12/09/13 09:13
(http://offnews.bg)

Путин ликвидира РИА Новости и “Гласът на Русия”

Владимир Путин

Руският президент Владимир Путин подписа указ, с който ликвидира една от най-големите руски информационни агенции РИА Новости и радио “Гласът на Русия”.

На тяхно място ще бъде създадена международна агенция „Русия днес“, в състава на която ще влязат както РИА Новости, така и “Гласът на Русия”.

Директор на новата агенция ще бъде журналистът Дмитрий Кисельов, който е известен с неприкритите си симпатии към Путин.

Основната цел на новата агенция „Русия днес“ ще бъде да запознава чужденците със случващото се в Русия, става ясно от указа на президента. 

Новата агенция „Русия днес“ ще използва цялото имущество на РИА Новости и „Гласът на Русия“.

Според Руската служба на Би Би Си ръководството на РИА Новости е изпратило до всички служители съобщение, според което в момента ситуацията не е изяснена и те трябва да продължат да работят както досега. 

Според официалната позиция на администрацията на президента причината за ликвидирането на РИА Новости и „Гласът на Русия“ и обединението им в една агенция е намаляването на разходите за държавни медии и подобряване на тяхната ефективност. 

Трябва да се говори истината, трябва да я направим достъпна за максимален брой хора, като се използва за това съвременен език и най-съвършените технологии“, посочи ръководителят на администрацията на руския президент Сергей Иванов.

 

Очаквайте подробности. 

Статията "Путин ликвидира РИА Новости и “Гласът на Русия”" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване