Дават от Никулден първите от 4 години пенсии с бонуси

Изплащането на пенсиите за следващия месец ще започне на Никулден, 6-и декември, съобщиха от Националния осигурителен институт вчера.По принцип парите на възрастните започват да се раздават от 7-о число на всеки месец. През декември обаче датата се пада в събота.Изтеглянето на началния ден за получаването на парите от възрастните ... Изплащането на пенсиите за следващия месец ще започне на Никулден, 6-и декември, съобщиха от Националния осигурителен институт вчера.По принцип парите на възрастните започват да се раздават от 7-о число на всеки месец. През декември обаче датата се пада в събота.Изтеглянето на началния ден за получаването на парите от възрастните ...

Израелски ресторантьор предлага 50% отстъпка на клиентите, изключили телефона си

/КРОСС/ Собственик на ресторант в Израел дава на клиентите си 50 процента отстъпка, ако изключат мобилните си телефони, докато обядват или вечерят в заведението му. 49-годишният Джавдат Ибрахим смята, че телефоните разрушават културата на консумация на храна. Вместо да се наслаждават на вкуса на храната или на разговора с компанията си, хората прекарват времето си в телефонни разговори или сърфиране в мрежата. Джавдат твърди, че предлагайки на клиентите си да изключат телефона, той спасява културата на хранене. Бизнесменът може да си позволи такъв жест към посетителите си. През 80-те години на миналия век той е живял в САЩ и спечелил 23 милиона от лотарията на Илинойс. Освен това той твърди, че ресторантът му е привлякъл много нови клиенти чрез акцията си с отстъпка за изключен телефон.

Беконното угояване се дели на два периода

Беконът е младо нежно и сочно месо, изпъстрено с тънки прослойки сланина. Беконното угояване се смята за разновидност на месното угояване на свинете.
За да попадне угояваното от вас прасе  в тази категория,  външната сланина трябва да бъде бяла и да е разположена на равномерен слой по цялото тяло с дебелина във външната част на равнището на 6-7-о Беконът е младо нежно и сочно месо, изпъстрено с тънки прослойки сланина. Беконното угояване се смята за разновидност на месното угояване на свинете. За да попадне угояваното от вас прасе в тази категория, външната сланина трябва да бъде бяла и да е разположена на равномерен слой по цялото тяло с дебелина във външната част на равнището на 6-7-о

Лицата на протеста в Украйна (снимки)

Лицата на протеста в Украйна. Снимка: kiro.bg

Десетки хиляди украинци излязоха по улиците на Киев в понеделник вечерта в подкрепа на европейската интеграция на Украйна.

Те не са съгласни с решението на правителството да замрази преговорите с ЕС и са категорични, че ще протестират, докато властите не подпишат споразумението за политическо и икономическо асоцииране на Украйна с ЕС.

Блогърът Кирил Христов, който в момента е в украинската столица, засне лицата на протеста.

Снимки: kiro.bg

Лицата на протеста в Украйна. Снимка: kiro.bg Лицата на протеста в Украйна. Снимка: kiro.bg Лицата на протеста в Украйна. Снимка: kiro.bg Лицата на протеста в Украйна. Снимка: kiro.bg Лицата на протеста в Украйна. Снимка: kiro.bg Лицата на протеста в Украйна. Снимка: kiro.bg Лицата на протеста в Украйна. Снимка: kiro.bg Лицата на протеста в Украйна. Снимка: kiro.bg

 

 

Статията "Лицата на протеста в Украйна (снимки)" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Отцепиха района на Йелския университет след сигнал за въоръжен нападател

Американската полиция съобщи, че е отцепила кампуса на Йейлския университет след сигнал за въоръжен нападател. Това предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА. За момента няма съобщения за стрелба и пострадали хора. Полицията претърсва района. Засега не са извършени и арести. Полицията била вдигната на крак, след като анонимен мъж се обадил по телефона и предупредил, че неговият съквартирант има огнестрелно оръжие и е тръгнал към кампуса. Най-малко двама души са забелязали в района мъж с дълга пушка....

Новият Управителен съвет на Спартак-Варна встъпва в длъжност от утре

Новият Управителен съвет на ФК Спартак 1918 ще встъпи в длъжност от утре. Председателят Антон Фажев и членовете Николай Станчев и Хугас Месропов получиха официално разрешение от съда да започнат работа. Тримата бяха избрани на Общо събрание на футболния клуб в началото на месеца, след като старият Управителен съвет подаде оставки.

Посланикът ни в Лондон: Българите не са имигранти

Посланик Димитров заяви, че не е чул министерството на вътрешните работи да е отхвърлило и една молба от британски работодател за наемане на български емигранти от 2007 г. насам

14 жертви на катастрофа между камион и бус в Бразилия

Четиринайсет души бяха убити днес, когато камион се блъсна челно с микробус в югоизточния бразилски щат Минаш Гераиш, съобщиха местни спасители.

Трамвай пътува 8 дни до София

София /КРОСС/ Столичани ще се возят на нови бързи трамваи с климатици от следващата година. Първата мотриса пътува от Полша към България вече 8 дни.Очаква се возилото да пристигне в София днес. Това съобщи пред "Труд" шефът на Столичния електротранспорт инж. Евгений Ганчев.Първоначално новите 20 трамваи ще обслужват линия 7. Трасето свързва жк "Борово" с метростанция "Хан Кубрат".Пускането в експлоатация на мотрисите ще стане поетапно, тъй като те ще пристигнат у нас на няколко курса. Доставката отнема време, понеже дължината на возилата е над 30 метра, обясни още инж. Ганчев.Преди да бъдат пуснати в движение, на мотрисите ще бъде монтирани GPS устройства, както и валидатори и автомати за билети.Климатиците на новите мотриси ще се включват автоматично, когато температурата вътре мине 25 градуса. Тапицерията в мотрисите ще бъде устойчива на вандализъм. Очаква се трамваите да имат 4 врати с нисък под, както и платформа за качване на инвалидни и детски колички.Мотрисите ще могат да вдигат скорост до 70 км в час. Те струват 33,5 млн. евро, а в цената са включени и износващи се части.

33 г. затвор за биячи на курсанти

Двама хулигани, пребили зверски трима първокурсници от военноморското училище във Варна, ще лежат в затвора общо 33 години. Това реши окръжният съд в морската столица.
17-годишна присъда получи Васил Петров, а съучастникът му Антон Истатков - 16 години затвор. Двамата бяха признати за виновни, че в нощта срещу 21 март 2011 г. без причина... Двама хулигани, пребили зверски трима първокурсници от военноморското училище във Варна, ще лежат в затвора общо 33 години. Това реши окръжният съд в морската столица. 17-годишна присъда получи Васил Петров, а съучастникът му Антон Истатков - 16 години затвор. Двамата бяха признати за виновни, че в нощта срещу 21 март 2011 г. без причина...

Nasdaq не успя да се задържи над 4 000 пункта

Споразумението с Иран вещае добри неща и е с положителен ефект за акциите, заяви анализатор

    


Историята на човечеството е закодирана в музиката

/КРОСС/ Историята на човечеството може да се изучава и с помощта на музиката. Това смятат група учени, начело с психолога Стивен Браун от университета Мак Мастер в Канада. Експертите за първи път са успели да докажат, че историята на човешката популация е отразена в музиката, където сложните комбинации от ритъм, тон и структура образуват код, който може да бъде прочетен така, както и промените в ДНК-то или речта. Изследователите са сравнили народната музиката на девет местни племена на Тайван и митохондриалната ДНК, за да докажат, че двата източника предоставят подобни данни за развитието на племена в продължение на шест хиляди години. Експериментът им е доказал, че музикалните данни са до голяма степен еднакви с генетичните.Според учените музиката може да съхранява информация за хората, които са я създали. Благодарение на способността си бързо да се променя тя може да съхрани данни за древни миграции. Изследователите са заключили, че музиката е маркер, който може да се използва за по-доброто разбиране на историята на човешката цивилизация.

В Украйна Тимошенко започна гладна стачка за ЕС

Излежаващата присъда в затвора украинска опозиционна лидерка Юлия Тимошенко започна гладна стачка, за да накара президента Виктор Янукович да подпише споразумението за асоцииране на Украйна с ЕС.

"Ранобудните студенти " с мини концерт за празника на Софийския университет

След цял ден протести и демонстрации Ранобудните студенти спретнаха концерт в Аулата на Софийския университет по повод патрония празник на Алма матер. 

За разлика от протеста, концерта не бе добре организиран и масов. "Ще започнем когато се съберем, няма да има изявления, защото сме се събрали да се забавляваме" казаха организаторите. След цял ден протести и демонстрации Ранобудните студенти спретнаха концерт в Аулата на Софийския университет по повод патрония празник на Алма матер. За разлика от протеста, концерта не бе добре организиран и масов. "Ще започнем когато се съберем, няма да има изявления, защото сме се събрали да се забавляваме" казаха организаторите.

Бербатов бил твърде кротък за капитан

Димитър Бербатов вече не е втори капитан на "Фулъм", след като мениджърът Мартин Йол даде лентата на съотборника му Скот Паркър. Обяснението на холандския треньор е: "Бербатов е твърде тих и кротък в съблекалнята. Трябва ми човек, който повишава тон, говори много и е способен дори да каже някои неприятни неща, когато това се налага. Бербатов не е т Димитър Бербатов вече не е втори капитан на "Фулъм", след като мениджърът Мартин Йол даде лентата на съотборника му Скот Паркър. Обяснението на холандския треньор е: "Бербатов е твърде тих и кротък в съблекалнята. Трябва ми човек, който повишава тон, говори много и е способен дори да каже някои неприятни неща, когато това се налага. Бербатов не е т

Юлия Тимошенко започна гладна стачка

Янукович призова към мир и спокойствие в Украйна

    


Швейцарците отхвърлиха предложението за ограничаване на заплатите на висшите мениджъри

Швейцарците отхвърлиха категорично на референдум ограничаването на високите заплати на ръководителите на фирми. Предложението беше най-високата заплата в една фирма да не може да надхвърля 12 пъти най-ниската, т.е., най-високата месечна заплата не може да бъде по-голяма от най-ниската годишна.

Принудителната смяна на топломер е незаконна

Принудителната смяна на топломери е незаконна, категорични са специалистите. Предстои за година-две смяна на уредите в домовете на 30-35% от клиентите на топлинна енергия в столицата, които са над 121 000 домакинства в София. 
Пазарът на уреди за дялово разпределение, който остава за подялба между топлинните счетоводители в София, се сви до 9-10 Принудителната смяна на топломери е незаконна, категорични са специалистите. Предстои за година-две смяна на уредите в домовете на 30-35% от клиентите на топлинна енергия в столицата, които са над 121 000 домакинства в София. Пазарът на уреди за дялово разпределение, който остава за подялба между топлинните счетоводители в София, се сви до 9-10

Румънски министър призова Камерън да не допуска ксенофобия срещу румънци и българи


Румънският външен министър Титус Корлъцян призова в телевизионно интервю премиера на Великобритания Дейвид Камерън да отхвърли ксенофобското и популистко, а понякога и расистко отношение във връзка със страховете от имигрантски поток на българи и румънци към Великобритания, пише британският вестник "Дейли експрес".

Министърът на външните работи на Румъния Титус Корлъцян посочи още в интервюто за британската телевизия "Ченъл 5", че не вярва, че ще има "поток" от румънци във...

Пак дебат в Германия – проституцията легална или не

Забраната си проправя път заради феминистка

    


Депутатите с 1688 отсъствия за половин година

Депутатите са натрупали 1688 отсъствия от работа без основателна причина. Това става ясно от списъците с неизвинени неявявания в пленарната зала за периода от май до октомври тази година, публикувани в сайта на парламента. Най-много пъти от работа са отсъствали депутатите от ГЕРБ, пише „Труд". Народните представители от опозицията имат 1497 неизвинени отсъствия за малко повече от половин година. Причината - групата на ГЕРБ бойкотира работата на Народното събрание след началото на протестите срещу кабинета "Орешарски". Справката показва, че бивш...

Прехвърляне на топката за лифта в Банско

Прецизирането на концесионния договор между държавата и “Юлен” за ски зоната над Банско чака становище от Министерството на инвестиционното проектиране. То се бави, понеже ведомството нямало достъп до устройствения план на зоната, който е важен за разрешаването на спора каква площ е дала държавата на частната фирма през 2001 г.

Екоминистерството Прецизирането на концесионния договор между държавата и “Юлен” за ски зоната над Банско чака становище от Министерството на инвестиционното проектиране. То се бави, понеже ведомството нямало достъп до устройствения план на зоната, който е важен за разрешаването на спора каква площ е дала държавата на частната фирма през 2001 г. Екоминистерството

Зимата изпъди есента, снежинки над София

За кратко прехвърчаха снежинки в столицата тази вечер, а зимата окончателно ще изпъди есента тази нощ.

"Ранобудните студенти " с мини концерт за празника на СУ (снимки)

След цял ден протести и демонстрации Ранобудните студенти спретнаха концерт в Аулата на Софийския университет по повод патрония празник на Алма матер. 

За разлика от протеста, концерта не бе добре организиран и масов. След цял ден протести и демонстрации Ранобудните студенти спретнаха концерт в Аулата на Софийския университет по повод патрония празник на Алма матер. За разлика от протеста, концерта не бе добре организиран и масов. "Ще започнем когато се съберем, няма да има изявления, защото сме се събрали да се забавляваме" казаха организаторите.

Миряни от Варна, Шумен и Добрич с писмо до епископ Борис

/КРОСС/ Открито писмо до епископ Борис изпратиха християни от Варна, Шумен и Добрич. В него те искат оттеглянето на игумена на Бачковския манастир от изборите за Варненски и Великопреславски митрополит, заради съмнения, че е получил гласовете на епархийските избиратели по нечестен път. Миряните настояват епископ Борис да призове гласувалите за него в неделя да не посочват името му при повторния вот на 15 декември. Авторите на писмото отказват интервюта и не са част от инициативния комитет, който предизвика касирането на изборите за митрополит във Варна, макар да подкрепят исканията му, съобщи БНТ.

Археолози датираха зараждането на будизма

Археолози съобщиха, че са открили останки от сграда на мястото, където се е родил Буда в Непал, и това дава възможност за първи път да се датира научно неговият живот и зараждането на будизма през VI век преди Христа.

Контравиц на деня – 25 ноември

Петя Буюклиева на митинга на БСП и ДПС

Часове след като беше обявено, че залязващите ветерани на загнилата западна рок-музика Aerosmith идват на концерт в София,  неостаряващата звезда на българската естрада Петя Буюклиева обяви контраконцерт.

Той ще се проведе на Орлов мост, където още преди да бъде обявен концерта са се строили между 50 000 и 60-70 хиляди души.

Организатори на ивента са импресарските агенции БСП и ДПС.

Вече са наети 2 влака, които да докарат феновете.

Промоутърите все още издирват орки, които да накажат Стивън Тайлър, задето е позволил на дъщеря си Лив да се прави на елфическа принцеса и да наранява събратята им.

Кастингът е при университета, кандидатите трябва да нахлуят в двора и да разбият вратата, за да се класират.

Членска карта от импресарска агенция е предимство.

Статията "Контравиц на деня – 25 ноември" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Отблъскват щурм на кабинета в Киев с палки и газ

Протестите срещу решението на украинското правителство да замрази процеса на асоцииране с ЕС и да се сближи с Русия продължиха вчера със сблъсъци пред сградата на правителството в Киев.
Около 1000 души опитаха да пробият загражденията и частите за борба с безредици отвърнаха с удари на палки и сълзотворен газ, предаде Франс прес. Протестите срещу решението на украинското правителство да замрази процеса на асоцииране с ЕС и да се сближи с Русия продължиха вчера със сблъсъци пред сградата на правителството в Киев. Около 1000 души опитаха да пробият загражденията и частите за борба с безредици отвърнаха с удари на палки и сълзотворен газ, предаде Франс прес.

193 снегорина ще се борят с преспите в София

София /КРОСС/ Според Агенция пътна инфраструктура и Столичната община София е готова за снега. Тази зима с преспите ще се борят 193 снегорина, а бюджетът на общината за зимно почистване е почти 19 милиона лева.Приоритет имат улиците, по които се движи градски транспорт, следвани от големи булеварди и накрая вътрешнокварталните улици.Въпреки, че сняг още няма, фирмите са длъжни да подготвят техниката за зимно почистване. Освен това, на 72 места в София ще бъде разположена снегопочистваща техника за максимално бърза реакция при необходимост.Още в средата на ноември пътната агенция въведе режим на зимно почистване - осигурена е техника за над 20 хиляди километра републикански пътища. Режимът вече е в сила и за по-рисковите места - високопланински пътища и проходи. За снегопочистване са заложени 60 милиона лева.„Близо 3 хиляди машини са ангажирани с почистването на републиканската пътна мрежа. Приблизително 3500 човека са ангажирани с управляването на тези машини. Определено има напредък с доставката на материали и подготовката на машините", обясни инж. Георги Златев.Фирмите разполагат с достатъчно количества сол, пясък и химикали, за да посрещнат първия сняг. Една от големите снегопочистващи фирми в София е оборудвала всички близо 40 снегорина.„Нормално е пътищата да са снежни, ние чистим, ама то и в цяла Европа е така

Морската градина във Варна спечели в кампанията за освежаване на любими места за срещи в българските градове

Морската градина във Варна спечели в кампанията за освежаване на любими места за срещи в българските градове под мотото Here’s To Change. Най-активни се оказаха жителите на морската ни столица, които за една нощ обърнаха резултата в ползва на своя град.

Рехав протест и „танк" излязоха срещу кабинета „Орешарски"

За 165-та вечер недоволни граждани излязоха пред парламента да изразят недоволството си срещу управляващите. Заради ниските температури и дъжда обаче отново се събраха около 30-тина души. Те скандираха „Оставка" и биеха тъпани. Картонен танк също беше „докаран" от протестиращите, развяти бяха и знамена на „Ранобудните студенти". Протестът премина изключително спокойно и без инциденти. Движението по бул. „Цар Освободител" на практика не беше спряно, а полицаите отклоняваха автомобилите да минават зад паметника срещу сградата на Народното събрани...

Депутатите с 1688 отсъствия за половин година

Депутатите са натрупали 1688 отсъствия от работа без основателна причина. Това става ясно от списъците с неизвинени неявявания в пленарната зала за периода от май до октомври т.г., публикувани в сайта на парламента.
 Най-много пъти от работа са “избягали” депутатите от ГЕРБ. Народните представители от опозицията имат 1497 неизвинени отсъствия за м Депутатите са натрупали 1688 отсъствия от работа без основателна причина. Това става ясно от списъците с неизвинени неявявания в пленарната зала за периода от май до октомври т.г., публикувани в сайта на парламента. Най-много пъти от работа са “избягали” депутатите от ГЕРБ. Народните представители от опозицията имат 1497 неизвинени отсъствия за м

Тимошенко обяви гладна стачка заради неподписания договор на Украйна в ЕС

Украинският опозиционен лидер Юлия Тимошенко, която е в затвора, заяви днес, че ще започне гладна стачка заради решението на правителството да се откаже от ключов договор за асоциирането с Европейския съюз, предаде АФП.

"Обявявам неопределена гладна стачка, настоявайки, президентът Виктор Янукович да подпише споразумение за асоцииране ... Украинският опозиционен лидер Юлия Тимошенко, която е в затвора, заяви днес, че ще започне гладна стачка заради решението на правителството да се откаже от ключов договор за асоциирането с Европейския съюз, предаде АФП. "Обявявам неопределена гладна стачка, настоявайки, президентът Виктор Янукович да подпише споразумение за асоцииране ...

Българи и румънци най-доволни от свободното пътуване в ЕС

14 милиона европейци живеят в друга страна от Общността

    


Тимошенко обяви гладна стачка заради неподписания договор на Украйна в ЕС

Украинският опозиционен лидер Юлия Тимошенко, която е в затвора, заяви днес, че ще започне гладна стачка заради решението на правителството да се откаже от ключов договор за асоциирането с Европейския съюз, предаде АФП.

Украинският опозиционен лидер Юлия Тимошенко, която е в затвора, заяви днес, че ще започне гладна стачка заради решението на правителството да се откаже от ключов договор за асоциирането с Европейския съюз, предаде АФП. "Обявявам неопределена гладна стачка, настоявайки, президентът Виктор Янукович да подпише споразумение за асоцииране ...

Трамвай пътува 8 дни до София

Столичани ще се возят на нови бързи трамваи с климатици от следващата година. Първата мотриса пътува от Полша към България вече 8 дни.
Очаква се возилото да пристигне в София днес. Това съобщи пред "Труд" шефът на Столичния електротранспорт инж. Евгений Ганчев. 
Първоначално новите 20 трамваи ще обслужват линия 7. Трасето свързва жк "Борово" с Столичани ще се возят на нови бързи трамваи с климатици от следващата година. Първата мотриса пътува от Полша към България вече 8 дни. Очаква се возилото да пристигне в София днес. Това съобщи пред "Труд" шефът на Столичния електротранспорт инж. Евгений Ганчев. Първоначално новите 20 трамваи ще обслужват линия 7. Трасето свързва жк "Борово" с

Ваня Пенева търси топ ерген

"Мис България 2011" в момента се е отдала на учене и на благотворителна дейност. Записала е магистратура "Публични комуникации в сигурността и отбраната" във Военната академия и се е захванала да подрежда класацията "Топ ерген на годината".

Уникален експеримент разкрива тайната за взривовете в Челопечене

Уникален следствен експеримент, при който симулативно са наредени над 100 сандъци с изстрели за гранатомети, и ортофотоснимки, направени със самолет, са на път да разкрият истината за взрива в Челопечене на 3 юли 2008 г.

Есплозиите не са дължат на форсмажорни обстоятелства, на саботаж или умисъл за прикриване на кражби. Причините за серията... Уникален следствен експеримент, при който симулативно са наредени над 100 сандъци с изстрели за гранатомети, и ортофотоснимки, направени със самолет, са на път да разкрият истината за взрива в Челопечене на 3 юли 2008 г. Есплозиите не са дължат на форсмажорни обстоятелства, на саботаж или умисъл за прикриване на кражби. Причините за серията...

ГЕРБ сезира еврокомисар Йотингер за VII блок на "Козлодуй”

ГЕРБ ще сезира еврокомисар Гюнтер Йотингер за изграждането на VII блок на АЕЦ "Козлодуй” без конкурс, което противоречи на решението на Народното събрание за провеждането на такъв, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

Вдовицата на Патрик Суейзи ще се жени

/КРОСС/ Вдовицата на известния холивудски актьор Патрик Суейзи - 57 -годишната Лиза Ниеми, ще се жени. Новата й любов е 58-годишният милиардер Алберт де Приско, с когото се срещат от около една година. Двамата се запознаха по време на парти в Калифорния, където Лиза бе незабавно очарована от „диамантения крал на Масачузетс".Бъдещите младоженци вече живеят заедно в мезонета на Приско във Флорида.Припомняме, че смъртта на Патрик Суейзи беше неочаквана както за него, така и за съпругата му. Въпреки страшната диагноза - рак на панкреаса - актьорът не загуби кураж и продължи да работи. Съпругата му (бракът им продължи 34 години) пък беше с него до последните му минути и не спря да го подкрепя.Доста дълго време след смъртта на половинката си тя се чувстваше виновна, че иска да организира личния си живот. Лиса вярваше, че изневерява на Патрик. Явно най-накрая е успяла да се справи с тези мисли и е решила да отвори нова страница в живота си.    

И Ранобудните студенти в Русе на протест в сряда

Логото на Ранобудните студенти

Ранобудните студенти в Русе  излизат на протестно шествие в сряда в 18 ч.

Протестът ще тръгне от Ректората на Русенския университет и ще продължи през Парка на Младежта, по ул. Александровска и към Съдебната палата.

Считаме, че русенските студенти също трябва да вземат участие в политическия живот на България. Призоваваме студентите от РУ и Земеделския колеж да излязат и подкрепят активно протестните действия на колегите от София и страната, пишат във Facebook страницата си Ранобудните студенти в Русе.

Статията "И Ранобудните студенти в Русе на протест в сряда" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

АЕЦ „Белене" би могла да бъде рестартирана, заяви Вигенин

„Това е проект, от който България има нужда", заяви пред БНТ външният министър Кристиян Вигенин, визирайки идеята за 7-ми блок на АЕЦ "Козлодуй" по американски проект на компанията "Уестингхауз". Вигенин изтъкна, че газовия проект "Южен поток" е на път да се реализира. На свой ред, една мощност от типа АР-1000 би била добра инвестиция в България, според първия ни дипломат. На прекия въпрос доколко това е баланс на (външни) интереси, Вигенин каза, че това е не толкова търсене на баланс, колкото търсене на добри за България решения. Запитан дали ...

Вандали нанесоха щети за хиляди левове в православния комплекс над Благоевград

Вандалски погром съсипа комплекса около православния кръст над Благоевград, съобщават от пресцентъра на общинска администрация. В резултат на зловещия хулигански набег през изминалата вечер са нанесени не само значителни материални щети върху общинската собственост, но е поруган и най-светлият религиозен символ на Благоевград. Щетите са за хиляди левове, като не е ясно още как ще бъдат възстановени съоръженията. Унищожени са осветителни тела, бордюри и капаци на водосточни шахти. По нар...

Гонят гражданските патрули от центъра на София

Патрулите, сформирани от различни организации, които имаха за цел да „респектират” чужденците или пък да ги пазят от нападения, ще бъдат гонени от центъра на София.

За патрулите и патрулките

Главният прокурор Цацаров праща полицейски патрули срещу гражданските. Следва възмущението: Ама че полицейска държава! 
Преди да подкрепим възмутените, нека да уточним нещо все пак - “гражданите” са момчетата на Расате, при вида на които, по негови думи, “се разпръскват негрите по “Пиротска”. 
И още нещо. Това, че прокуратурата наставлява МВР, не Главният прокурор Цацаров праща полицейски патрули срещу гражданските. Следва възмущението: Ама че полицейска държава! Преди да подкрепим възмутените, нека да уточним нещо все пак - “гражданите” са момчетата на Расате, при вида на които, по негови думи, “се разпръскват негрите по “Пиротска”. И още нещо. Това, че прокуратурата наставлява МВР, не

Христо Попов: Най-доброто финансиране за бизнеса го осигурява пазарът

Предприемачи трябва да проверят дали залагат на работеща идея

    


Всеки трети не иска бежанци у нас

Всеки трети българин е против допускането на повече бежанци у нас. Това сочи национално представително социологическо проучване, проведено от агенция „Медиана”, което беше представено вчера.

Предупреждение за опасни снеговалежи в 16 области

През следващите дни у нас ще остане студено, но съществени валежи ще има само във вторник и в сряда.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване