във вторник в Балтийския завод по договор от август 2012г.

Стойността на сделката е почти 37 млрд. рубли (около 843 млн. евро).

В съобщението на "Обединената корабостроителна корпорация" (ОСК) се казва, че ЛК-60 е кораб от проекта 22220 и спускането му на вода трябва да е факт към ноември 2015г. Проектант е...

Пиринско и Видин в блокади заради Бин Аладин (Обзор)

Благоевград и Видин осъмнаха вчера в полицейски блокади за залавянето на Салахедин бин Аладин. 
20-годишният алжирец бе обявен за издирване от ранните часове в събота, след като нападна и наръга с нож студентката Виктория Христова и ограби магазин за цигари на столичната улица “Пиротска”. Момичето е в стабилно състояние в “Пирогов” и ще бъде изпис Благоевград и Видин осъмнаха вчера в полицейски блокади за залавянето на Салахедин бин Аладин. 20-годишният алжирец бе обявен за издирване от ранните часове в събота, след като нападна и наръга с нож студентката Виктория Христова и ограби магазин за цигари на столичната улица “Пиротска”. Момичето е в стабилно състояние в “Пирогов” и ще бъде изпис

С благотворителен концерт оборудват „Подай ръка“

Благотворителен концерт за осигуряване на средства за закупуване на апаратура за Дневен център за възрастни хора с увреждания „Подай ръка“ се провежда утре в Разград. Парите – 3500 лв. – са нужни за закупуване на пещ за керамични изделия за дейностите по трудотерапия и за частично оборудване на зала по музикотерапия с музикална апаратура. В концерта ще участват: Хайгашот Агасян, децата от ЦДГ"Приказка" и ЦДГ"Шестте ястребинчета", танцовите формации "Арабея" и  "Феникс", Градският мажоретен състав към ЦРД, Балетна школа към читалище "Разв...

Видео: Новините в 100 секунди


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет. Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг".

Това са акцентите от вечерната емисия:

- Данък лихва ще бъде намален от 10 на 8 процента, решиха депутатите.

- В парламента се въвеждат санкции за отсъствие по неуважителни причини от заседания.  

- Партия "Зелените" остава в Реформаторския блок, но...

Държавата да създаде природен парк "Родопи", настоява сдружение

„Синята планета“ апелира територията на Родопите да бъде защитена по смисъла на Закона

    


Икарди се оперира заради херния

От Интер потвърдиха, че Мауро Икарди днес се е опрерирал успешно от херния. 20-годишният нападател е едно от многото нови лица, които акостираха през лятото на „Джузепе Меаца“, и от началото на сезона има 6 мача и 2 гола в Серия А. След регионалното дерби срещу Аталанта (1:1) в по-предния кръг аржентинецът започна да се оплаква от болки, които в крайна сметка доведоха до хирургическа интервенция. „Мауро Икарди този следобед успешно премина лапароскопия, която трябваше да отстрани неговата спортна херния“, гласи официалното съобщение в клубния с...

Чужденци наръгаха служител на БНТ (обзор)

Служител от БНТ 2 е бил нападнат от чужденци и наръган с нож в центъра на София, съобщи телевизията вчера. Приет е в Служител от БНТ 2 е бил нападнат от чужденци и наръган с нож в центъра на София, съобщи телевизията вчера. Приет е в "Пирогов" с прободна рана в ръката и разбита глава. 35-годишният мъж е бил издебнат в гръб от трима мъже на бул. "Александър Стамболийски" в София, докато теглел пари от банкомат. Чул ги, че говорят на чужд език, но...

Запалени свещи срещу ксенофобията светят пред църквата "Света неделя"

Около 200 човека са изпълнили градинката пред църквата "Света неделя" със запалени свещи в ръце, които раздават помежду си. Хората стоят на малки групи и си говорят тихо.

Те се събраха тук след като този следобед във "Фейсбук" група журналисти, блогъри и техни приятели създадоха страницата "Свещ за човечност" . Те призоваха в 20:30 ч. тази вечер да запалим по една свещ пред църквата "Св. Неделя" или на прозореца си против надигащата се ксенофобия в България.

Любопитни...

Лихвоточките ще се осребряват още 3 години

Нови 3 години отсрочка за осребряване на лихвоточките - до 30 ноември 2016 година, гласува вчера парламентът. С огромно мнозинство и рядко срещано единодушие депутатите приеха на първо четене два проектозакона - на ГЕРБ и БСП. Така 59 861 българи ще имат нов шанс да осребрят лихвоточките си при покупка на жилище или започване на строеж.
По закон с Нови 3 години отсрочка за осребряване на лихвоточките - до 30 ноември 2016 година, гласува вчера парламентът. С огромно мнозинство и рядко срещано единодушие депутатите приеха на първо четене два проектозакона - на ГЕРБ и БСП. Така 59 861 българи ще имат нов шанс да осребрят лихвоточките си при покупка на жилище или започване на строеж. По закон с

Свалят от самолета пиян фен на ЦСКА (М), задирял стюардесите

Че руснаците имат сериозен афинитет към чашката, доказа фен на ЦСКА, отправил се от Москва към Манчестър за двубоя от Шампионската лига срещу Че руснаците имат сериозен афинитет към чашката, доказа фен на ЦСКА, отправил се от Москва към Манчестър за двубоя от Шампионската лига срещу "Сити". Въпросният запалянко се качил на самолет на нискобюджетна компания заедно с 6-има приятели. Той явно бил започнал с черпенето още на земята. След като прибавил към заготовката поредна порция

Турция възобновява преговорите за ЕС

Европейския съюз и Турция са започнали нови преговори за присъединяване на страната към общността. Това стана по време на междуправителствена конференция, на която присъстваха турският министър за ЕС Егемен Багъш, турският министър на развитието Джевдет Йълмаз, еврокомисарят по разширяването Щефан Фюле, както и външният министър на Литва Линас Линкевичус, чиято страна в момента председателства Съвета на ЕС.

И надзирател от затвора се самоуби

Надзирател от Централния софийски затвор се е самоубил. Само няколко часа по-рано друг униформен, полицай от Силистренско, посегна на живота си.

Певицата, отнела Иван Пеев от Лили Иванова, почина

От рак си отиде Светла Стоева (60). През 70-те години тя бе естрадна звезда №1. Иван Пеев я предпочете пред Лили Иванова, като я направи своя съпруга.
Звездата на Стоева изгря с първите песни - „Може би От рак си отиде Светла Стоева (60). През 70-те години тя бе естрадна звезда №1. Иван Пеев я предпочете пред Лили Иванова, като я направи своя съпруга. Звездата на Стоева изгря с първите песни - „Може би", „ Минава лятото", "Без любов", „Не закъснявай", „Здравей, това съм аз" в дует с Георги Станчев. Първата малка малка плоча бе изкупена за

Цацаров: Най-лоша е формата прокуратура към изпълнителната власт

Не мисля, че по Конституция главният прокурор има най-голямата власт. Да изхождаме от положението, че главният прокурор трябва да бъде контролиран и контролируем от народа, разбира се. Това каза главният прокурор Сотир Цацаров.Има недоверие към прокуратурата, към съдебната система като цяло. Най-лесно ми е да прехвърля топката в полето на съда и да кажа прокуратурата обвинява, съдът съди. Натрупано е недоверие към органите на съдебната власт в годините, каза Цацаров пред бТВ<...

По-ниски данъци предлага ИПИ в алтернативен бюджет

Институтът за пазарна икономика отрича дефицитното харчене

    


Нигерия и Мексико ще спорят във финала на Световното до 17 години

Нигерия-Мексико ще бъде финалът на тазгодишното Световно първенство по футбол за юноши до 17 години, което се провежда в Обединените арабски емирства. Интересното е, че двата тима стигнаха до мача за титлата след класически победи над своито опоненти в полуфиналите. Младите „ацтеки“ сразиха Аржентина с 3:0, докато със същия резултат „златните орлета“ разбиха единственият европейски тим в топ 4 – Швеция. За Мексико Иван Очоа се отчете с две попадения, а решителният трети гол в мача, играл с в Абу Даби, сложи Марко Гранадос. Мексиканците бяха уле...

Брюксел ни попари прогнозата за ръст

Европейската комисия и българското правителство се разминаха в прогнозите си за икономическия растеж у нас през тази и следващата година. При вчерашното представяне на очакванията си за ръста на европейската икономика Брюксел за пореден път понижи перспективите пред България. Комисията прогнозира ръст на икономиката с 0,5% през 2013 г. Европейската комисия и българското правителство се разминаха в прогнозите си за икономическия растеж у нас през тази и следващата година. При вчерашното представяне на очакванията си за ръста на европейската икономика Брюксел за пореден път понижи перспективите пред България. Комисията прогнозира ръст на икономиката с 0,5% през 2013 г.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване